במהלך המושב ה-46 של הפרס ע"ש המלך פייסל (King Faisal Prize ) ב-22 באפריל, הוכרו הישגים יוצאי דופן בתחומי הריפוי הגנטי למחלות נוירומוסקולריות ותגליות RNA פורצות דרך. פרופ' ג'רי מנדל (Jerry Mendell) זכה בפרס הרפואה על תרומתו פורצת הדרך לבדיקות סקר, אבחון מוקדם וטיפול בהפרעות נוירומוסקולריות, בעיקר ניוון שרירים בעמוד השדרה (SMA) וניוון שרירים מסוג דושן (DMD). פרופסור הווארד צ'אנג (Howard Chang ) קיבל את פרס המדע על חשיפת התפקיד הפנימי של RNA ארוך שאינו מקודד בוויסות גנים ובתפקודם, תחום מחקר שבעבר ה
ב-20 במרץ קיבלו הפרופסורים דן ברוך מארה"ב ושרה גילברט מאוניברסיטת הרווארד ומאוניברסיטת אוקספורד את פרס המלך פייסל לרפואה בריאד, ערב הסעודית, על טכנולוגיות החיסון החדשניות שלהם. הם פיתחו חיסונים נגד קוביד-19, שהצילו את חייהם של מיליונים. יתר על כן, פרופסור באוניברסיטת נורת'ווסטרן, צ'אד מירקין, והעמיתה הבכירה והמנהלת במעבדת NanoBio, פרופסור ג'קי יי-רו יינג, זכו בפרס המדע על סיוע בהגדרת העידן המודרני של ננוטכנולוגיה ועל הפיתוחים והיישומים השונים שלהם של ננו-חומרים.
שתי מדעניות הוכרזו זוכות פרס המלך פייסל לרפואה ומדע לשנת 2023: מפתחת חיסון לקוביד-19 ומדענית ננוטכנולוגיה. שישה אחרים הוכרזו לחתני פרס המלך פייסל על שהעשירו את האנושות בהישגים ותגליות חשובים שלא יסולאו בפז בתחומי הרפואה, המדע, השפה והספרות הערבית, לימודי האסלאם ושירות האסלאם.
שני מתמטיקאים ומדענים היו בין שבעת הזוכים בפרס המלך פייסל שקיבלו השנה את הפרסים שלהם ב-29 במרץ בריאד, ערב הסעודית, על כך שהעשירו את האנושות בהישגים ותגליות מרכזיים שלא יסולא בפז, והצטיינו בתחומי הרפואה, המדע, השפה הערבית והספרות, ושירת האסלאם.
1