דרוג:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
שליט ראס אל חאימה, איחוד האמירויות, אומר "מדע הוא המצע עליו אנו מבססים את העתיד" במהלך נאום הפתיחה שנשא בסדנה הבינלאומית ה-16 בנושא חומרים מתקדמים
שייח סעוד בין סאקר אל קסימי: "ראס אל חאימה מחוייבת לטפח פיתוח מדעי ולתרום לשיח הגלובלי בנושא חומרים מתקדמים"
ראס אל חאימה, איחוד האמירויות, 17 בפברואר 2025, (BUSINESS WIRE):
שייח סעוד בין סאקר אל קסימי, חבר המועצה הבכירה של איחוד האמירויות ושליט ראס אל חאימה, נשא נאום פתיחה רב משמעות ביום הראשון של סדנה בת שלושה ימים בנושא חומרים מתקדמים (IWAM), בה הוא דן במדע המהווה את המפתח לעולם בעל קיימות משופרת ותיאר את המחויבות של ראס אל חאימה לפיתוח המדעי.
שייח סעוד אמר: "באירוח האירוע השנתי של IWAM, ראס אל חאימה מפגינה את מחויבותה לטיפוח הפיתוח המדעי ולתרומה לשיח הגלובלי בנושא חומרים מתקדמים".
"על ידי פיתוח תרבות של חקירה מדעית והשקעה בחומרים מתקדמים אנו מניחים את היסודות לעתיד טוב יותר. פריצות דרך חשובות במחקר החומרים המתקדמים יכולות לחולל מהפכה בענף האנרגיה, התחבורה והייצור".
"המדע הוא חיפוש שיטתי וממוקד אחר ידע, העדשות דרכן אנו רואים את היקום", הוסיף שייח סעוד.
"עלינו להשתמש במדע כמצע עליו נבסס עתיד משגשג ובר קיימא, כאשר לדורות הצעירים שלנו תפקיד פעיל בהרחבת הידע", סיכם שייח סעוד.
IWAM, המתקיים זו השנה ה-16, מכנס יחדיו למעלה מ-200 משתתפים מיותר מ-20 ארצות, כולל מדעים, סטודנטים ונואמים ומציע הרצאות, דיונים ומפגשי קידום הדנים בדרך בה חומרים מתקדמים עוזרים לעצב את העתיד.
בפורום לוקחים חלק מדענים ממוסדות אקדמיים יוקרתיים, כגון אוניברסיטאות קמברידג’ ואוקספורד (אנגליה), וכן המכון לטכנולוגיה של אוניברסיטת קליפורניה ומסצ'וסטס (MIT) (ארה"ב).
במסגרת כנס IWAM מדענים מעניקים גם פרסים לסטודנטים הזוכים באתגר החדשנות והקיימות של ראס אל חאימה, המורכב משבע תחרויות לפיתוח פתרונות חדשניים לאתגרי חיים אמיתיים.
מפגש מדעי לתלמידי תיכון מתקיים אף הוא במסגרת IWAM, והמדענים מבקרים בחברות הפועלות בראס אל חאימה כדי ללמוד כיצד ניתן לנצל חומרים מתקדמים לשיפור התפוקה.
מפגש IWAM ממומן על ידי Stevin Rock מראס אל חאיימה, אחת מחברות הכרייה הגדולות בעולם עם קיבולת ייצור העולה על 80 מיליון טון בשנה.
*מקור: AETOSWire
גלריית תמונות/מולטימדיה אפשר למצוא בכתובת –
למידע נוסף - מדיה
סטיבן מקומבה
-מקור: משרד אמצעי התקשורת של שלטונות ראס אל חאימה - Ras Al Khaimah Government Media Office
תוכן הודעה זו בשפת המקור, הוא הגרסה הרשמית והמהימנה היחידה של מסמך זה. התרגומים הם למטרות נוחות בלבד ויש להצליבם עם המסמך בשפת המקור, שהוא הגרסה היחידה של טקסט זה שהוא בעל תוקף משפטי.
*** הידיעה מופצת בעולם על ידי חברת התקשורת הבינלאומית Business Wire
לפרטים נוספים: נוי תקשורת 03-6026026 זהר 052-2641769
תגיות של המאמר: משרד אמצעי התקשורת של שלטונות ראס אל חאימה |
Ras Al Khaimah Government Media Office |
|
|