דרוג:
לכל עדה יש את המסורת שלה, במיוחד בארץ ישראל שבה יש ריכוז גדול של עדות ומנהגים. יתרה מכן כל עדה משמרת בקנאות את המנהגים שלה בעזרת האוכל, הלבוש, המוסיקה ושאר הפולקלור העדתי.
חינה מרוקאית לבני מצווהכאמור חגיגת חינה מרוקאית משולה למשתה מפואר שבו שמחים, שרים ואוכלים כיד המלך. על מנת להעצים את השמחה חתן הבר מצווה לובש מדי חג כמיטב המסורת המרוקאית, הצבעים השולטים הם בדיוק כמו בחתונה באדום לבן וזהב, אלו צבעים שמסמלים את העושר והפאר שבטקס ביחד עם הצבע האדום שמטרתו למנוע את עין הרע. את חגיגת הבר מצווה חוגגים ברוב הדר. את האירוע לעתים חוגגים במסעדה, בכותל או באולם. בכל אחת מן המקומות שבו חוגגים את הבר מצווה מקשטים ומעטרים את המקום בשטיחים, בדים ושאר סממנים מרוקאים, המטרה היא ליצור את האווירה האותנטית המקורית מימי מרוקו בעבר, בדרך זו מועברת המסורת בצורה הקרובה ביותר לימי העבר. נוסיף שזאת הזדמנות לאסוף חומרים לקליפ בר מצווה או הבת מצווה.
איך מתנהלת חינה מרוקאית לבר מצווהכאמור האירוע מתרחש באולם או בכותל וכדומה, האירוע למעשה הנו אירוע ככל האירועים ומתנהל בצורה רגילה ביותר, מוסיקה לאירועים, אוכל ועוד מאפיינים רגילים אולם לקראת השליש האחרון של האירוע חתן הבר מצווה נלקח מן האולם ומולבש כמיטב המסורת המרוקאית, מביאים אפיריון מעוטר ומקושט בזהב וארגמן, עליו יושב הנער ואותו מלווים בני המשפחה, מכרים וחברים, התהלוכה עוברת בין כולם כאשר ברקע מתנגנים שירים כמיטב המסורת המרוקאית, יש לא מעט שירים כאשר הנפוץ ביניהם הוא "ישמח חתני" במקור זה שיר לחתן החתונה אולם מכיוון שיש בשיר הזה שפע ברכות מכוונים אותו גם לחתן בר המצווה. לקראת סיום התהלוכה מוציאות אם החתן בר מצווה וקרובי משפחתה את עיסת החינה המסורתית, המריחה של עיסת החינה מתבצעת על כפות הידיים כלומר בחלק הפנימי של כף היד, המריחה נעשית בצורת מטבע עגול שסימולה הוא שפע, הצלחה, פרנסה וכדומה. חינה מרוקאית לבר מצווה לא נופלת בהפקתה מחינה לחתונה, המטרה העיקרית היא אחת , לציין כי הנער הפך לגבר בן מצווה.תגיות של המאמר: אירועים |
|
|