חג השבועות הוא חג שהאוכל אינו העיקר בו כלל וכלל. זהו חג של הטבע במלוא הדרו, של אסיף וקציר, של ארץ ישראל. סוף, סוף אביב, השמש בשמיים, האוויר מתחמם ולנו מתחשק להתאוורר. אז, עזבו את עוגות הגבינה, צאו החוצה לטיולים, לפיקניקים, לפארקים, לטקסי שבועות בקיבוצים. במקום ארוחות חג שחקו במטקות על שפת הים, או נעלו נעלים נוחות וטפסו אל ההר כדי לראות את הנוף. להורים שבינינו, קחו את הילדים לקטיף עצמי של פירות עונתיים ולמדו אותם להעריך את ההנאה שבטבע.
"השנה המסר שלנו אליכם הוא מצאו משמעות חדשה לחגים, משמעות שאינה קשורה לאוכל" מוסרת לילית רומם מנהלת תחום הדרכה ומפתחת תוכניות הרזיה ב'שומרי משקל' ישראל ומעניקה לנו את, עשרת הדיברות לאכילה בשבועות:
1. זכור את שיטת הנקודות גם בחג השבועות. אל תשלה את עצמך שהאוכל בשבועות דל בקלוריות ובנקודות ולכן אפשר להפסיק לספור.
2. לא תחמוד מאכלים העשויים משמנת מתוקה (38% שומן), חמאה או גבינות שמנת כי הם יקרים מאוד בנקודות. במקומן השתמשו בשמנות 10 ו- 15% שומן בגבינות רזות.
3. כבד את גופך ואת המאמצים שהשקעת כדי לרזות והחלף את הגבינות במתכון מגבינות שמנות לגבינות רזות יותר (עד 5% שומן).
4. אל תאכל פסטה ברוטב שמנת לשווא. שמנת מתוקה "יקרה" לגזרה אפילו יותר מקצפת. זכור שהחלק המשמין ביותר בעוגות הגבינה הוא הבצק (עשיר בחמאה או מרגרינה). ותרו עליו או החליפו אותו בבישקוטים טבולים בסירופ או נס קפה.
5. לא תגנוב ביס פה וביס שם מקינוחי החג. פרגן לעצמך מנת קינוח טעים אחד, שים בצלחת, הערך את מחירו בנקודות ואכול אותו בהנאה.
6. לא תענה בעצמך עד שקר, במילים אחרות :אל תרמה את עצמך, איבוד שליטה בארוחת חג אחת, אינו סיבה טובה להשתוללות מוחלטת באכילה עד סוף החג.
7. זכור, את הפירות והירקות הזולים בנקודות (זהו חג האסיף) ושלב אותם בשולחן החג. כוס סלט פירות מכיל 1/5 הקלוריות מפרוסת עוגת גבינה (1 נקודה לעומת 5).
8. אל תחשוש לשאול מה מכיל המתכון. כשתבין שהעוגה מכילה 2 שמנת מתוקה, 2 שוקולד מריר, 2 חפיסות פודינג ועוד 200 גרם חמאה יהיה לך הרבה יותר פשוט לאכול ביס ולוותר על היתר.
9. כשאתה מארח, תכנן תפריט מאוזן : מאכלים עשירים בנקודות לצד מאכלים זולים בנקודות. מחצית מאורחי האירוע לפחות יעריכו אותך על ההתחשבות.
10. עשה לעצמך חג פעיל ונצל את ימי החג לבילויים ספורטיביים בחיק הטבע. כך תוכל לקזז את חלק מהנקודות שאכלתם.
טיפים חשובים!
מבין הגבינות המלוחות, העדיפו גבינה צפתית על בולגרית. היא מכילה ערכים תזונתיים טובים יותר עבורכם.
אם אתם סובלים מנטיה ליתר לחץ דם, חפשו את הגבינה עם ערכי הנתרן הנמוכים ביותר. כל הגבינות המלוחות בעייתיות במובן הזה.
אם כבר גבינה מלוחה,חפשו גבינה עשירה בסידן, כי כאן בדיוק היתרון שלה. בחירה נבונה תספק לכם יותר מ- 1/2 מכמות הסידן היומית הדרושה לכם.
היו יצירתיים גם עם גבינות לאפייה. גבינות אלה סמיכות ולפיכך משביעות יותר מגבינות רכות. לכן כדאי להכין ממרחים מגבינות אלה. המלוחות טובות במאפים ופשטידות, והניטרליות בטעמן טובות לאפיית עוגות גבינה וקינוחים אחרים. המלצה שלנו: הכינו מאפים עם מגוון של גבינות, כדי לקבל את ההרכב המנצח מבחינת נקודות, ערכים תזונתיים וטעם.
תגיות של המאמר:
|