דרוג:
שנת הלימודים נפתחה לא מכבר, שלחנו את ילדינו לבתי הספר והגנים וכבר בירכנו לשלום את תקופת חופשות החגים. לאחר ההכנות, הקניות וההתרגשות הנובעת מתחילת שנה, כדאי גם להיערך ולדעת כיצד להתמודד עם מצב של תאונות, לא עלינו והכוונה לא רק לתאונות המתרחשת בשטח ביה"ס או בשעות הלימודים.
עו"ד אייל בן-ישי המתמחה ברשלנות רפואית ובתאונות אישיות בקרב תלמידים, מציע להכיר את האפשרויות המשפטיות שעומדות בפני ההורים.
מהן תאונות תלמידים?
תאונות תלמידים הינן עניין שבשגרה והן מתייחסות לכל פגיעה אשר נגרמה לתלמיד בכל שעות היממה, גם בתחום בית הספר או גן הילדים וגם מחוץ לשטח המוסד החינוכי שלא במסגרת שעות הלימודים, לרבות ימי חופשה, שבתות וחגים.
באחריות מי התלמידים?
תלמיד הרשום ללימודים באחד ממוסדות החינוך בארץ מבוטח דרך פוליסת ביטוח תאונות אישיות. בכל מקרה של פגיעה ניתן להגיש תביעה כנגד חברת הביטוח גם אם מדובר בחוסר זהירות של הילד. במקרה בו התאונה נגרמה כתוצאה ממחדל או רשלנות, ניתן להגיש תביעה נוספת גם כנגד משרד החינוך, בית הספר או גן הילדים, או כל הגורמים יחדיו.
יש לציין, כי פוליסת תאונות אישיות אינה תקפה במקרים בהם הפגיעה נגרמה לילד במהלך תאונת דרכים, פעולת איבה או כתוצאה מרשלנות רפואית. במקרים אלו, ניתן לתובע פיצוי מכוח פוליסות וחוקים אחרים. לכן כאשר ילד נפגע, יש לבצע בדיקה מושכלת ומקצועית של עו"ד המתמחה בתחום למיצוי מלוא הזכויות –מהמוסד לביטוח לאומי, חברות ביטוח פרטיות , תביעות נזיקין כנגד הגורם הפוגע וכדומה.
נפצעת? מה עושים עכשיו?
על התלמיד או על הוריו לדווח למוסד החינוכי על התאונה מיד לאחר התרחשותה ולברר את פרטי חברת הביטוח המבטחת את הקטין בביטוח תאונות אישיות תלמידים.
את התביעה הנזיקית מגישים האפוטרופוסים (לרוב הוריו) של הקטין, עד 7 שנים מיום התאונה.
ודאו שיש בידיכם:
ü מלוא התיעוד הרפואי הנוגע לתאונה (דו"ח חדר מיון/אשפוז, אישורי מחלה, טיפולים וכו')
ü ראיות בדבר נסיבות התאונה- אם יש תמונות, עדויות וכו'
ü קבלות על הוצאות כספיות רלוונטיות (תרופות, אביזרים רפואיים, טיפולים מחוץ לסל הבריאות, נסיעות וכו')
ü אישור היעדרות מביה"ס
ü טופס תביעה ו/או פרטי הפוליסה מהמוסד החינוכי
מה מהות התביעה?
תביעה במקרה של תאונות אישיות בקרב תלמידים הינה מכוח פוליסה. גובה הפיצוי נקבע בהתאם לאחוזי הנכות שנותרו בעקבות הפגיעה, במידה ונותרה נכות הגבוהה מ-5%.
חשוב לדעת, כי מעבר לפיצוי שניתן לקבל במסגרת פוליסת תאונות אישיות, במידה ונמצאה רשלנות של המוסד הלימודי, למשל בעיה בטיחותית, חוסר פיקוח בחצר, או כל גורם שהוביל לנזק (מגרש משחקים לא תקני, מפגע בטיחותי במדרכה ואף רשלנות רפואית בבית החולים בעת הטיפול בפגיעה), ניתן לפנות באמצעות תביעה כנגד הגורמים הרלוונטיים ובכך למעשה להגדיל את סכום הפיצוי בגין הפגיעה של הילד. ייעוץ משפטי יוכל "למקסם" את סכומי הפיצוי המגיעים ולוודא מיצוי מלוא זכויות התלמיד הנפגע.
תביעות בגין תאונות תלמידים הינן נושא מורכב ובכדי להגדיל את הסיכוי לזכות במלוא הפיצוי אשר מגיע לכם או לילדכם, הרי שמומלץ לפנות לקבלת סיוע משפטי מעורך דין מקצועי ומנוסה, אשר ילווה אתכם מקרות התאונה, תוך היוועצות במומחים רפואיים מובילים וליווי הנפגע עד לסיום הטיפול בתביעתו ומיצוי כל זכויותיו. |