דרוג:
השכרתם את הדירה שלכם לאדם מסוים והכל נראה טוב ויפה, עד שהגיע הרגע בו הדייר נדרש, על פי פריטי החוזה שחתמתם איתו, לעזוב את הדירה – אבל מסרב לעשות זאת. בין אם הוא ממשיך לשלם את שכר הדירה ובין אם לא, ברור שהמצב הפך למורכב פי כמה בזה הרגע. זו הנקודה להדגיש שיש מספר דברים שתוכלו לעשות על מנת להביא לעזיבת הדייר, כמו גם קבלת פיצויים ממנו.
הכול מתחיל בחוזה
במעמד חתימה החוזה חשוב לנסות להתרשם ממידת הרצינות והאמינות של הדייר: זאת על אף שבלא מעט מקרים, דיירים לא מראים את הפנים האמיתיים שלהם במעמד החתימה. המלצה מועילה היא להכניס בשלב חתימת החוזה סעיפים המתייחסים לסוגיה זו, כמו גם לדרוש מהשוכר שטרות חוב (מימושו בבית המשפט לא תמיד פשוט) או החתמה של אנשים שונים על גדר ערבות לדייר ולעמידתו בהסכם.
ניתן בהחלט להכניס לתוך ההסכם סעיף "סנקציה", אשר על פיו בכל יום שבו הדייר לא מפנה את הנכס עליו לשלם קנס, שעשוי בהחלט להגיע גם למאות שקלים ליום. אפשרות נפוצה אחרת היא בקשת פיקדון מצידו של הדייר, אשר יתממש ברגע בו הדייר עובר על אחד מפריטי ההסכם, ובכלל זה מסרב לפנות את הדירה במועד עליו הוסכם, לכאורה.
המלצה מועילה: לערב עורך דין
המצב בו ישנו סרבן פינוי דירה, למרבה הצער, הפך לנפוץ במיוחד במרוצת השנים. הנקודה המרכזית היא שעם כל התסכול בדבר, חשוב שלא לקחת את החוק בידיים: בית המשפט אינו מתייחס בסלחנות, כמובן, למקרים בהם דיירים מפונים בכוח, או לחילופין לתרחיש בו בעל הבית מחליף את מנעול הדירה. ההתנהלות שלכם, תחת זאת, צריכה להיות בשדה המשחק המשפטי.
רצוי מאד לקחת עורך דין הבקיא בתחום, שיסייע בכל ההליך, יתנהל אל מול הדייר (בעיקר בהגשת צו פינוי כנגד הדייר) או אפילו ייצג את הלקוח שלו במקרים המגיעים אל בין כתלי בתי המשפט השונים. מבחינה מעשית, דרך הפתרון המוקבלת כאן היא הגשת תביעה כספית כנגד הדייר על בסיס סילוק יד, אשר מטרתה היא להנפיק צו פינוי עבורו.
יש להדגיש כי במידה ובית המשפט קבע כי הדייר פעל שלא כראוי, עליו לשלם פיצוי כספי – וזאת במוסף לשכר הטרחה עבור עורך הדין והוצאות המשפט השונות. ואגב, כאשר מוחלט כי הדייר שוהה בדירה בצורה בלתי חוקית ושיש לפנותו, הגורם שיהיה אחראי על ההליך הוא רשות ההוצאה לפועל, אשר הטיפול במקרה עובר אליה.
תגיות של המאמר:
|
|