דרוג:
כל אחד היה רוצה להפוך את הנכס שבו הוא נמצא למקום בטוח יותר. כיום, ניתן לדאוג לכך שהנכס יהיה מאובטח על ידי מספר מעגלי אבטחה שונים. כמובן, שאין כל תלות בין מעגל אחד לשני, כל שניתן לאבטח את הנכס אפילו באמצעות מעגל אבטחה אחד. יש כאלו שאין להם יותר מידי צורך בסוגים שונים של מערכות אבטחה ולכן יבחרו רק במינימום ההכרחי למשל. לפעמים הסיבות הם תקציביות ולפעמים הסיבות הן אובייקטיביות לחלוטין: לא תמיד יש צורך במספר מעגלי אבטחה.
אחד ממעגלי האבטחה הנפוצים ביותר בשוק הינו דווקא מערכת האינטרקום. זוהי מערכת אבטחה פשוטה יחסית, אולם היעילות שלה נחשבת למאוד גבוהה מהסיבה הפשוטה שזוהי מערכת שכל מטרתה היא ליצור הפרדה מלאכותית בין המרחב הפרטי של הנכס לבין המרחב הציבורי, על ידי כך שמסננים את הנכנסים והיוצאים מהנכס וניתן לשלוט בדלת או בשער הכניסה. האדם שרוצה להיכנס אל הנכס צריך להתריע על כך ביחידת הקצה שנמצאת במרחב הציבורי, ומי שנמצא בתוך הנכס שגם בתוכו יש נקודת קצה יבקש ממנו להזהות או שפשוט גם יוכל לראות אותו במצלמת וידיאו ולפתוח את הדלת או השער באמצעות מנגנון הנעילה האוטומטי.
מערכת האינטרקום היא כמובן אלקטרונית ויש בה מספר רכיבים עיקריים: שמע, תקשורת, וידיאו וכדומה. מהסיבה שמדובר על מערכת אלקטרונית, כמובן שהיא יכולה לסבול מתקלות שונות, שיכולות להשבית את המערכת באופן מלא ולפעמים גם באופן חלקי. ניתן לסווג את התקלות השונות לכמה סוגין:
1. {C}{C}תקלה ברכיב השמע: זוהי תקלה נקודתית יחסית, שבגינה פשוט לא שומעים את האדם שמתריע את כניסתו לנכס וכך קשה יותר לזהות במי מדובר. עם זאת, מנגנון הנעילה במקרים האלו לא נפגע ועדיין ניתן לשלוט עליו ולסנן את האנשים שמעוניינים להיכנס לתוך הנכס.
2. {C}{C}תקלה במנגנון הנעילה: גם מנגנון הנעילה יכול לסבול מתקלות. אולם במקרה שכזה זוהי כבר תקלה מערכתית, שכן בלי יכולת לשלוט על מנגנון הנעילה האינטרקום מאבד לחלוטין את המטרה שלו. במקרה שכזה נדרש לפתוח את הדלת או את השאר באופן רגיל, או יותר מכך, להשאיר אותם פשוט פתוחים (שכן יש כניסה מרובה של אנשים).
3. {C}{C}תקלה במעגל החשמל: מערכת האינרקום כמובן מורכבת גם מחיווט חשמלי בין נקודות הקצה השונות, שכן כך לדוגמא ניתן לפתוח את מנגנון הנעילה.לרוב התקלות שנגרמות בחשמל של האינטרקום עשויות להשבית את המערכת כולה ולכן נדרש לטפל בהם בהקדם. התקלות לרוב נגרמות מחדירה של מים לתוך המערכת, או לדוגמא בגלל שמכרסמים שונים פוגעים בחיווט וגורמים לקצרים.
4. {C}{C}תקלה ברכיב הוידאו: במערכות אינרקום שבהם מותקנת מלצמת וידיאו המיועדת לזהות את האדם שנמצא בשטח הציבורי. לפעמים קורה שגם המצלמה מתקלקלת ואז מדובר על תקלה נקודתית שפשוט לא ניתן לזהות חזותית את האדם שנמצא בשטח הציבורי, אלא רק על ידי שמע בלבד.
האם ניתן לטפל בתקלות?
התשובה לכך היא כמובן כן. אין כל בעיה לטפל בתקלות של אינטרקום. מי שצריך לטפל בתקלות השונות של מערכת האינטרקום הינו טכנאי אינטרקום שיש לו את הידע והניסיון הדרושים על מנת להתמודד עם כל התקלות שהוזכרו (שהם לרוב התקלות המרכזיות) וגם כאלו שהינן יותר נדירות. הטכנאי צריך להיות מאוד מקצועי בתחומו, שכן הוא צריך להכיר תחומים שונים כדוגמת מערוכת שמע, חשמל, חיווט וכדומה.
הטכנאי לפעמים יצורך לטפל באופן נקודתי במערכת האינטרקום, אולם יש מקרים שכבר תדרש החלפה של רכיבים משמעותיים בתוך המערכת. לכן, במקרים שכאלו, מומלץ מאוד, לבחור טכנאי שידע את עבודתו היטב. שכן, במידה ומטפלים לא נכון בתקלות, יכולה המערכת להיות מושבתת לחלוטין ולאף אחד אין ממש עניין בכך.
חברה שנחשבת לאחת הטובות והמקצועיות בשוק שמעסיקה טכנאים שלהם ניסיון וידע רב בתיקון אינטרקום הינה חברת "ענק המיגון והתקשורת". פועלת באזור הדרום והמרכז ומעניקה ללקוחותיה שירותים במהלך כל שעות היממה, כאשר התגובה לקריאת שירות היא קצרה מאוד תוך שהלקוחות מקבלים את המענה המיטבי ביותר.
תגיות של המאמר: אודי גוטמן |
|