דרוג:
בישול ואפייה עם שמן זית כבר הפכו להיות אחד הדברים הכי חשובים היום בכל מטבח ישראלי. רבים הבינו את היתרונות שיש לשמן זית ועושים את הבחירה בהתאם.ישנם סוגים רבים של שמני זית בעלי תכונות שונות. סוג אחד, למשל, הוא פחות צמיג ובעל נקודת עשן נמוכה יותר מה שהופך אותו לטוב יותר לבישול. שמני זית הם מרכיב מרכזי במנות רבות. הטובים שבהם צריכים להיות ממדינה המייצרת זיתים, שהיא בדרך כלל איטליה. שמן הזית הפופולרי ביותר לבישול ואפייה הוא שמן זית כתית מעולה מאיטליה. יש לו את הטעם הטוב ביותר ולעתים קרובות הוא אורגני עם הפרופיל התזונתי הטוב ביותר. יש מגוון רחב של שמני זית איכותיים, אבל איזה מהם הכי מתאים לבישול ואפייה? התשובה לשאלה זו תלויה במה שאתה מעדיף מבחינת טעם ועקביות. אם אתם אוהבים שהשמן שלכם יהיה קל ופירותי במיוחד, לכו על שמן זית כתית פירותי במיוחד. אם תרצו שהשמן שלכם יישאר בצורה נוזלית בטמפרטורת החדר, השתמשו בשמן זית מושרה. בין אם אתם קונים מוכנים מראש או מכינים בעצמכם, אתם רוצים לוודא ששמן הזית שבו משתמשים הוא טהור. המשמעות היא שלא רוססו לו תוספים או כימיקלים על הפרי לפני שעובדו לצורה נוזלית. שמן זית הוא מרכיב עיקרי ברוב משקי הבית ועם עליית המזון המעובד, חשוב יותר מאי פעם להשתמש בשמן זית באיכות גבוהה. אחת הדרכים להבטיח ששמן הזית שלכם איכותי היא לקנות ישירות מהיצרן. יחד עם זאת מדריך לבחירת שמן זית לא צריך להיות כל כך מורכב ומסובך. אבל אם אינך יכול לעשות זאת, יש דרכים אחרות להבטיח שאתה עושה את הבחירה הנכונה. להלן מספר גורמים חשובים בבחירת שמן זית: סוגי שמן זית: - כבישה קרה: הסוג הטוב ביותר של שמן זית, אך גם יקר יותר. יש לו טעם אגוזי וקליל ויש לו תווי טעם פחות מרירים משמני זית רגילים. - Extra Virgin: בעל טעם מעט פירותי ואינו מכיל תוספים כמו כימיקלים או עיבוד חום. - קונבנציונלי: בעל טעם מר. אין סט אחד של שמנים שהכי מתאים לבישול או לאפייה. עם זאת, יש כמה קווים מנחים בסיסיים שיש לעקוב אחריהם בעת בחירת שמן הזית הטוב ביותר לשימושך. בקניית שמן זית יש לוודא שהוא טהור וטבעי. בחרו בצבע צהוב בהיר עם טעם פירותי. אל תקנו שמן שעבר עיבוד או שמגיע במיכל שנפתח לאחר תאריך הרכישה. אנשים רבים חושבים שיש להשתמש בשמני זית רק לא מבושלים מכיוון שהם מכילים רמות גבוהות של נוגדי חמצון, אבל זה לא נכון. ניתן להשתמש בשמן זית גם בתבשילים גולמיים וגם בתבשילים מבושלים מכיוון שהוא מכיל רמות נמוכות יותר של נוגדי חמצון מאשר שמנים אחרים כמו שמני חמניות או אגוזי מלך שיש להשתמש בהם לא מבושל בגלל הרמות הגבוהות של שומנים רב בלתי רוויים שעלולים להתעפש במהירות. תגיות של המאמר: בישול ואפייה עם שמן זית |
|
|