התקפות DDoS יותר מהוכפלו בשנה שעברה, כשתעשיות התוכנה והטלקום נפגעו קשות ביותר

דרוג:

דו"ח חדש של F5 Labs מגלה כי התקפות DDoS עלו ב-112% בין 2022 ל-2023 מגזר התוכנה ושירותי המחשוב הוא המגזר המותקף ביותר, חווה 37% מכלל ההתקפות התקפות נגד חברות טלקומוניקציה עלו ב-655%

מחקר חדש מ-F5 Labs גילה כי התקפות DDoS (מניעת שירות) חזרו בעוצמה, בשנה שעברה, לאחר מספר שנים של ירידה. דו"ח מגמות התקפות ה-DDoS לשנת 2024 של F5 Labs תיעד 2,127 התקפות ב-2023, עלייה של 112% בהשוואה ל-1,003 ב-2022.

 ניתוח של אירועים שתועדו באמצעות פלטפורמת F5 Distributed Cloud - בשילוב עם תובנות מצוותי התגובה, לאירועי אבטחה וניתוח ודיווח איומים של F5 - הראה גם כי ארגונים התמודדו עם ממוצע של 11 התקפות ב-2023. הארגון המותקף ביותר היה נתון ל-187 התקפות נפרדות במהלך השנה, כולל ההתקפה הבודדת הגדולה ביותר שתועדה על ידי F5 Labs.

" שילוב של אי-שקט גיאופוליטי, פגיעויות שנוצלו בקלות, והופעת בוטנטים חדשים, אירועי DDos  הוכפלו מאז דו"ח מגמות התקפות ה-DDoS שלנו בפברואר 2023," אמר דייוויד וורברטון, מנהל F5 Labs. "ברור כי האיום מהתקפות DDoS מתפתח כל הזמן, וכפי שדו"ח זה מראה, הוא גם גדל. בסביבה בלתי יציבה, אין מקום לשאננות."

 על פי הניתוח של F5 Labs, מספר ההתקפות נשאר גבוה לאורך 2023, נשאר באופן עקבי מעל  Gbps100 ורבות מעל Gbps 500. פברואר היה יוצא דופן כאשר ההתקפה הגדולה ביותר באותו חודש הגיעה לפחות מ-Gbps 10.

"החודשים הראשונים של 2023 הוגדרו על ידי מבצע אכיפת חוק גדול שנערך על ידי יורופול ושותפים בינלאומיים בדצמבר 2022," הסביר וורברטון. "הם התערבו כדי לסגור שרתים האחראים לפעילות DDoS רבה, כולל אחד שאפשר 30 מיליון התקפות. ההשפעה של המבצע הייתה משמעותית אך קצרת מועד. לאחר פברואר שקט במיוחד, במרץ צפינו בהתקפה הגדולה ביותר שתועדה בשנה, ובמהלך 2023 ראינו התקפות DDoS חוזרות לרמות פעילות גבוהות יותר מאשר לפני כן."

 ההתקפות משנות צורה

 התקפות DDoS לא רק השתנו בגודל: הן גם תקפו שכבות שונות: מהתקפות נפחיות המבקשות לצרוך רוחב פס רשת, דרך התקפות פרוטוקול המכוונות להתקני רשת, ועד התקפות אפליקציה המכוונות לצרוך זיכרון או מחזורי CPU זמינים.

 ב-2022, הסתמנה מגמה ברורה: התקפות בשכבת האפליקציה גדלו, והגיעו לשיא של כמעט 40% מכלל ההתקפות ברבעון הראשון של שנת 2023. (כולל הצפות HTTP(S) ושאילתות DNS)

עם זאת, במהלך 2023, מגמה זו התהפכה, כאשר התקפות המכוונות לשכבת האפליקציה ירדו חזרה לכ-25% מכלל ההתקפות, כאשר גם התקפות נפחיות וגם התקפות פרוטוקול הגדילו את חלקן.

 לזה הייתה השפעה על גודל ההתקפה. אלה שמכוונות לאפליקציות היו מקובצות באופן בולט סביב טווח של Mbps50-200 , המסווגות כהתקפות מיקרו-DDoS. בעוד ששתי קטגוריות ההתקפה האחרות יש להן התפלגות רחבה הרבה יותר הכוללת התקפות עד, וכולל, Tbps 1.

 תעשיות ואזורים גיאוגרפיים בקו האש

 העלייה החדה בפעילות ה-DDoS פגעה בתעשיות מסוימות במיוחד ב-2023. תוכנה ושירותי מחשוב נשארו המותקפים ביותר וחוו יותר מפי שניים מספר התקפות ב-2023 לעומת השנה הקודמת. המגזר היה היעד של 37% מכלל ההתקפות, אם כי הן היו קטנות יחסית בגודלן, עם שיא של התקפה של 200Gbps בנובמבר.

המטרה הגדולה ביותר כוונה למגזר הטלקומוניקציה, כאשר חברות בתעשייה נפגעו מעלייה של 655% בהתקפות בשנה שעברה, המהוות כמעט רבע (23%) מכלל התקפות ה-DDoS שתועדו על ידי F5 Labs ב-2023.

 המגזר השלישי המותקף ביותר היה שירותי תמיכה, שהיווה 11% מסך ההתקפות. מגזר זה היה גם נתון להתקפה הגדולה ביותר שנרשמה, שהתרחשה במרץ ומדדה Tbps1. במקרה זה, גורמי התקפה ניסו להפיל את הארגון הנפגע עם שטף של חבילות TCP SYN.

המדיה הייתה מגזר נוסף שחווה עלייה בולטת בהתקפות, עלייה זו מדגישה את הממדים הגיאופוליטיים המשתנים של DDoS. בשנה שבה מתחים וסכסוכים גלובליים כמעט ולא ירדו מהכותרות, F5 Labs תיעדה עלייה של 250% בתחום .

 כפי שמעט מגזרים חוו את הרוב המכריע של ההתקפות, הן גם התרכזו לפי מדינה. שש מדינות - ארצות הברית, צרפת, ערב הסעודית, איטליה, בלגיה ובריטניה - היו נתונות ל-80% מכל התקפות ה-DDoS בשנה שעברה. ארה"ב לבדה היוותה 38% מהסך הכולל, כאשר הארגונים שלה חוו יותר מפי שניים מספר האירועים מאשר אלה בצרפת, המדינה השנייה הנפגעת ביותר.

אזור EMEA בכללותו סבל מ-57% מכלל האירועים ב-2023, כאשר האירועים יותר משולשו בהשוואה ל-2022. לאורך השנה, הייתה עלייה בולטת ועקבית הן בכמות ההתקפות והן ברוחב הפס השיא שלהן. רוחב הפס השיא הממוצע ראה עלייה דרמטית מ-50 Mbps בינואר ל-5 Gbps עד דצמבר. ההתקפה הגדולה ביותר התרחשה ביוני, ומדדה קצת פחות מ-500 Gbps.

 "בעוד שרבות מההתקפות המנוטרות עשויות להיות קטנות, ההפחתה יכולה להיות מורכבת ונשארת חיונית. משך הזמן של התקפת DDoS עשוי להיות חולף, אך ההשפעה שלה על המוניטין יכולה להיות ארוכת טווח. שירות מנוהל, מנוטר על ידי מומחים המתמודדים עם התקפות DDoS מדי יום ונתמך ביכולות רוחב פס של טרה בייט רבים בהחלט מציע את ההגנה הרחבה ביותר האפשרית וניתן לעתים קרובות לפרוס אותו עם הפרעה מועטה מאוד. עם זאת, סיבות של פרטיות נתונים ותאימות עשויות לגרום לארגונים במגזרים מסוימים לשמור לפחות על אלמנט של הפחתת DDoS מקומית."

 עבור אלה שאינם יכולים להסתמך לחלוטין על שירות DDoS מנוהל, F5 Labs ממליצה על פריסת חומות אש DNS, הבטחה שכתובות IP זדוניות חסומות, ושפתרונות קיימים לזיהוי בוטים ותעבורה לא אנושית.

 בנוסף, הדו"ח מדגיש את חשיבות ההגנה מפני וקטורי התקפה חדשים של DoS שלעתים קרובות מסתמכים על פתרונות תוכנה או חומרה שלא עודכנו. יש גם צורך מתמשך להישאר מעודכנים לגבי אירועים גיאופוליטיים. דו"ח F5 Labs גם הדגיש שמודיעין איומי סייבר חזק הוא מפתח למתן תובנה עמוקה יותר לגבי פעילות גורמי האיום וכוונותיהם לביצוע התקפות DDoS והתקפות סייבר אחרות.

 


תגיות של המאמר: F5 | cyber | ddos | security | |

כתבות נוספות בקטגוריה הייטק וטכנולוגיה

AWS ו-HUMAIN מרחיבות את השותפות בעסקה הכוללת תשתית AI של NVIDIA ושבב AWS AI לקידום חדשנות גלובלית בבינה מלאכותית ‏Amazon Web Services, Inc. (AWS), חברת Amazon.com,
Luma AI מגייסת 900 מיליון דולר בסדרה C ובהובלת HUMAIN ושותפים בצביר על של AI בהספק 2 ג'יגה-וואט בערב הסעודית ‏Luma AI, החברה המובילה לבינה מלאכותית הבונה AGI
כנס OMP מיאמי 2025: המרת חזון שרשרת האספקה ​​להשפעה אמיתית עם סינרגיה בין אדם לבינה מלאכותית OMP, מובילה עולמית בפתרונות תכנון שרשרת אספקה, קיב
 Anaqua תחשוף פתרונות בינה מלאכותית פורצי דרך Anaqua, הספקית המובילה של פתרונות ושירותי טכנולוגי
Quantexa נבחרה כמובילת קטגוריה בדו"חות AML Transaction Monitoring ו- KYC Solutions ל- 2025 של Chartis Research Quantexa, חלוצה עולמית בתחום של מודיעין לקבלת החלט
Quantexa מכריזה על זמינות כללית של Quantexa Unify עבור Microsoft Fabric Quantexa, חלוצה עולמית בתחום המודיעין לקבלת החלטות
Denodo צוינה כ-"אחת שכדאי לעקוב אחריה" בדו"ח נתוני שיווק מודרני: כיצד משווקים הופכים לסוכני שינוי בעולם מונע בינה מלאכותית של Snowflake ל-2026 Denodo, מובילה בניהול נתונים, הודיעה כי צוינה כ-"א
EZVIZ DL50FVS נבחר כמוצר היצוא של השנה בטקס פרסי היצוא האסייתי לשנת 2025 בזכות אמינות הייצור העצמי ונגישות הדור הבא שלו DL50FVS צוין כמנצח באופן רשמי בטקס פרסי הייצוא האס
האיגוד הבינלאומי למימון משפטי העניק ל-Darrow את פרס "הטכנולוגיה המשפטית החדשנית ביותר" Darrow™, חברת הטכנולוגיה המשפטית שנבנתה כדי להציף
FPT ו-FutureTEC יוצרות שותפות בלעדית לצמיחה דיגיטלית במזרח התיכון תאגיד הטכנולוגיה העולמי FPT הודיע על שותפות בלעדית
AI-Media ו-AVE מכריזות על שותפות בלעדית להעצמת הנגישות באירועים חיים באוסטרליה AI-Media, מובילה עולמית בפתרונות יצירת כתוביות ונג
UPAD משיקה את Rakija Gate - פרוטוקול האנטי-בוטים הראשון בבלקן- במהלך ההתקפה הגדולה ביותר על מכירות כרטיסים לקונצרט בהיסטוריה האזורית UPAD, סטארט-אפ מתקדם בתחום התשתית למכירת כרטיסים ה
Graid Technology משלימה את הסכם הרישוי של Intel VROC, ומרחיבה את המובילות שלה בשוק פתרונות האחסון הארגוניים Graid Technology הודיעה על השלמה מוצלחת של ההסכם ש
GA-ASI השלימה מבחן התעייפות בקנה מידה מלא של MQ-9B ב-31 באוקטובר 2025, חברת General Atomics Aeronauti
GA-ASI ו-Saab יציגו AEW&C ב-MQ-9B ב-2026 בעקבות הודעתן כי ישלבו מערכת התרעה מוקדמת ובקרה מו
Xsolla ו-Airbridge חוברות ומספקות תבונות מאוחדות לביצועי רשת וניידים עבור מפתחי משחקים ‏Xsolla, חברה גלובלית למסחר אשר מסייעת למפתחים להש
VeriSilicon וגוגל משיקות במשותף את Coral NPU IP בקוד פתוח VeriSilicon (688521.SH) הכריזה לאחרונה על השקה משו
לופקין מציגה את SROD™ V9.2.0 לופקין תעשיות - LUFKIN Industries, חלוצה בפתרונות
Insight משיקה את Insight AI, דרך חדשה להשגת תוצאות בתחום הבינה המלאכותית ‏Insight Enterprises ‏(נאסד"ק NSIT:) הכריזה על השק
InterSystems משיקה את HealthShare AI Assistant למיטוב אחזור נתונים ומעורבות קלינית בעזרת בינה שיחתית InterSystems, ספקית טכנולוגיית נתונים יצירתית המפע
הוסף תגובה 
תגובות  ( תגובות)