דרוג:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
שוודיה קובעת ציון דרך חדש עם מדיניות שיכולה לשחרר את העולם מעישון
שטוקהולם, 25 במרץ 2025, (BUSINESS WIRE):
שוודיה מיישמת מדיניות לשמירה על בריאות הציבור באמצעות הפחתת הנזק כתוצאה מעישון מוצרי טבק, זאת לאחר שהייתה האומה הראשונה שהוכיחה כי מדובר בדרך היעילה ביותר להגיע לעולם נטול עישון.
הודות לעמדתה של שוודיה בנוגע לחלופות בטוחות יותר לניקוטין, רק 4.5% מכלל האוכלוסייה הבוגרת של שוודיה מעשנת כיום - מתחת לסף של 5% לאוויר נקי מעשן.
הצלחה זו הביאה את בית הנבחרים לאמץ באופן רשמי את תפקידה המוביל של שוודיה בחיזוק המדיניות ובצמצום הנזק, לחדשנות בתחום בריאות הציבור.
ד"ר דלון הומאן, ראש Smoke Free Sweden, אמר:
"השוודים לקחו חלק בניסוי ארוך טווח להפחתת הנזקים, וסיפקו הוכחה חד משמעית לכך שהחלפת מוצרי העישון בניקוטין נטול עשן מביאה לצמצום דרמטי בתחלואה שמקורה בעישון, בנכות ובמוות טרם עת - זהו רווח טהור עבור בריאות הציבור אשר במקביל מוזיל את ההוצאות.
"הפחתת הנזקים הפכה כעת למדיניות בשוודיה, וכל החלטה שנוגעת לבריאות הציבור תשקף גישה זו. על ארצות אחרות לאמץ בהקדם את המודל השוודי".
במקום להפחית את השימושבטבק, שוודיה נותנת כעת עדיפות להפחתת הנזקים על ידי עידוד המעשנים להשתמש בחלופות בטוחות יותר כגון snus, שקיות ניקוטין ומכשירי אידוי.
המדיניות, אשר אושרה על ידי הפרלמנט בדצמבר 2024, קובעת כי: "...על מדיניות הטבק לקחת בחשבון את ההשפעות השונות והמזיקות של מוצרים שונים. סיגריות הן סכנה בריאותית גדולה יותר מאשר ניקוטין נטול עשן... יש לשקף זאת ביעדי המדיניות והמיסוי".
שוודיה כבר הטילה מס מבוסס סיכונים באמצעות הורדת הבלו על snus תוך העלאת המס על סיגריות.
"האימוץ הרשמי של המדיניות להפחתת הנזקים על ידי שוודיה מהווה נקודת ציון גלובלית", אמר ד"ר הומאן. "אחוז המעשנים במדינה עומד על 5.3, ושוודיה בדרך להפוך לאומה הראשונה שאינה מעשנת. על קובעי מדיניות המתייחסים ברצינות למוות כתוצאה מעישון ללכת בדרכנו".
ההצלחה של שוודיה מרשימה. בקרב אזרחי שוודיה שנולדו במדינה אחרת באירופה, שיעור העישון עומד על 7.8% - פחות משליש מהממוצע באיחוד האירופאי. היתרונות בבריאות הציבור הביאו לירידה של 41% במקרי הסרטן בשוודיה לעומת הממוצע האירופאי, וירידה של 44% במקרי המוות שקשורים בטבק.
אומות נוספות אשר מאמצות את המודל השוודי מגיעות לתוצאות דומות. ניו זילנד הפחיתה את שיעורי העישון בכמעט חצי (12.2% ב-2018 ל-6.9% ב-2024) באמצעות קידום של מכשירי אידוי, ואילו יפן הגיעה לצמצום של 43% במכירות הסיגריות בין השנים 2015 ל-2020 משום שהמעשנים עברו למוצרי טבק מחומם. באנגליה קרוב לשלושה מיליון בני אדם הפסיקו לעשן והתחילו להשתמש במכשירי אידוי תוך חמש שנים.
ד"ר הומאן מסכם: "בכל דיון בנושא הפיקוח על מוצרי טבק, על הרגולטורים לשאול ‘כיצד השוודים הפכו את העישון לזיכרון העבר, תוך הצלת חיים?’"
למידע נוסף - מדיה
ג’סיקה פרקינס
תוכן הודעה זו בשפת המקור, הוא הגרסה הרשמית והמהימנה היחידה של מסמך זה. התרגומים הם למטרות נוחות בלבד ויש להצליבם עם המסמך בשפת המקור, שהוא הגרסה היחידה של טקסט זה שהוא בעל תוקף משפטי.
*** הידיעה מופצת בעולם על ידי חברת התקשורת הבינלאומית Business Wire
לפרטים נוספים: נוי תקשורת 03-6026026 זהר 052-2641769 תגיות של המאמר: Smoke Free Sweden |
|
|