זניאטה והשותפה הישראלית, לאריספלסט, חותמות על הסכם לשיתוף פעולה
לגבי מוספי בטון המכילים גרפן מפרויקט הגרפיט אולבני
תאנדר ביי, אונטריו, 8 בספטמבר 2016, (Marketwired):
Zenyatta Ventures Ltd. ("זניאטה" או "החברה") (TSX VENTURE: ZEN) (OTCQX: ZENYF) הודיעה היום שחתמה על הסכם לשיתוף פעולה ("ההסכם") עם לאריספלסט בע"מ ("לאריספלסט"), עסק ישראלי שמתמחה בתחום של מוספי בטון. זניאטה ולאריספלסט קיבלו שתיהן מענק מימון מקרן המו"פ התעשייתי קנדה- ישראל במסגרת התוכנית לשיתוף פעולה אונטריו- ישראל כדי להמשיך ולבדוק את ההשפעה של הוספת גרפן מגרפיט אולבני של זניאטה לבטון בקנה מידה של ניסוי פיילוט. אחרי שיושלמו בהצלחה בדיקות של ייצור נסיוני, ההסכם קובע שתוקם חברה חדשה (Newco) בבעלות משותפת (50/50) על ידי זניאטה ולאריספלסט כדי לשווק את מוצר המוסף המיוחד החדש הזה בכל העולם. זניאטה תהיה הספקית הבלעדית של גרפן מטוהר ל-Newco ולכל גורם אחר שעובד עם לאריספלסט בקשר לטכנולוגיה הזאת.
המטרה העיקרית של שיתוף הפעולה היא לפתח מוסף בטון חדש עם תכונות מכניות משופרות על ידי הוספת גרפין שמקורו באולבני. נמצא שגרפיט אולבני נושר בסוניקציה (תהליך של אנרגיית קול) בקלות רבה יותר ועם תפוקות גבוהות יותר של ננו חלקיקי גרפן מאשר כל סוג אחר של גרפיט טבעי שנבדק באוניברסיטת בן גוריון בנגב (אב"ג) בישראל. בדיקות יישומיות ראשוניות באב"ג מראות שההוספה של הגרפן של החברה לבטון משיגה זמן התקשות מהיר יותר וביצועים מכניים טובים יותר שמונעים כשל מוקדם מדי וסובלים כוחות גדולים שנוצרים בזמן רעידות אדמה או פיצוצים. וכן, למוסף החדש הזה יש פוטנציאל להפחית את כמות הצמנט שבה ישתמשו בבנייה, ובכך להפחית במידה ניכרת פליטות פחמן דו-חמצני שקשורות לייצור שלו.
אוברי אבליי, נשיא ומנכ"ל, אמר: "אנחנו מאוד נלהבים להתחיל בשלב 2 שלנו - ייצור נסיוני בתוכנית השת"פ עם לאריספלסט - אחרי שלב 1 שהיה תוכנית בקנה מידה קטן ובוצע באב"ג. השימוש בבטון גרפן יכול פוטנציאלית להיות שימוש קצה משמעותי לחומר הגרפיט שלנו. הוא לא רק ידידותי לסביבה, יש לו גם פוטנציאל להיות צרכן כמויות גדול של החברה שלנו". מר אבליי הוסיף ואמר: "היוזמה שלנו עם לאריספלסט ואב"ג היא שימוש מטרה חדש וחשוב. אנחנו גם ממשיכים לבדוק ולפתח את הגרפיט המאוד טהור שלנו עבור סוללות ליתיום- יון, תאי דלק ומטלורגיית אבקות עם חברות אחרות בעולם".
תעשיית הבטון היא תורמת משמעותית של פחמן דו-חמצני שהוא גז חממה עיקרי. לשימוש נרחב במוצר מוסף הגרפן המשופר החדש הזה יהיה פוטנציאל להפחית את כמות הצמנט שמשמש בבנייה וכתוצאה מכך לצמצם פליטות ניכרות של פחמן דו-חמצני. ב-2015, יוצרו בעולם בסך הכל 4.1 מיליארד טון של צמנט (מקור: USGS). בערך 25% מהכמות הכוללת הזאת בשימוש של בטון עם ביצועים גבוהים מאוד ובטון עם ביצועים גבוהים שיש להם את אותם המרכיבים כמו בטון רגיל אבל עם תוספים מיוחדים. ההגדלה הפוטנציאלית של ביצועי הבטון תאפשר מגוון רחב יותר של מבנים כמו גשרים מיוחדים, בניינים גבוהים יותר, מבנים ימיים ובנייה באזורים פעילים מבחינה סיסמית. זה יכול להיות שוק מטרה מאוד גדול ורב ערך עבור זניאטה.
גודל השוק הגלובלי, במונחי שווי, של מוספי בטון מוערך ב-11.7 מיליארד דולר ב-2015 וחזוי להגיע ל-18.1 מיליארד דולר עד 2020, עם שיעור צמיחה שנתי מורכב של 9.15% בין 2015 ו-2020 (מקור: Markets and Markets).
אודות לאריספלסט
לאריספלסט היא מובילת ענף בישראל שמתמחה בתחום המוספים לבטון. פעילות החברה כוללת פיתוח, ייצור, שיווק והפצת חומרים ומוצרים ברמה ובאיכות גבוהות לענף הבטון בישראל בהתאם לתקנים ישראלים מחמירים. לאריספלסט פועלת על בסיס כלל ארצי בישראל ומפתחת עכשיו שווקים וערוצי שיווק בינ"ל.
אודות אב"ג
אב"ג היא מובילה במחקרים באנרגיה חלופית, רובוטיקה וננו טכנולוגיה ובתוך כך ממלאת תפקיד קריטי בשינוי צמיחת ההייטק בישראל. ספציפית, קבוצת המחקר של אב"ג מתמקדת בננו צינורות פחמן ונגזרות של מוצרי גרפן לשימושים חדשים. פארק הטכנולוגיות המתקדמות, שסמוך לאב"ג, הוא ביתן של חברות הייטק רב לאומיות רבות, כגון EMC, אורקל, HP ודויטשה טלקום, שמנצלות את המומחיות של אב"ג במו"פ בעיקר באמצעות ב. ג. נגב טכנולוגיות ויישומים בע"מ. חברה זאת היא חברת העברת ומסחור הטכנולוגיות לפיתוח טכנולוגיות של האוניברסיטה עם שותפים מהתעשייה.
המומחיות של אב"ג בננו-מדע מקדמת חומרים חדשים להמרת אור וחום לאנרגיה חשמלית, לייצור מכוניות קלות משקל ומטוסים עם חוזק חסר תקדים. החוקרים מפתחים טרנזיסטורים קטנים במידה שלא תאומן להפעלת מחשבים, ממברנות להתפלת מים, משטחי גרפן עמוסים בתרופות ספציפיות להובלה לתאים חולים ממוקדים, חיזוק גרפן בחומרים מבוססי צמנט והתקן לאחסון מימן כטכנולוגיה מאפשרת מרכזית לקידום טכנולוגיות של מימן ותאי דלק.
אודות זניאטה
זניאטה ממשיכה לפתח את מרבץ הגרפיט בסלע געשי הנדיר שלה אולבני באונטריו, קנדה. מרבץ הגרפיט המאוד גבישי של החברה הוא ממקור נוזלי (סגנון געשי) ששונה מהפתית הנפוץ יחסית (סגנון משקע) של מרבצי גרפיט. אולבני הוא פרויקט הגרפיט הגדול ביותר והיחיד מסוגו בעולם. זניאטה גילתה את מרבץ הגרפיט (סגנון געשי) המאוד נדיר הזה בזמן שחיפשה נחושת- ניקל ב-2011-12. אופן ההיווצרות הגיאולוגי הייחודי אחראי לטוהר, הגבישיות וגודל החלקיק הטובים של הגרפיט שנמצא במרבץ אולבני. ד"ר אנדרו קונלי (פרופסור לגיאולוגיה באוניברסיטת לוקהיד) אמר: "הראיות הוכיחו שזניאטה גילתה תת-סוג ייחודי של מרבץ גרפיט היפותרמי יחיד במינו. מרבצי גרפיט באבן ברקיה געשית כמו אולבני מאוד נדירים, ולמיטב ידיעתי, אף מרבץ כזה לא נכרה כיום או אפילו נמצא בשלב מתקדם של בדיקה בכל העולם. מרבצי הפחם מסוג הפתיתים (משקע) שהרבה יותר נפוצים נוצרים באמצעות תהליך גיאולוגי שונה לגמרי".
מרבץ הגרניט אולבני נמצא 30 ק"מ מצפון לכביש טרנס קנדה, קווי חשמל וצינור גז טבעי ליד הישובים Constance Lake First Nation ו-Hearst. מסילת רכבת נמצאת במרחק של 70 ק"מ עם דרך שעבירה בכל מזג אוויר בערך 10 ק"מ ממרבץ הגרפיט. המגמה בעולם היא לפתח מוצרים ליישומים טכנולוגיים שצריכים ביצועים בלתי רגילים באמצעות אבקת גרפיט מאוד טהורה בעלות משתלמת. הגרפיט מאולבני ניתן לשדרוג עם גבישיות מאוד טובה ללא שימוש בחומצות אגרסיביות (הידרופלואוריות) או טיפול תרמי בטמפרטורות גבוהות ולכן יש לו יתרון סביבתי על פני סוגים אחרים של חומר גרפיט ששודרג לטוהר גבוה.
התחזית לשוק הגרפיט העולמי מאוד מבטיחה, הביקוש גדל במהירות בגלל יישומים חדשים. הוא נחשב לאחד האלמנטים היותר אסטרטגיים במדינות תעשייתיות מובילות רבות, במיוחד בגלל החשיבות הגדלה שלו בייצור הייטק ובתעשיות "הירוקות" המתפתחות כגון רכיבים למכוניות חשמליות. היישומים של חומר גרפיט מתפתחים כל הזמן בגלל התכונות הכימיות, חשמליות ותרמיות הייחודיות שלו. הוא שומר על היציבות והחוזק שלו בטמפרטורות מעל 3,000°C ומאוד עמיד בפני קורוזיה כימית. הוא גם אחד מהאלמנטים המחזקים הקלים ביותר ויש לו יכולות סיכה טבעיות גבוהות. בגלל חלק מתכונות המפתח הפיזיקליות והכימיות האלה הוא קריטי לתעשייה המודרנית.
מר אובריי אבליי, פרופסור לגיאולוגיה, נשיא ומנכ"ל זניאטה, הוא "האדם המוסמך" למטרות המסמך הלאומי 43-101, והוא סקר, הכין ופיקח על ההכנה של המידע הטכני הכלול בהודעה לעיתונות הזאת. מקורות מידע: LafargeHolcim, המכון הגיאולוגי של ארצות הברית (USGS), המשרד להגנת הסביבה של ארה"ב, משרד התחבורה של ארה"ב, Freedonia Group, Marca Espana, כתב העת מקלינס, חדר החדשות של UCLA ותקשורת אישית עם חברות הנדסה.
הצהרת אזהרה:
הניתוח הזה אינו מהווה גודל מדגם גדול מבחינה סטטיסטית. יתר על כן, התוצאות החיוביות האלה אין משמעותן שזניאטה יכולה לחלץ ולעבד גרפיט אולבני ליישומי גרפיט על בסיס כלכלי.
ללא סקר היתכנות עצמאי פורמלי, אין ביטחון שהעסק יהיה כלכלי. זניאטה השלימה הערכה כלכלית מקדמית (PEA) לגבי פרויקט אולבני לתמיכה בעבודות הפיתוח שלה (ראו הודעה לעיתונות של זניאטה מה-1 ביוני 2015). ה-PEA היא מקדמית מטיבה, היא כוללת מקורות מחצבים שניתן להסיק עליהם שנחשבים יותר מדי ספקולטיביים מבחינה גיאולוגית מכדי ליישם עליהם שיקולים כלכליים שיאפשרו לסווג אותם כעתודות מחצבים, ואין ודאות שההערכה הכלכלית המקדמית תתממש. TSX Venture Exchange וגם לא ספק שירותי הרגולציה שלה (כפי שהמונח מוגדר במדיניות של TSX Venture Exchange) לא מקבלות אחריות להתאמה או לדיוק של הודעה זאת.
ההודעה לעיתונות הזאת עשויה להכיל מידע צופה פני עתיד וזניאטה מזהירה את הקוראים שמידע צופה פני עתיד מבוסס על הנחות וגורמי סיכון מסוימים שיכולים לגרום לכך שהתוצאות בפועל יהיו שונות מהותית מהציפיות של זניאטה הכלולות בהודעה לעיתונות הזאת. ההודעה לעיתונות הזאת כוללת "מידע צופה פני עתיד" מסוים, שלעיתים קרובות אבל לא תמיד ניתן לזיהוי מהשימוש במילים כגון "פוטנציאל", "מאמינה", "צופה", "מצפה", "מעריכה", "עשויה", "מתכננת" או שימוש בלשון עתיד. מידע זה מתבסס על מידע שזמין עכשיו לזניאטה וזניאטה לא מבטיחה שהתוצאות בפועל יעמדו בציפיות ההנהלה. מידע צופה פני עתיד כולל הערכות ואמירות בנוגע לתוכניות, היעדים והמטרות העתידיים של זניאטה, מהבחינה שזניאטה או ההנהלה מצפות שמצב או תוצאות שנאמרו יקרו, כולל העיתוי הצפוי של פרסום מחקר קדם היתכנות, השימושים הצפויים בגרפיט בעתיד, והשימושים העתידיים בגרפיט ממרבץ אולבני של זניאטה. היות שמידע צופה פני עתיד מבוסס על הנחות ומתייחס לאירועים ומצבים עתידיים, מעצם טיבו כרוכים בו סיכונים ואי ודאויות אינהרנטיים.
התוצאות האמיתיות שקשורות, בין היתר, לתוצאות של עיבוד מטלורגי, חיפושים שמתקיימים, פיתוח פרויקטים, השבחה ועלויות הוניות של נכסי המחצבים של זניאטה והתנאים והסיכויים הפיננסיים של זניאטה יכולים להיות שונים מהותית מאלה שחזויים כעת באותו מידע מסיבות רבות, כגון אך לא רק: כישלון בהמרת משאבי מחצבים מוערכים לעתודות; האופי המקדמי של תוצאות בדיקות מטלורגיות; חוסר יכולת לזהות שוקי מטרה ולעמוד בקריטריוני המוצרים של אותם שווקים; אי יכולת להשלים חקר קדם היתכנות; אי יכולת להתקשר בהסכמי מכירה עם רוכשים כשירים; עיכובים בקבלה או אי קבלה של אישורים ממשלתיים, סביבתיים ואחרים שנחוצים לפרויקטים; סיכונים פוליטיים; אי ודאות לגבי הזמינות והעלויות של מימון שנחוץ בעתיד; שינויים בשוקי המניות, אינפלציה, שינויים בשערי חליפין; תנודתיות במחירי הסחורות; עיכובים בפיתוח פרויקטים; עלויות הוניות ותפעוליות ששונות משמעותית מההערכות וסיכונים אחרים שכרוכים בענף החיפוש והפיתוח של מחצבים; ואותם הסיכונים שמצוינים במסמכים הפומביים של זניאטה שהוגשו ל-SEDAR. זאת אינה רשימה ממצה של הגורמים שעשויים להשפיע על מידע צופה פני עתיד כלשהו של זניאטה. יש לשקול בקפידה גורמים אלה ואחרים ואל לקוראים לבטוח בביטחון מופרז במידע צופה פני עתיד של זניאטה.
למרות שזניאטה מאמינה שההנחות והגורמים ששימשו בהכנת המידע צופה פני עתיד בהודעה לעיתונות הזאת הם סבירים, אין לבטוח בביטחון מופרז במידע זה, שתקף רק בתאריך של ההודעה לעיתונות הזאת, ולא ניתן להבטיח שאותם אירועים יקרו בכלל במסגרת הזמן שנמסרה. זניאטה מתנערת מכל כוונה או התחייבות לעדכן או לשנות מידע צופה פני עתיד כלשהו, בין אם כתוצאה ממידע חדש, אירועים עתידיים או מסיבות אחרות, פרט למה שמחייב החוק.
Mara Strazdins, HB.Sc.
סגנית נשיא לתקשורת תאגידית וקשרי משקיעים
נייד: (416) 710-0646
משרד: (807) 346-1660
דואל: [email protected] או [email protected]
*** הידיעה מופצת בעולם על ידי חברת התקשורת הבינלאומית MARKETWIRED
תגיות של המאמר:
|