דרוג:
לבצק: חמאה- 300 גרם סוכר - 185 גרם שקד טחון- 60 גרם קמח - 500 גרם מלח- 1/2 כפית אבקת אפייה - 1/4 כפית. הכנת הבצק: 1.במיקסר עם וו גיטרה לרכך חמאה וסוכר למצב של קרם. 2.לערבב היטב את כל החומרים היבשים ולהוסיף בבת אחת למיקסר.לערבב רק עד קבלת בצק. 3.לאסוף את הבצק לכדור,לשטח ולהעביר מנוילן לקירור לפחות לשעה. קרם וניל (עדיף להכין יום קודם) 1 ליטר חלב מקל וניל כוס סוכר 12 חלמונים 90 גרם קורנפלור 1.לחרוץ מקל וניל לאורכו,לגרד את הזרעים,להכניס לסיר עם החלב ולהביא לרתיחה. 2.לערבב סוכר וחלמונים לתערובת בהירה ולערבב פנימה קורנפלור. 3.כאשר החלב רתח מוסיפים בהדרגה ותוך ערבוב את החלב לתערובת החלמונים לשם השוואת טמפרטורה. 4.מחזירים את התערובת לסיר על אש בינונית ומבשלים תוך ערבוב מתמיד עד למצב של היווצרות בועות בתערובת. 5.מעבירים את הקרם דרך מסננת לכלי אחסון ומצמידים על פני הקרם ניילון נצמד. מצננים היטב. למלית: קרם וניל - 1 ק''ג שוקו צ'יפס - 300 גרם 1.לערבב לתערובת אחידה. הכנת אוזני המן: 1.לרדד את הבצק על משטח מקומח לעובי 2-3 מ''מ. ולקרוץ עיגולים בקוטר 8-10 ס''מ, תלוי בגודל האוזניים הרצוי. 2.למרוח את עיגולי הבצק בשכבה עדינה של ביצה טרופה. 3.להניח מלית במרכז הבצק ולסגור לצורת משולש תוך השארת חור קטן במרכז האוזן. 4.לסדר על תבנית עם ניר אפייה.למראה מבריק ניתן למרוח שכבה עדינה של ביצה טרופה. לאפות ב-180 מעל' 16 - 18 דק'. |
|