דרוג:
כנס מנהלי רכש 2.0: תפקיד מנהל הרכש בעידן הענן ארתור שמונק, CloudZone: "הענן מאפשר למנהל הרכש להאיץ את ביצועי הארגון שלהם "
"הענן הוא הנורמלי החדש, ארגונים מכל סוג עוברים לתשתיות ענן ציבורי. למהלך הזה יש השלכות על כל בעל תפקיד בחברה, בהם גם מנהל הרכש, שנדרש להתאים עצמו למצב החדש, לזהות הזדמנויות ולתרום לארגון שלו כמנהל רכש מהסוג החדש – מנהל רכש 2.0". כך אמר ארתור שמונק, דירקטור CloudZone, יחידת הענן של מטריקס, במסגרת כנס עבור מנהלי רכש שנערך השבוע במשרדי מטריקס.
"אנחנו רואים שהגבינה זזה גם במגזרים מסורתיים ושמרנים – כמו המגזר הפיננסי או ציבורי, שעוברים גם הם למחשוב ענן. הענן הציבורי מאפשר להגיב מהר יותר לתחרות או לשינויים בשוק ולספק לארגונים יתרון תחרותי. "ברמת הרכש, יש לזכור שמודלי התמחור הגמישים שמציע הענן הציבורי יכול לחסוך כ-70% מעלויות ה- IT בתרחישים מסויימים. אמזון, למשל, מציעה את כוח המחשוב שלה שלא מנוצל למכירה פומבית כמו ב ebay עם הנחה שיכולה להגיע ל- 80%.
ניתן לכבות בלילות וסופי שבוע את השרתים שלא נמצאים בשימוש כגון שרתי פיתוח ובדיקות ולא לשלם על כוח העיבוד. בנוסף הענן מביא אתו יכולות אנליסטיות גבוהות המאפשרות למפות ולקשר משאבים לתהליכים עיסקיים בארגון. כל זה מאפשר למנהלי הרכש שקיפות לגבי מה שקורה בחשבון, ולספק למנכ"ל דיווחים מפורטים מאוד לגבי כמה מוציאים על כל פעילות מחשוב בארגון.
עמיר פורת, מנהל פעילות Business Analytics במטריקס הוסיף כי "מנהלי רכש יכולים להשתמש במידע שיש להם במערכות שונות כגון ERP ולהפוך אותו לידי שמיש הלכה למעשה". לדבריו, מוצרי BI מתקדמים יכולים לעזור למנהלי רכש: "כלים אלו משפרים את יכולת קבלת ההחלטות, משפרות את המהירות והגמישות העסקית, לנתח את סך ההוצאות ועוד".
רנית זקצר, CTO מטריקס הסבירה איך ניתן לבנות מודל כלכלי למחשוב ענן: "ארגונים עוברים לענן לאו דווקא על מנת לחסוך עלויות אלא משום שהוא מאפשר גמישות עסקית, זמן תגובה והתמקדות בנושא ליבה והאצת חדשנות – יחד עם זאת, קיימים תרחישים שבהם קיים גם החזרה השקעה באופן מובהק. צריך לזכור שהדיון על ROI של טכנולוגיות חדשות הוא מאתגר. הרבה ארגונים טוענים, למשל, שחשמל ונדל"ן לא מחושבים על ה-IT של הארגון ותפקידו של מנהל הרכש להסתכל בראייה הכוללת של הארגון. בטווח הארוך אנחנו צפויים לראות שינויים משמעותיים שנוצרים בעקבות מעבר למודלים כלכליים חדשים, המחייבים חשיבה אחרת".
|
|