למעלה מ-70% מקלוריות המזון המזינות את האנושות מגיעות מיבולי דגנים חד שנתיים, שתופסים 60-80% משטחי הגידול העולמיים. אבל ייתכן שהדומיננטיות של הדגנים החד שנתיים עומדת לפוג. מחקר בכתב העת Nature Sustainability מדווח כי בדרום מזרח אסיה, ובחלקים מאפריקה, מגדלים כעת אורז רב שנתי חדש בעל תשואה גבוהה ואורך חיים עם השפעות משמעותיות על קיימות סביבתית, כלכלית וחברתית.
חוקרים מאוניברסיטת KAUST ומאוניברסיטת Aarhus מאמינים שהם זיהו פתרון מודל לשינויי אקלים, אובדן מגוון ביולוגי, חוסר עבודה, רעב ונזק סביבתי. במאמר שפורסם בכתב העת Nature Sustainability, מתארים המחברים השותפים כיצד טיפוח ושימוש באצות כטכנולוגיית לכידת פחמן, מחולל עבודה והכנסות ממסים ומקור מזון, יכולים להגן ולשחזר את כדור הארץ. קרדיט לצילום: מיכאל בו רסמוסן, אוניברסיטת ארהוס.
1