הודעה לעיתונות מהנהלת יוניליוור
הנהלת יוניליוור: "אנו קוראים לנציגי העובדים במפעל ערד וההסתדרות המרחבית להתעשת ולחזור לשולחן המו"מ - המקום היחיד בו ניתן להגיע להבנות והסכמות לטובת כל הצדדים" ביום א' 12.12.10 הכריזו ועד העובדים של מפעל יוניליוור בערד וההסתדרות המרחבית על השבתת המפעל. לצערנו נקטו נציגי העובדים והעובדים בפעולות אשר אינן חלק משביתה לגיטימית (כגון חסימת שערים, כליאת רכבים וניתוק חשמל). בבקשה לצו מניעה זמני שהוגשה אתמול, ביקשה החברה מבית הדין האזורי לעבודה בבאר שבע להורות לעובדים להימנע מהפעולות הנ"ל. בית הדין קיבל את טענות החברה ונתן צו מניעה זמני בהתאם. בעקבות הצו שניתן פונה המפעל מהעובדים השובתים. יודגש כי החברה לא ביקשה צו מניעה כנגד השביתה בכללותה, אלא אך ורק כנגד פעולות אשר אינן לגיטימיות במסגרת שביתה חוקית. מזה למעלה משנה וחצי מתנהל בין הצדדים משא ומתן במהלכו הציעה הנהלת החברה לוועד הצעות רבות ואף הביעה נכונות להתגמשות. יחד עם זאת ולמרות מאמצי החברה, סרבו ועד העובדים ונציגי ההסתדרות המרחבית לדון בנושאים אשר במחלוקת בצורה עניינית ובחרו לנקוט בדרך של שביתה. ראוי לציין כי תנאי השכר והרווחה (הכוללים בין השאר שי לחגים בשווי שנתי של 2,200 ₪, מנוי לבריכת שחייה, השתתפות במעונות לילדי העובדים ועוד ועוד) של העובדים במפעל הינם מן הגבוהים בענף ובכל מקרה אין ולא היה בכוונת החברה לפגוע בתנאים אלה. כמו כן, הנהלת החברה לא העלתה בשום שלב של המו"מ דרישה כלשהי לפיטורי עובדים. מאידך, דורשים העובדים דרישות בלתי סבירות ובלתי הגיוניות כדוגמת תוספת שכר של 38% בתוך מספר שנים. חמוטל דדיה, סמנכ"ל משאבי אנוש ביוניליוור ישראל: "מזה תקופה ארוכה אנו עושים מאמץ להגיע לידי הסכמה עם ועד העובדים ונציגי ההסתדרות המרחבית באשר להסכם הקיבוצי של העובדים. תנאי ההעסקה של העובדים במפעל הינם מן הטובים בענף ובכל מקרה אין בכוונתנו לפגוע בהם, על אף התחרותיות ההולכת וגוברת בענף, הדורשת מאתנו כחברה צעדי התייעלות. לצערינו בוחרים נציגי העובדים וההסתדרות המרחבית לנקוט בצעדים קיצוניים המסכנים את מקור הפרנסה של העובדים, בפרט באזור מוכה אבטלה כמו אזור הדרום. אנו קוראים שוב לעובדים לחזור לשולחן המו"מ – המקום היחיד בו ניתן להגיע להבנות והסכמות לטובת כל הצדדים."
|
כתבות נוספות בקטגוריה אוכל ומסעדות
|
'HemoHim', תוסף בריאותי המיועד לחיזוק המערכת החיסו |
|
סדנאות בישול ואפייה הפכו בשנים האחרונות לפעילות פו |
|
Kolmar BNH (KRX: 200130), חברת פיתוח וייצור מקורי |
|
Tabelog*2, ממנועי החיפוש וההזמנות הגדולים ביפן ממס |
|
Kolmar BNH (KOSDAQ: 200130), יצרנית פיתוח מקורי (O |
|
Kolmar BNH (KRX: 200130), פירמה קוריאנית מובילה לפ |
|
Hemohim צובר פופולריות מרשימה בשוק הגלובלי כאחד מ |
|
Japan Sake and Shochu Makers Association - איגוד י |
|
Fresh Del Monte Produce Inc (סימול בורסת ניו יורק: |
|
Crurated, קהילת היין הלונדונית שנועדה לחבר בין אני |
|
ג'ייקוב מרטין, מקנדה, הוכר על ידי אגדות התעשייה כב |
|
Mosa Meat, מובילה בייצור בשר בקר מתורבת, הודיעה ה |
|
חדשנית המתיקות והטעמים העולמית, Sweegen הודיעה כי |
|
Arby’s, מרשתות המסעדות הגדולות בארצות הברית, הכרי |
|
Mosa Meat, מובילה בתחום הבשר המעובד שמגדלת בשר בקר |
|
חדשנית המתיקות והטעמים העולמית, Sweegen הודיעה כי |
|
Crurated, קהילת יין חברתית מלונדון שנועדה לחבר אני |
|
סטארבקס Starbucks הכריזה היום על השקה של סדרת משק |
|
מזקקת Glen Grant , הממוקמת בלב אזור הספייסייד, הוד |
|
מקימי ליקר סטור הם בעלים של חנות אלכוהול ויין בירו |
הוסף תגובה
תגובות ( תגובות)