בלנד חדש ומרגש מצטרף למשפחת יינות יקב ברבדו
בלנד חדש ומרגש מצטרף למשפחת יינות יקב כרמי יוסף BRAVDO:
יין הקופאז'
שייצא לחנויות היין והמסעדות לקראת חג הפסח
יינני יקב כרמי יוסף ברבדו, החליטו לצאת משגרת היינות הזניים המסורתיים של היקב וליצור לראשונה בלנד מיוחד: יין קופאז', שמביא לידי ביטוי את הסינרגיה בין שלושה סוגי הזנים: קברנה פרנק, שירז, וקברנה סוביניון.
ההחלטה ליצור בלנד ייחודי התחזקה לאור הייצוא לארה"ב, והדרישה מהציבור האמריקאי שידוע באהבתו לבלנדים. פירוש המילה 'קופאז' בצרפתית הוא בלנד, ואכן היין יוצר קופאז' מושלם בין 40% ענבי קברנה פרנק, 33% ענבי שירז ו27% ענבי קברנה סוביניון.
מדברי יינני היקב: "יין הקופאז' 2009 התבגר במשך 12 חודשים בחביות עץ אלון חדשות ועבר תהליכי הצללה טבעיים ללא סינון, והינו עשיר בארומה, ובעל סיומת ארוכה העוטפת את החך בטעמי פרי עשירים, כמיטב המסורת של היקב. היין בעל ארומה מורכבת המכילה רמזים של פלירט מתקתק המוכר מעולם הבשמים, פטל, שזיף אירופי ופלפל ירוק שמקורם בהורה קברנה פרנק והצאצא קברנה סוביניון. גרגרי יער שחורים, שוקולד ותבלינים צמחיים שמקורם בענבי השיראז שנבצרו בהבשלה פנולית משתחררים תוך מגע מתמשך עם הלשון והחיך". היין יוצר על טהרת ענבי היין שנבצרו בכרם שוסיוב הממוקם בכרמי יוסף על אדמה אבנית כבדה וגירית בשיפולי הרי יהודה באזור שמשון.
כך, יין הקופאז' מצטרף אל משפחת יינות BRAVDO: ברבדו מרלו, ברבדו שירז, ברבדו קברנה סוביניון, וברבדו שרדונה. מחירו יהא זהה למחיר יינות היקב האדומים- 130 ש"ח.
יקב כרמי יוסף BRAVDO הוא יקב בוטיק משפחתי שהוקם ע"י המשפחות ברבדו ושוסיוב ביישוב כרמי יוסף בשנת 1999. היקב נמצא בלבו של הכרם כך שתהליך ייצור היין מתחיל דקות מספר לאחר הבציר הידני הקפדני עם עלות השחר (תפיסת "מהכרם לבקבוק"). היין מיוצר על פי הידע הרב והניסיון שנצברו על ידי פרופסור ברבדו ופרופסור שוסיוב בטכנולוגיה מתקדמת המבטיחה קבלת יין בעל איכויות גבוהות עם דגש על ארומת הפרי. היקב מייצר כיום כ-45,000 בקבוקי יין בשנה.
פרופסור בן עמי ברבדו הינו בכיר המומחים בישראל בנושא גפן ויין וחבר בוועדת המומחים של ארגון הגפן והיין העולמיOIV . מחקריו, העוסקים בשיטות טיפול בכרם והשפעתם על איכות היין, זיכו אותו בהכרה בין לאומית ופרסים יוקרתיים. פרופסור עודד שוסיוב עסק במסגרת עבודת הדוקטורט שלו בביוכימיה של ארומת היין. שני הייננים קשרו ביניהם קשרי חברות אמיצים, הכשירו במהלך הקריירה האקדמית שלהם דורות של ייננים צעירים הפעילים כיום בענף היין בישראל ולבסוף החליטו לחבור על מנת להקים יקב משל עצמם.
לפרטים: עדי פפירבלט, "דורית שמואלי תקשורת"- 077-5545601/2
לעדכונים שוטפים- http://www.facebook.com/Bravdo
|
כתבות נוספות בקטגוריה אוכל ומסעדות
|
'HemoHim', תוסף בריאותי המיועד לחיזוק המערכת החיסו |
|
סדנאות בישול ואפייה הפכו בשנים האחרונות לפעילות פו |
|
Kolmar BNH (KRX: 200130), חברת פיתוח וייצור מקורי |
|
Tabelog*2, ממנועי החיפוש וההזמנות הגדולים ביפן ממס |
|
Kolmar BNH (KOSDAQ: 200130), יצרנית פיתוח מקורי (O |
|
Kolmar BNH (KRX: 200130), פירמה קוריאנית מובילה לפ |
|
Hemohim צובר פופולריות מרשימה בשוק הגלובלי כאחד מ |
|
Japan Sake and Shochu Makers Association - איגוד י |
|
Fresh Del Monte Produce Inc (סימול בורסת ניו יורק: |
|
Crurated, קהילת היין הלונדונית שנועדה לחבר בין אני |
|
ג'ייקוב מרטין, מקנדה, הוכר על ידי אגדות התעשייה כב |
|
Mosa Meat, מובילה בייצור בשר בקר מתורבת, הודיעה ה |
|
חדשנית המתיקות והטעמים העולמית, Sweegen הודיעה כי |
|
Arby’s, מרשתות המסעדות הגדולות בארצות הברית, הכרי |
|
Mosa Meat, מובילה בתחום הבשר המעובד שמגדלת בשר בקר |
|
חדשנית המתיקות והטעמים העולמית, Sweegen הודיעה כי |
|
Crurated, קהילת יין חברתית מלונדון שנועדה לחבר אני |
|
סטארבקס Starbucks הכריזה היום על השקה של סדרת משק |
|
מזקקת Glen Grant , הממוקמת בלב אזור הספייסייד, הוד |
|
מקימי ליקר סטור הם בעלים של חנות אלכוהול ויין בירו |
הוסף תגובה
תגובות ( תגובות)