דרוג:
אחת התופעות המוכרות היא שבעת בניית מטבח חדש לא אחת אנו כבר רוצים שיגמר, הכוונה שכול בעלי המקצוע יעזבו אותנו לנפשנו וילכו מאיתנו. הרעש והבאלגן מייצר תחושה והרגשה לא נעימה באופן כללי. הרגשה זו יכולה לא אחת לגרום לנו לפספס נקודות חשובות בעת בחינת המוצר המוגמר, הבעיה היא לא ב"פספוס" של הבדיקות אלא לקבל שירות אחרי שהנגר כבר הלך. מה הליקויים או התופעות שנבדקות בעת בדק בית, מי מהליקויים נחשב לחמור ובעייתי יותר? ולמה בכלל לעשות בדק בית אחרי סיום כל העבודות ולא לפני?
ראשית דבר, מתי עורכים בדק בית ואיך המטבח קשור?בדק בית הינו תהליך בדיקה ובחינה לבתים חדשים או ישנים. הבדיקות למעשה כוללות את כל האלמנטים שנכללים בהגדרה של בית. בינים מערכות האינסטלציה, מערכות חשמל, דלוחין ועוד. אולם לא רק אלו נבדקים בבדק בית אלא גם הסביבה הקרובה והרחוקה של מיקום הבית והכוונה היא לשכנים, בתי ספר ועוד. בין הבדיקות שנערכות בבדק בית יש גם את נושא הנגרות שכוללת את דלתות הבית, הרהיטים ובעיקר את המטבח. חשוב לציין כי לא כל בית חדש נמכר עם מטבח, יתרה מכך בתי דירות בבניין לרוב יהיו עם מטבח אחיד למעט שינויים שמתאפשרים א לחילופין יהיו מטבחים שעוצבו באופן פרטי. הזמן הטוב ביותר לעריכת בדק בית הוא לפני הכניסה לבית, הזמן הזה הינו מצוין מכיוון שאת כל הליקויים שתמצאו תוכלו להעביר לקבלן (במידה ומדובר על בית חדש) או לבעל הנכס המקורי (אם מדובר על בית שאינו חדש או שאינו כבר בשנת הבדק שלו). את התוצאות של הבדיקות מרכזים בדוח אחד מסודר שערוך לפי קטגוריות ורמת חשיבות ודחיפות דוח זה הינו מחייב ואף קביל בבית משפט במידה ואותו קבלן מנסה להתנער או להתחמק מאחריות. לעיתים אף מוספים לדוח עלויות והערכות מחיר לתיקון הליקויים שהוערכו על ידי שמאי מקרקעין.
המטבח, הפנים של הביתהמטבח הינו אחד הדברים בבית שאנו מוציאים עליו לא מעט משאבים, כסף וזמן. כל בצדק מכיוון שהמטבח אצל רבים מאיתנו הוא המרכב ולב ליבו של הבית, שם אוכלים, מדברים, נפגשים ומחליפים חוויות מהיום שחלף. בבית חדש עם מטבח חדש ישנה תופעה שנבדקת ונמצאת על ידי בדק בית והיא תופעת ה"תזוזה" של השיש. השיש הינו משטח העליון שמונח על ארונות המטבח, ישנם סוגים רבים וגוונים רבים של שיש והוא למעשה אחד המרכיבים היקרים יותר במטבח. ובכן לא אחת בבתים חדשים או במטבחים חדשים ישנה תופעה שלאחר זמן לא רב מופיעים סדקים בשיש, אין בכוונה לסדקים במרכז המשטח אלא בקו המשיק לקיר, סדקים אלו מתרחבים עד למידה מסוימת ואז נעלמים. הסיבה לסדקים אלו נובעת מכך שארונות המטבח שוקעים בכמה מילימטרים, שקיעה זו למעשה נובעת ממשקל השיש על העץ, העץ נדחס מעט ואז אנו רואים את אותו פס שמשחיר לא אחר. עד כאן אין בעיה, מגלים את החריצים / סדקים סביר להניח כי איש השיש ייתן מענה אולם הבעיה היא כאשר מזניחים ולא מטפלים. מה שעלול לקרות הוא שמים יחדרו אל גב הארון, מים אלו יגרמו לריקבון וריח רע. לכן גם במקרה של מטבח חדש עדין צריך להיות עם היד על הדופק ולא להזניח.
תגיות של המאמר: ביקורת מבנים |
|
|