דרוג:
האם בקרוב נוכל לקבל מידע מפורט על תנאי הגידול של בעלי החיים אותם אנו צורכים למאכל ?במידה ותאושר הצעת חוק זו, יוכלו הצרכנים בישראל לקבל מידע אמין ומפורט על תנאי הגידול והמחייה של בעלי החיים ששימשו להפקת מוצרי מזון אותם הם רוכשים, תוך מניעת הטעיית הצרכנים.
לדברי המציעים (12 חברי כנסת מסיעות שונות ביניהם דב חנין, איתן כבל, ראובן ריבלין ואחרים) "צרכנים רבים מוטרדים מתנאי המחייה של בעלי החיים ששימשו לייצור מזון, ביגוד ומוצרים אחרים מן החי. למרבה הצער, קיימת תופעה רחבה של הטעיית צרכנים בעניינים אלו. כך למשל, ביצים מלולי תרנגולות סטנדרטיים משווקות באופן שמטעה את הצרכנים לחשוב שהתרנגולות זכו לתנאי מחייה ורווחה מיוחדים. כך גם פרוות בעלי חיים שווקו לצרכנים באופן מטעה כפרוות סינטטיות...... לפי המוצע, העובדה שמוצר הוא מוצר מן החי והמידע אודות תנאי המחייה והגידול של בעל החיים יתווספו לרשימת הנושאים לגביהם אוסר החוק הטעיית הצרכנים. יובהר כי ההצעה אינה קובעת חובת גילוי על העוסק, אלא רק איסור הטעייה במסרים שהעוסק בחר להעביר לצרכן".
ארתורו גייפמן מנכ"ל חברת Pro Solv טכנולוגיות בע"מ המתמחה בשיפור טכנולוגיות מזון: "מעבר לנורמות מוסר, המחייבות אותנו להתייחס בכבוד ובחמלה לבעלי חיים גם כאשר אלה מיודעים לשימוש בתעשיית המזון, הרי שבעלי חיים הגדלים בתנאים נאותים הם בריאים יותר למאכל. אנו משוכנעים כי הבאת המידע המפורט לידיעת הציבור תהווה גורם שישפיע על המגדלים לאמץ נורמות אלה ומברכים על הצעת החוק החשובה."
חברת Pro Solvטכנולוגיות בע"מ עוסקת בתחומי המיקרוביולוגיה, הנדסת מזון וטכנולוגיית מזון ומתמחה בפתרונות לאירועים ומשברים בתעשיית המזון, בכל שלבי תהליך הייצור- החל מחומרי הגלם, תהליך הייצור, האריזה וחיי המדף של המוצר. הצוות המקצועי של פרוסולב מסייע לגורמים מקצועיים בחברות בתחום המזון לאתר כשלים ובעיות מהותיות בתהליכי הייצור ולהטמיע פתרונות למניעתם. החברה שמה לה למטרה להיות גוף אובייקטיבי ומקצועי לקידום, טיפול ומניעת בעיות איכות בתעשיית המזון והחקלאות, על בסיס הידע המקצועי הרחב ביותר והאמצעים הטכנולוגיים העדכניים ביותר. בחברה מועסק צוות בעל ידע וניסיון רב בתחומי הנדסת מזון, טכנולוגיות מזון ומיקרוביולוגיה ובנוסף מפעילה החברה מעבדה מקצועית לצורכי מחקר ופיתוח ייעודיים, בניהולו של ד"ר אריאל מעוז, מיקרוביולוג בכיר. תגיות של המאמר:
|