דרוג:
אימות חתימה נוטריוני הוא אישור שניתן מטעם בתי המשפט ברחבי הארץ, לצורך הוכחה לרשויות המשפט במדינות זרות שהחותם על המסמך הוא אכן נוטריון. כיצד יש לבצע את האימות ומתי האימות נדרש? מהי הפרוצדורה במהלך האימות?
אימות מתבצע לפני מעבר למדינה זרה או התקשרות עם נציגיה שלא לצורך מעבר
כל התקשרות עם נציגים משפטיים במדינה זרה מחייבת אישור שהאדם החתום על המסמכים שלכם הוא נוטריון. האישור ניתן ללא כל קושי על ידי פנייה לבתי המשפט באזור מגורייך. יש לגשת למנוע חיפוש באינטרנט ולחפש את הערך "אימות חתימה של נוטריון דובר השפה הגרמנית על גבי מסמך המיועד לשימוש מחוץ לישראל". לחיצה על קישור שזוהי כותרתו המדויקת – תניב רשימה של כל בתי המשפט המאשרים בפריסה ארצית, עם כתובות, טלפונים ושעות קבלה.
במהלך האימות
יש להתקשר לבית המשפט או לסור אליו באופן גשמי, ולמסור למזכירות את פרטי עורך הדין שחתם על המסמך. בית המשפט יוודא שזהו נוטריון רשום ויחזיר תשובה בכפוף למצוי במאגרי המידע שלו. זהו תהליך מזורז אך חשוב, אשר מוכיח לרשויות המשפטיות ברחבי תבל שנוטריון ולא אחר הוא שחתום על המסמך שאתם מציגים שם.
לאיזה בית משפט יש לפנות לאימות כאשר מגיעים לאתר?
לבית משפט אשר עורך הדין פעיל במחוז שלו. בדרך כלל אין קושי במציאת אותו בין דין, ולקוחות רבים מעידים על איתור קל של בית הדין המאשר.
בתי המשפט בפריסה ארצית
למרבה ההפתעה, בשני האזורים המרכזיים והמשפיעים של מדינת ישראל, המרכז וירושלים, ישנם מעט מאד בתי דין מאשרים: 2 באזור המרכז ו 1 באזור ירושלים. באזור הדרום ובעיקר באזור הצפון – תמונת המצב שונה לחלוטין: באזור הדרום ישנם 3 בתי דין מאשרים ובאזור הצפון 4 בתי דין.
אישור החתימה
אישור החתימה ניתן על נייר ומומלץ להצמידו למסמך עליו הנוטריון שלכם חתם. כריכת המסמך החתום והאישור מבית המשפט יחדיו יצרו תמונת מצב מנצחת בה גם יש לכם חתימה נוטריונית ותרגום נוטריוני לצרפתית, והיא גם מאושרת על ידי בית המשפט המקומי. כך, הרשויות בחו"ל יקבלו כל מסמך נוטריוני שתגישו להם ללא כל עיכובים או מכשולים ביורוקרטיים מיותרים. |
|