דרוג:
בירה הוא שם שבא לתאר מגוון רחב של משקאות חריפים המיוצרים בתהליך תסיסה, בדרך כלל שעורה או דגנים מסוגים שונים. תהליך הייצור של הבירה נקרא בישול. הפעם הראשונה שהיה ניתן לשתות מהמשקה המיוחד הזה הייתה לפני 6000 שנים במספר תרבויות במזרח התיכון. פירוש המילה בירה מקורה מהשפה הלטינית biber - משקה או שיקוי. ישנם מספר מרכיבים ותהליכים של ייצור הבירה אשר משתנים בין תרבויות שונות ומקומות שונים בעולם. כתוצאה מכך, הטעם, הריח והצבע משתנים גם הם ומשפיעים על התוצר הסופי.
המרכיבים העיקריים להכנת בירה הם לתת (שעורה), כשות ושמרים. כמו כן, ישנם הרבה תיבולים שניתן להוסיף בזמן הבישול של הבירה על מנת להעניק לה טעם מיוחד יותר. ישנם גם מרכיבים נוספים שלעיתים משדרגים את הטעם כגון סוכרים, חיטה, תירס ואורז.
בשנים האחרונות חלה עלייה משמעותית במגוון הבירות המקומיות וגם הבינלאומיות שניתן למצוא במסעדות ובמקומות בילוי ברחבי הארץ. עד לפני כמה שנים ניתן היה למצוא על המדפים 3 בירות מקומיות בלבד, והן מכבי, גולדסטאר ונשר. לעומת זאת, כיום ניתן למצוא למעלה מ-5 סוגים חדשים של בירות: בזלת, מלכה, שפירא, נגב,jem's ואלכסנדר.
לבירה יתרונות תזונתיים רבים. היא מיוצרת משעורה ועשירה בפחמימות ובוויטמיני B. כמו כן, בבירה ישנם מינרלים החשובים לבריאותנו כמו אשלגן ומגנזיום. אחד המחקרים הרבים שנערכו בנושא הוכיח כי שתיית המשקה משפרת את ספירת תאי הדם הלבנים, ובכך מסייעת לגוף להתמודד עם מחלות מסוימות.
לאחרונה החל טרנד חדש בתחום הבירה: יותר ויותר בארים ומסעדות בתל אביב ובשאר הארץ החלו במזיגה ישירה מהחבית של למעלה מ-10 סוגים שונים של בירה. אז אם אתם יוצאים לדייט ובא לכם להרשים את הבחורה ולא להיות עוד "סתם בחור" שמזמין שוב גולדסטאר או הייניקן – בירה בוטיק היא הפתרון בשבילכם. אם בא לכם לצאת עם המשפחה לצימר בצפון ואתם רוצים לברוח קצת מהשגרה של אותו סוג בירה שאתם שותים כבר שנים, צאו וחפשו את הפאבים והמסעדות, שנמצאות תמיד במרחק נסיעה קצר ובהן מגישים את בירות הבוטיק או אפילו בירות בינלאומיות לא מוכרות. לכן, מעתה תשננו היטב: "אח שלי, תביא לי בירה שפירא או בירה מלכה כי זה הדיבור היום..."
תגיות של המאמר:
|
|