דרוג:
כשהקיץ בעיצומו אין כמו טעמי המעמקים כדי להסעיר את החושים. מיטב המסעדות בישראל מצפון ועד דרום משיקות מנות ספיישל שמצטרפות לתפריט הרגיל על טהרת פירות הים ודגים מיוחדים. מיטב השפים החליטו יחדיו לצאת בפסטיבל של טעמים וניחוחות השואבים את השראתם מהים. בין המנות השונות בלטו ספיישלים המציגים גרסאות מרתקות למנות הים המסורתיות.
במסעדת "אדלינה" בקיבוץ כברי (5 דקות מנהריה) מרעננים לנו את הקיץ עם ספיישלים מופלאים של פירות ים, המוכנים בהתאם למסורת הבישול הגלילי לבין יצירות המופת הקלאסיות מהמטבח הספרדי-קטלוני ובתוספת קורטוב של יצירתיות, עשבי תיבול ותבלינים מקומיים. בתפריט פירות הים מחכות לכם מנות שרקח השף רושדי דקאוור כגון: שרימפס עטוף בקדאיף עם וינגרט, יוגורט עיזים ועשבי תיבול 48 ₪ | פאייה מארינאה תבשיל אורז בציר ים וזעפרן,עם פירות ים וקוביות פילה דג 204 ₪ וסרסולה פירות ים ברוטב ג'ינג'ר ולימונית עם עגבניות ועשבי תיבול 108 ₪ שרימפס בציר ים עם ברוקולי ובצל ירוק 88 ₪ פילה דג צלוי ברוטב לימונית עם ריזוטו בצל ושמנת 89 ₪ . אדלינה - קיבוץ כברי ליד נהריה | טלפון: 04-9523707, שעות הפעילות: ב'-ה' 15:00-12:00 (עסקיות) 22:00-19:00, ו' 15:00-11:00 | 22:00:19:00, שבת 16:00-12:30 22:00-19:00.
במסעדת "כרמים" שבמושב סגולה מוסיף השף סהר רפאל את הסגנון הים תיכוני לפירות הים, עם סינרגיה מושלמת של טעמים, מרקמים וניחוחות. בתפריט פירות הים תמצאו ניוקי שרימפס צרובים במחבת לוהטת עם זר עשבי תיבול, אספרגוס, שרי, יין לבן וחמאת כרישה 48 ₪ | תלתלי שרימפס בציפוי תלתלי תפוחי אדמה ברוטב קרם דיג'ון 39 ₪ . ספיישל שרימפס לוהטים בלימון כבוש 68 ₪ | פסטת פירות ים שרימפס קלמרי, מולים וסרטנים מוקפצים, עם עגבניות שרי וקרעי בזיליקום, ברוטב מרינדה או רוטב שמנת 73 ₪ | שרימפס ורביולי פומאג'ו עם עגבניות לחות, חמאת עירית, יין לבן, אגוז מוסקט ושרימפס עם רביולי גבינות בשמנת מתוקה 56 ₪ | ותפריט מיוחד של דגים טריים: ברמונדי דג ברמונדי שלם במילוי לימונים, עגבניות, שום ועשבי תיבול 89 ₪ , פילה דניס ולב חציל בלאדי מושרה במרינדה על חיילי אספרגוס ברוטב עשבי תיבול ארומטיים 89 ₪
כרמים - מושב סגולה| 8 ק"מ דרומית לצומת קסטינה, על כביש ת"א-ב"ש (ציר 4) | שעות פתיחה: 24:00-09:00 (כל ימות השבוע) טל': 08-8505859, אתר מסעדת כרמים.
ובמסעדת "על המים" בטיילת הרצליה מציע השף אלכס פלטינסקי, ספיישלים ויצירות גורמה המבוססים על תרבות הבישול האירופאית בתוספת השפעות חובקות עולם. על שולחן הקיץ יעלה שרימפס ברוטב חמאה,
שום ויין 99 ₪ המשתלבים בהרמוניה עם הבריזה של הגלים, וספיישל של טרטר סלמון קוביות
סלמון נא כבוש בשמן זית, עם מלח, עירית, סלט אבוקדו ובצל ירוק . המנה מוגשת על קרם שמנת חמוצה בתוספת ווסאבי כתוש 59 ₪ .
על המים – חוף השרון, הרצליה. טל': 09.9501767, פקס: 09.9577812 | שעות פתיחה: א - ה 23:00 - 12:00 | א - ה 12:30 - 23:00 | ו - ש 23:00 - 09:00
|
|