דרוג:
החוויה הקולינרית היום מפתיעה ומרגשת יותר מתמיד עם מגוון עשיר של גסטרונומיה בכל הסגנונות האפשריים. בהפקת אירוע תוכלו לבחור בין קייטרינג שיגשים עבורכם חלום מעורר תיאבון ויתפור תפריט שיקלע לחיך של הסועדים.
קיימים סוגים שונים של קייטרינג מסוג המטבח ועד הפרזנטציה כאשר כדאי לגבש את הקונספט המוביל לאירוע ולבחור בהתאם את הקייטרינג הנכון ביותר. אז מי הם השחקנים הבולטים בזירת הקייטרינג וכיצד לבחור את הקייטרינג המועדף? כשר או לא כשר? זו השאלה!
אחת ההחלטות החשובות קשורה לכשרות של הקייטרינג בעוד שישנן חברות קייטרינג כשרות יש כאלה שאינן כשרות. אם חשוב לכם נושא הכשרות או אתם סבורים שלאורחים באירוע יהיה חשוב שהקייטרינג יהיה כשר, כמובן שכדאי לבחור בקייטרינג כשר ולאפשר לכולם ליהנות מהמטעמים ואם המצב הוא אחר, לא תהיו חייבים לשים על כך דגש. כדאי לבדוק מה השוני בין הכשר ללא כשר מבחינת תפריט ומטעמים וכמובן באיזו כשרות מדובר כאשר הקייטרינג כשר.
מה בשבילכם – חלבי או בשרי?
דילמה נוספת רלבנטית מבחינת סוג התפריט והאם הוא יהיה חלבי או בשרי כשכאן יש חשיבות רבה לטיימינג של האירוע. לרוב באירועי צהריים או ערב נהוג לבחור קייטרינג בשרי איכותי ולהציע ארוחה משביעה המבוססת על מנות בשריות במבחר מסחרר של מטעמים מסטייק אנטריקוט ועד סטייק פרגית, אסאדו משובח, עופיונים, המבורגר, תבשילי בשר מפנקים דוגמת נזיד בשר או כבדי עוף המוקפצים בתוספת פרטיות, מעורב ירושלמי, פויקה אותנטי כאשר באירועים המתקיימים בשעות הבוקר משתלבות טוב יותר מנות חלביות דוגמת סלטים מרעננים, פסטות ברוטב, פיצות ומאפים ישירות מהטאבון, בר סושי ועוד.
כאשר בוחרים חברה עם שף יצירתי ניתן להגיע לתוצאות מעניינות הן בזירה הבשרית והן בזירה החלבית, שילובי גוונים, מרקמים, שידוכים מעניינים בין מנות שביחד רוקחים ארוחה הרמונית. אלמנט חשוב נוסף שמשפיע על הבחירה קשור לכך האם הארוחה תכלול מנות צמחוניות ואפילו טבעוניות. כאשר בוחרים בסעודה חלבית ניתן באופן טבעי להציע מנות לצמחונים אך אם בוחרים בחלבי יש לדאוג למאכלים לטבעוניים, נטולי חלב וביצים ומנות פרווה כך שהתפריט יתאים לקונספט של הארוחה וגם למי שמנהל אורח חיים טבעוני.
הפרזנטציה קובעת
כדאי לגבש ביחד עם צוות הקייטרינג את סגנון ההגשה המועדף שמשחק תפקיד חשוב ביצירת החוויה הגסטרונומית המבוקשת. למשל, דוכני מזון מעוצבים מהווים אלטרנטיבה נהדרת לאירועים בהם רוצים להדגיש את ההיצע העשיר. כל דוכן הוא עולם ומלואו מבחינת סגנון אסתטי, מטבח ממדינה אחרת למשל אסיאתי מול ים תיכוני והסועדים יכולים לגשת לפי בחירתם כל פעם לדוכן אחר ולטעום מכל הבא ליד כאשר לרוב בדוכני מזון האוכל נרקח לנגד עיניהם של הסועדים. אופציה אחרת היא כמובן הגשה לשולחנות, כשמגבשים מבעוד מועד תפריט הכולל 3 מנות מראשונה דרך עיקרית ועד הקינוחים עם 3-4 מנות לבחירה בכל קטגוריה וההגשה מתבצעת ישירות לשולחנות או לפי הטרנד העכשווי של "מנות משותפות" – פלטות גדולות המאפשרות ליהנות משרינג באוכל למספר סועדים סביב השולחן. אופציה אטרקטיבית נוספת ופופולארית כיום היא של פינגר פוד, מנות טאפאס או מעדנים שכיף לנשנש בקלות – קונספט המתחבר מאוד לאירועי קוקטייל למיניהם בהם חשוב למארגנים שהמשתתפים יאכלו תוך כדי תנועה וייהנו מהאינטראקציה של המפגש. פינג פוד מאפשר לשמור על דינאמיקה קצבית במרחב.
אל תתפשרו על איכות ומקצועיות בבחירת האוכל לאירוע. חפשו את הצוות הנכון שיוכל להציע לכם מנות מפתיעות ומיוחדות ברמה האסתטית וברמת הטעם, חומרי גלם משובחים ועונתיים, התאמה לסגנון האירוע, הלוקיישן והטיימינג של האירוע – חורף, קיץ, יום או ערב וכמובן לנהל את האירוע בפועל ליצירת חוויה טעימה בלתי נשכחת. תגיות של המאמר:
|
|