דרוג:
חוש הראייה הוא הדומיננטי מבין חושי האדם. עוד בטרם אנו מתקרבים למישהו או שומעים את קולו, קודם כל אנו רואים את דמותו, את בגדיו ואת אופן התנהגותו. השניות הראשונות הללו הן מה שקובע את הרושם הראשוני, שנוצר אצלנו אוטומטית וכמעט בצורה בלתי מודעת.
מראה עיניים משפיע כמעט מיידית על כל דבר שנעשה, גם אם בצורה לא מודעת. אם למשל נעביר הרצאה בלבוש לא הולם מול קהל דתי-חרדי, לא משנה עד כמה אנו מקצועיים ורהוטים - המסר יתפוגג וייעלם בשל הלבוש הבעייתי שלנו. דברים דומים מתרחשים כאשר מתכוונים לרכוש חליפה - לחתונה, לריאיון עבודה או לכל אירוע אחר; המטרה היא בדרך כלל לשדר רצינות ויוקרה. אחרת היינו יכולים להסתפק בבגדים הרגילים שלנו, ולאו דווקא לבחור בלבוש כזה מהודר מלכתחילה. עצם העובדה שהחלטנו לקנות חליפה, מעידה על רצוננו ביצירת מראה מרשים ויוקרתי. מעבר לדברים הבסיסיים והאלמנטריים ביותר, כגון התאמה מלאה של החליפה לגוף הלובש, הגורם השני בחשיבותו ביצירת המראה היוקרתי הוא צבע החליפה. אם ברצוננו לקבל את תשומת הלב הנכונה (כן, יש דבר כזה תשומת לב לא נכונה) - יש צבעים מסוימים שמהם כדאי מאוד להימנע.
רוב חליפות הגברים מגיעות בדרך כלל בצבעים סולידיים, כגון שחור, כחול, אפור, חום ואפילו לבן. זה נכון גם עבור חליפות חתן וגם עבור חליפות לאנשי עסקים, עורכי דין, אנשי תקשורת ועוד. זאת משום שכל צבע "משדר" משהו אחר, ומן הסתם נרצה לבחור בצבעים הנכונים עבור המטרה. צבעים עזים וזוהרים מדי - כגון חליפה בצבע אדום, צהוב או ירוק - עלולים לשדר את המסר הלא נכון. תארו לעצמכם שאתם מגיעים לחתונה עם חליפה שכולה צבע אדום... אתם מסתכנים בכך שיראו בכם ליצנים. אותו דבר תקף גם לגבי לבוש במקומות עבודה או בראיונות עבודה. אומנם בישראל פחות נהוג להגיע לבושים בחליפה, אבל לא נעז להעלות על דעתנו להופיע לריאיון עבודה בחליפה ירוקה. זה משדר זלזול, גם אם אנחנו אנשי מקצוע רציניים משכמנו ומעלה. לדוגמה, הצבע הטוב ביותר עבור חליפה הוא הצבע השחור. זהו צבע קלאסי שאוטומטית משדר יוקרה ורשמיות, מבלי לטרוח הרבה מעבר לכך. חליפה בצבעי כחול כהה משדרת אמינות לצד קלילות. חליפות בהירות יותר כגון צבעי אפור או לבן מעולות לקבלת מראה מהודר וזוהר, בלי להסתכן ביצירת המסר הלא נכון.
יש לזכור שגם אם לובשים חליפה בצבע מסוים, אין זה אומר שכל שאר פריטי הלבוש צריכים גם הם להיות באותו צבע. בעצם זה בדיוק להפך, כי ליצירת ניגודים יש חלק משמעותי במראה היוקרתי. העיקרון הבסיסי כאן הוא ללבוש את השכבות הבהירות מלמטה, ואת השכבות הכהות מלמעלה. לדוגמה, חליפה שחורה (כלומר ג'קט ומכנסיים שחורים) הולכת מצוין עם חולצה לבנה. מומלץ ורצוי לשלב גם עניבה שחורה (רגילה או פרפר), אבל אפשר גם עניבה לבנה במידה שהחולצה עצמה גם היא שחורה. אם משלבים שכבה נוספת, כגון וסט (אפודת בד ללא שרוולים), טווח הצבעים גדל - וניתן לבחור גם וסט אפור, שחור או כחול כהה. דוגמה נוספת - חליפה כחולה תיראה מצוין גם עם חולצה כחולה, אבל בגוון שונה (בהיר לעומת כהה). העניבה יכולה להיות כל אחד מהצבעים הסולידיים, ואפילו בצבע צהוב או כתום. זה ייתן ניגוד מצוין לכחול ויאפשר משחקי צבע שלא יפגמו במראה היוקרתי.
חליפות בהירות - כגון לבן, אוף ווייט או אפור - יכולות להגיע עם שילובים נוספים שלא בהכרח מחויבים בצבעים סולידיים. למשל מקטור ומכנס בהירים, חולצה בצבע סגול או בורגונדי ועניבה כחולה. כדאי מאוד לבצע מספר מדידות וניסיונות מול המראה, כולל ייעוץ מקצועי שיכוון אתכם לצבעים הנכונים.
תגיות של המאמר:
|
|