משלחת בת ארבעה סטודנטים מצטיינים מהמסלול האקדמי המכללה למינהל, ובראשם נשיא המכללה פרופ' זאב נוימן, חזרה לאחרונה מהכנס השנתי של פורום המכללות של דרום מזרח אסיה, פורום המכונה GPAC ((Global Partnership of Asian Colleges, אליו נסעה על מנת לייצג את ישראל. הכנס, אשר עסק במשבר הכלכלי הבינלאומי, התקיים בדרום קוראה, והרקע לנסיעה היה הצטרפותו של המסלול האקדמי המכללה למינהל לפורום זה.
הכנס הינו כנס שנתי בין-לאומי, בו לוקחים חלק סטודנטים מצטיינים מאוניברסיטאות מובילות באסיה, ויחד עם נשיאי המוסדות, דנים, חולקים רעיונות ומציגים סוגיות כלכליות מהותיות הנוגעות לכלכלת העולם. הכנס מתקיים כבר למעלה מ-20 שנה, ובכל שנה מתארח במדינה אחרת. הסטודנטים אשר השתתפו בו הגיעו מדרום קוריאה, יפן, טאיוואן, סין, וויאטנאם וכאמור, השנה, לראשונה, גם מישראל.
ארבעת הסטודנטים: נעמה רוביצ'ק (מנהל עסקים), עומר חודורוב (משפטים-תקשורת), יהונתן פרוסק (משפטים) ויהלי כץ (כלכלה וניהול), נפגשו עם עמיתיהם מהמדינות השונות ודנו בסוגיות מפתח הנוגעות לכלכלה העולמית. חברי המשלחת הישראלית בחרו להתמקד בנושא: הריכוזיות במשק הישראלי כמקרה בוחן, והציגו לחבריהם מהעולם את מחקרם בנושא. בנוסף, השתתפו הסטודנטים בתחרות "מקרה מבחן", שבמסגרתה נדרשו להציע פתרונות יצירתיים לסוגיות מפתח תחת הכותרת "Rethinking Capitalism". נציגי המכללה ייצגו בכבוד את המכללה למינהל ואת מדינת ישראל וזכו במקום ה-2 מתוך 12 קבוצות.
נשיא המסלול האקדמי, פרופ' זאב נוימן: "אני גאה על הצטרפות המכללה למינהל לקונסרציום המכללות GPAC ((Global Partnership of Asian Colleges, לאור העובדה שכבר זמן רב הכלכלה נעה לכיוון המזרח, השקעות נעשות באזור זה, כך שפני העולם האקדמי והכלכלי כאחד הם לשם. אני גאה בסטודנטים שלראשונה ייצגו את ישראל בכנס בכבוד, תוך כדי שתרמו וניתרמו, מחשיפתם לסטודנטים מובילים מהעולם, המהווים את דור העתיד של הנהגת הכלכלה העולמית.
תגיות של המאמר:
|