דרוג:
בתי אטליז הפכו בשנים האחרונות למוקד עלייה לרגל של ישראלים רבים הצבאים לבשר איכותי. בבתי האטליז נמכרים כלל סוגי הבשר הנשחטים ביום העבודה הנוכחי וזאת על מנת להציע לכל לקוח ולקוח את הבשר הטרי והאיכותי ביותר. גם מנהלי האטליז דואגים להזמין את הבשר האיכותי ביותר וזאת מתוך התחרות הגוברת בין בתי האטליז השונים על ליבו של הלקוח.
הסופרים, המכולות ורשתות השיווק השונות אומנם מציעות למכירה סוגי בשר רבים אך אינם מצליחים להשתוות לידע והניסיון של בתי האטליז. הבשר בבית האטליז טרי ואיכותי הרבה יותר. בנוסף, הקצבים המנוסים העובדים בבית האטליז מציעים שירות טוב הרבה יותר וכן ידע מעמיק בכלל נתכי הבשר השונים מה שמעניק לכל לקוח לא רק חוויה טעימה במיוחד אם כי גם חוויית קנייה ייחודית וכן כלל סוגי הבשר מאוגדים תחת קורת גג אחת.
אחד מבתי האטליז הוותיקים והאיכותיים ביותר בישראל כיום הינו אטליז יואב הממוקם במבשרת ציון. האטליז הפך לשם דבר בישראל וכן ניתן לראות כי גם לקוחות רבים אשר אינם מאזור מבשרת ציון פוקדים את האטליז בהמוניהם בכל יום בחיפושם אחר בשר טרי ואיכותי להפליא ההופך כל מנה למנת גורמה אותה פוגשים רק במסעדות הטובות ביותר.
את ביקורנו באטליז יואב קשה מאוד לשכוח. ראשית, סוגי הבשר הרבים יוצרים שפע אשר לא נראה כדוגמתו כאשר יכולנו פשוט לבחור בכל טוב את הנתח המתאים לנו ביותר. עם הכניסה לאטליז ניגש אלינו אחד הקצבים והציע לנו ליהנות מהידע והניסיון הרב שלו בבשר וזאת בכדי להתאים לנו את הבשר לארוחת השישי.
התחלנו לספר לקצב האדיב אודות המתכן המיוחד של אימי לאורז עם כדורי בשר ומיד עלה חיוך על פניו. מסתבר שזהו מתכון אותו הוא מכיר מקרוב שכן אשתו מכינה קציצות בשר כמעט בכל סוף שבוע. מיד לקח אותנו הקצב אל בשר הבקר תוך שהוא ממליץ לנו על טחינה אחת בלבד, בשונה ממקומות אחרים הנוהגים לטחון את הבשר פעמיים ואף יותר, ולנו נותר רק להנהן ולהסכים עימו.
להפתעתנו הרבה מחירו של בשר הבקר הטחון נמוך משמעותית מרשתות השיווק בהן אנו נוהגים לקנות בפערים העולים על 15% לק"ג בשר בקר טחון. כאשר הבטנו בסוגי בשר אחרים כגון חזה עוף, סטייק פרגית, כבד וסטייק אנטריקוט נדהמנו לגלות פערים גבוהים אף יותר כאשר אטליז יואב מציע מחיר פשוט מצחיק.
לסיום, אימי פשוט נדהמה מאיכות הבשר אותה היא לא מצליחה להשיג באזור המרכז בו היא מתגוררת. קיצות הבשר היו פשוט מדהימות וכלל המשפחה הרעיפה שבחים על איכות הבשר, טעמו ואף שמו לב למרקם הבשר אשר נטחן פעם אחת בלבד והיווה הצלחה של ממש. מניסיוני האישי, וכמו שזה נראה גם מניסיונם של רבים אחרים הפוקדים את אטליז יואב, אני לא מתכוון להחליף את אטליז יואב בעד שום הון שבעולם! תגיות של המאמר: אטליז יואב |
|
|