דרוג:
מיכאל דיין, יו"ר התאחדות התעשיינים בצפון, בפנייה לחברות במשק:
שווי השי לחג לעובדים בישראל נאמד בכשני מיליארד ש"ח מדי שנה. לסכום זה ניתן להוסיף סכומים משמעותיים ביותר של מתנות הניתנות בין קרובי משפחה וחברים, אולם לצערנו, במקרים רבים מדובר בהכנסה שמועברת למפעלים בחו"ל ואינה מגיעה ליצרנים הישראלים. לקראת חג הפסח מבקש יו"ר התאחדות התעשיינים במרחב צפון מיכאל דיין מהציבור והמנהלות החברות הגדולות במשק לרכוש מתנות תוצאת הארץ.
דיין: "ישנו נוהג מקובל ומכובד לחלק לעובדים ולחברים שי לרגל חג החירות. לדאבון הלב חלק מהשי אותו מקבלים העובדים הינו מתוצרת מדינות זרות, דבר שתורם לתעסוקה רבה במדינות העולם, אולם פוגע בתעסוקה בארץ. כשאנו עומדים לנוכח קיצוצים רחבי היקף בתקציב המדינה, בהעלאת מיסים וגזירות כלכליות, לצד קושי הולך וגובר של שכבות רבות באוכלוסייה לעמוד ביוקר המחיה בארץ, אנו מאמינים, היום יותר מתמיד שעל המדינה וראשי המשק מוטלת החובה לפעול ברגישות יתרה למען החברה ואזרחי המדינה ולעודד את התעסוקה והתעשייה הישראלית".
מנתוני ועדת כחול לבן, הפועלת הן במסגרת מטה מיוצר בישראל והן במסגרת התאחדות התעשיינים מרחב צפון עולה, כי אם חברות יקפידו לרכוש תוצרת מקומית ממפעלים 'שכנים', יוכל הדבר להביא ליצירת מאות מקומות עבודה חדשים בצפון. רכישת מוצרים המיוצרים בישראל ב-10 מיליון ש"ח בלבד, תוביל ליצירת 300 מקומות עבודה.
ליאור אפלבאום מנהל ההתאחדות בצפון הוסיף: "אנו מאמינים כי השיקולים העומדים מאחורי הרכישה של מוצרים בכלל ושי לחגים בפרט, צריכים להיות לא רק עלות המוצר מול תועלתו, אלא גם הרצון לחזק ולקדם את התעשייה הישראלית. רכישת מוצרים תוצרת הארץ תסייע לתנופת התעשייה בישראל וכמובן גם בצפון ותמנע פגיעה חמורה ביצרנים הישראלים וכתוצאה מכך במאות אלפי עובדים בתעשייה המקומית. לאורך כל השנה אנו פועלים לעידוד רכש מקומי, יוזמים פרויקטים אזוריים כמו פורטל כחול לבן שזוכה להצלחה רבה ופורטל המתנות כחול לבן שיעלה בקרוב לרשת. תקופת החגים היא הזדמנות לחדד את הצורך ברכש מקומי לחיזוק הפריפריה". תגיות של המאמר: צרכנות |
|