דרוג:
השתלת שיניים מתחילה לאחר העקירה, לעתים ביום העקירה ולעתים במפגשים שלאחריה. הנושא המרכזי הוא לא מה אירע בעקירה, אלא לאיזו תמונת מצב הגענו לאחריה. העצם שמתחת לשן, בלסת, צריכה להיות בנפח גדול מספיק בשביל שניתן יהיה לבצע שתלים דנטאליים. את בדיקת רוחבו של העצם עושים בצילום אשר מספק את כל המידע.
מה עושים אם נפח העצם לא מספיק רחב באזור המיועד לשתל?
ניתן לעשות גשר במקום שתל, אך מומלץ יותר לעשות טיפול מקדים לחיזוק העצם והרחבתו. לאחר שזה קורה, ניתן לבצע בדיקה חוזרת ולאחר מכן – אם היא התקבלה חיובי, להטמיע שתלים דנטאליים. רוב הפציינטים שלא נמצא להם מספיק עצם בחרו בכל זאת לעשות שתלים לשיניים, מה שהצריך את הרופאים לבצע טיפול להרחבת העצם קודם להטמעתם.
מדוע חשוב שיהיה עצם בנפח רחב מתחת לחייך של השן העקורה בשביל להטמיע שתל?
משום ששתל זה בורג טיטניום עם קצה דק וחד. בשל כך, הוא חייב משטח קשיח עליו הוא יוטבע ויעמוד יציב ממש כמו השן שעקרו לכם. כאשר העצם דק ודליל, אין מה שיחזיק את השתל, והוא פשוט לא ישלים את ייעודו. השתלת שיניים באמצעות שתלים דנטאליים מחייבת בדיקה מעמיקה של העצם תוך ערובה שיש מספיק ממנו בשביל להטמיע את הבורג.
כיצד מטמיעים את השתל לאחר בדיקת העצם?
ניתן להטמיע את השתל מלמעלה, כלומר מהחייך העליון, או מהצד, כלומר מהחייך הקדמי. בשתי השיטות, הרציונל הוא לבצע חור בחייך בהרדמה מקומית באמצעות בורג טיטניום. בורג זה הוא השתל והוא זה שמחליף את השורש של השן שנעקרה. לאחר שהוא הוטמע כמו שצריך מתחת לחייך, נבדק ונמצא תקין, ניתן להבריג אליו שן תותבת.
השתלת שתל ביום העקירה מיד לאחריה – האם כדאי?
רופא כירורגי במרפאת שיניים בחדרה יכול לבדוק עצם מיד עם הוצאת השן העקורה. אם היא נמצאה תקינה, ניתן לבצע שתלים לשיניים. לדעתם של רופאים רבים המהלך כדאי מכמה סיבות. קודם כל זה מהלך חסכני שהופך את הטיפול ליעיל, אבל מעבר לכך – זה עוצר מהר את הדימום של העקירה ומאפשר לפציינט להתעורר מכל ההליכים הכירורגיים שלו ללא כאבים.
איידנט מרפאת מומחים לרפואת שיניים - http://www.identpro.co.il/
תגיות של המאמר:
|
|