דרוג:
המודרניזציה אינה פוסחת על שום דבר ובטח לא על עיצוב פנים למטבח, מטבחי וינטג' שלכאורה נראים כפריים ופשוטים מסתירים עיצוב פנים מושלם שכרוך בתכנון ומחשבה מעמיקה. על אחת כמה וכמה כאשר מדובר על מטבחים מודרניים שמשלבים טכנולוגיה מתקדמת. עיצוב פנים למטבח כמוהו כמו כל עיצוב אחר, מתחיל בהגדרת הייעוד והיקף השימוש, מטבח שמתאים ל 3 אנשים אינו דומה למטבח שמאכיל 6 נפשות.
עיצוב פנים מתחיל מהגדרת הייעודכאמור רגע לפני שבוחרים את צבע השיש או את גוון הדלתות עלינו להגדיר בצורה מדוייקת ככל האפשר מה הייעוד העתידי של המטבח, צורך זה והגדרה מדויקת ככל הניתן תשפיע באופן ישיר על עיצוב פנים המטבח, למספר גדול של בני משפחה לא בהכרח צריך מטבח גדול ולהיפך גם נכון, הרי יתכן כי בני המשפחה מכורח הנסיבות מגיעים לארוחה בזמנים שונים ולא יחד, על כן אין צורך בשולחן אוכל או דלפק אכילה רחב וגדול, לעומת זאת אם המטבח מהווה חלק מרכזי בבית הרי שהעיצוב פנים יכלול אי שמשמש גם כמשטח עבודה וגם כשולחן אוכל. לעיתים אנו נתכנן את המטבח כמרכז הבישולים ואילו את הסעודות נערוך בפינת האוכל, הכול תלוי בהגדרת היעדים והצורך היום יומי, חשוב לציין כי צורך יום יומי הוא זה שקובע בסופו של יום איך יראה המטבח, רק אח"כ מיפים את העיצוב פנים.
משולש העבודה במטבח מודרניככל שאנו מתקדמים טכנולוגית נוצרות תובנות חדשות לגבי מגוון דברים במטבח לצורך העניין הבינו שעיצוב פנים מחייב שמירה על כלל המשולש. הכלל אומר שחייב להיות קשר משולש בים 3 אלמנטים מרכזיים והם המקרר, הכיריים והכיור. לכל סוג של מטבח יהיו אלו קיימים ההבל בעיצוב פנים של מטבחים בא לידי ביטוי בסגנון הבנייה שלהם. לרוב מסתכם עיצוב פנים למטבח ב 5 אפשרויות, קיר אחד שעליו כל האלמנטים, בטח בצורת L, מטבח בצורת G, מטבח בצורת U ומטבח עם 2 יחידות שחלק נוטים לקרא לו מטבח גלריה או מטבח מסדרון. בכל סוג של עיצוב פנים חייבים לשמור על משולש העבודה, כלומר איזור העבודה יהיה מתוכנן שבין המקרר לכיריים ולכיור יהיה מרחק סביר לרוב כ 1.2 - 1.5 מטר בכל צלע של משולש. מאמר בתחום עיצוב פנים באדיבות שלומי שוורץ ושרון לוי >> |