דרוג:
מחקר משותף עם בי"ח מוביל בארה"ב להערכת ההשפעה של פלטפורמת בריאות האוכלוסייה המדויקת, FeelBetter, על ניהול מטופלים המקבלים תרופות רבות בו זמנית
המחקר אשר בוחן את הפוטנציאל הטמון בפלטפורמת הבינה המלאכותית של FeelBetter ככלי המסייע בשיפור תוצאת הטיפול, הוזלה של עלויות שירותי הבריאות ואופטימיזציה של תהליכי טיפול
בוסטון ותל אביב, 23 באוקטובר 2024, (BUSINESS WIRE):
FeelBetter, הספקית המובילה של טכנולוגיה לניהול מטופלים המקבלים תרופות רבות בו זמנית וחלוצה בתחום המודיעין הפרמקו-קליני, הכריזה היום על שיתוף פעולה עם מחקר פוטנציאלי שייערך עם חוקרים בבית החולים Brigham and Women’s Hospital שבבוסטון. המחקר יעריך את השפעתה של פלטפורמת בריאות האוכלוסייה המדויקת, מבוססת הבינה המלאכותית, של FeelBetter על ניהול מטופלים שמקבלים תרופות רבות בו זמנית.
המחקר המשותף, שיצא לדרך בפברואר 2024, יעקוב אחר מטופלים שמקבלים טיפול ביחידה Phyllis Jen Center for Primary Care של בית החולים, תוך בחינת הפוטנציאל של FeelBetter ככלי לשיפור הבריאות כתוצאה מהטיפול ולהוזלת העלויות והניצולת של שירותי הבריאות. המחקר החדש מתבצע בעקבות הפרסום של מחקר קודם אשר נערך ב-Brigham and Women’s Hospital בשנת 2022, אשר הראה כי הבינה הפרמקו-קלינית של FeelBetter הצליחה לנבא במדויק אילו מטופלים קשישים נמצאים בסיכון גבוה לאירועים שליליים כתוצאה מנטילת התרופות וכן המליצה על שינויים רלטיביים והולמים במשטר הטיפול שלהם.
"בעיות רבות שקשורות בריבוי תרופות בו זמנית אינן מזוהות עד לאחר שהמטופלים מגיעים לטיפול נמרץ, ובמקרה של קשישים הסובלים ממספר בעיות ומחלות כרוניות, הנטילה של מספר תרופות במקביל מביאה בסופו של דבר ל-10-30% ממספר האשפוזים", אמרה ד"ר ליסה רוטנשטיין, MD MBA Msc, החוקרת הראשית של המחקר. "המחקר הקודם שלנו העלה כי ניתן להשתמש בפלטפורמה לזיהוי המטופלים שנמצאים בסיכון הגבוה ביותר לסבול מאירועים שליליים שקשורים בנטילת תרופות מרובות בו זמנית. בהתבסס על נתוני העבר, אנו שמחים לבחון כיצד נוכל להשתמש בפלטפורמה כדי לשפר את תוצאות הטיפול, את ניצולת שירותי הבריאות ואף להוזיל עלויות.
ד"ר דיוויד בייטס, MD, MSc, פרופסור לרפואה ב-Harvard Medical School וב-Brigham and Women’s Hospital, הוסיף: "מלהיב לראות כיצד הטכנולוגיות החדשות משתלבות ב-EHRs ומוסיפות לתהליכי העבודה הקליניים, במיוחד אצל ספקים כמו ארגוני טיפול משתלם שלוקחים סיכונים בשם המטופלים. הוזלת דמי ההשתתפות ופישוט העלויות שקשורות במטופלים בסיכון גבוה, באמצעות יישום של הצעות מבוססות ממצאים לשיפור משטר התרופות של המטופלים יועיל הן למטופלים וכן לצוותי הטיפול.
המחקר הקודם, שהוצג במפגש השנתי של Society of General Internal Medicine (SGIM) לשנת 2023 ובמפגש המחקר השנתי (ARM) של AcademyHealth בשנת 2023, קבע כי ניתן להשתמש ב-FeelBetter לצורך ריבוד סיכונים יעיל בטיפולי החירום ובאשפוזים של מטופלים הסובלים ממספר בעיות כרוניות ואשר כפופים למשטרי תרופות מורכבים. מתוצאות המחקר עולה גם כי כאשר משלבים את טכנולוגיית FeelBetter עם התערבות בניהול התרופות, הדבר יכול לצמצם את ניצול המשאבים של שירותי הבריאות ואת העלויות, וכן לסייע בשיפור התוצאות הטיפוליות.
"משימתה של FeelBetter היא להתאים אישית את האופן בו ניתנים שירותי הבריאות, לפתח טכנולוגיה ייעודית שתעזור לרופאים לרבד סיכונים במטופלים שמקבלים תרופות מרובות בו זמנית וכן למנוע באופן יזום את ההידרדרות הנובעת מכך תוך אספקת התערבות קלינית בזמן המתאים באמצעים כגון שינוי משטר התרופות", אמר יורם הורדן, מנהל טכנולוגיה ראשי, מנהל תפעול ראשי ומייסד שותף של FeelBetter. “אנו מקדמים בברכה את הרחבת שיתוף הפעולה שלנו עם Brigham & Women’s Hospital במסגרת המחקר, על ידי השקה של תוכנית פיילוט פוטנציאלית, וכן הרחבת מקבץ הממצאים שתומך ביכולות ממצאי המודיעין הפרמקו-קליני שלנו לשיפור התוצאות במטופלים ולקידום טיפול מבוסס ערך".
כחלק מתכנית הפיילוט, FeelBetter תשלב את הפלטפורמה שלה ב-EHR של Epic במטרה לאפשר תהליכי עבודה אוטומטיים. הפלטפורמה של FeelBetter ממנפת מודיעין פרמקו-קליני, קטגוריה טכנולוגית חדשה בה החברה היא הראשונה ששילבה בין ניתוח מבוסס בינה מלאכותית לבין יכולות פרמקולוגיות וקליניות חדשות ומבוססות ממצאים. היכולת לזהות מטופלים שנמצאים בסיכון גבוה לאשפוז בטווח הקצר בשל בעיות שקשורות בנטילת תרופות מרובות בו זמנית, המלצה על שינויים במשטרי התרופות וכן התערבויות קליניות חיוניות נוספות, וכן תהליך ניטור מקיף מאפשר לפלטפורמה של FeelBetter לשנות את תבנית הפעולה בניהול מטופלים הנוטלים תרופות רבות בו זמנית הן ברמה האינדיבידואלית והן ברמת בריאות האוכלוסייה.
אודות FeelBetter
FeelBetter היא חלוצה בתחום המודיעין הפרמקו-קליני, והיא שינתה את פרדיגמת התרופות המרובות הן ברמה האינדיבידואלית והן ברמת בריאות האוכלוסייה, זאת באמצעות פתרון מקיף שנותן מענה לאתגרים שקשורים בניהול תרופות שאינו אופטימלי. המודיעין הפרמקו-קליני של FeelBetter, המבוסס על בינה מלאכותית ויכולות למידה חישובית, מניע את תהליך ניהול התרופות האישי ומסייע לאנשי מקצוע בענף הבריאות לוודא שמשטר התרופות של המטופלים שלהם בטוח, יעיל והולם. הטכנולוגיה מפנה את ההתמקדות למטופלים בעלי סיכון גבוה להידרדרות ולאשפוז הניתן למניעה כתוצאה מניהול תרופות שאינו אופטימלי, והיא יוזמת הצעות להתערבות מידית וברת פעולה אשר תקטין את הסיכונים הללו. ארגוני ספקים משתמשים ב-FeelBetter כדי לנטר את ההתקדמות של מטופליהם וכדי לספק את טיפול המעקב המתאים בצורה יזומה יותר, וכן כדי להקצות משאבים ביעילות ולמזער שימוש יקר וניתן למניעה בשירותי הבריאות.
מטה FeelBetter, אותה מוביל צוות של רופאים, רוקחים קליניים וטכנולוגיים מתחומים שונים, נמצא בבוסטון ובתל אביב. על רשימת המשקיעים נמנים Firstime Ventures, Shoni Health Ventures, Triventures, ARC, המרכז לחדשנות של בית החולים שיבא, Random Forest VC, The Group Ventures, וכן GoodCompany Ventures. לקבלת פרטים נוספים ניתן לבקר בכתובת feelbetter.healthcare.
אנשי קשר
FeelBetter:
אמצעי התקשורת:
מקור: FeelBetter
תוכן הודעה זו בשפת המקור, הוא הגרסה הרשמית והמהימנה היחידה של מסמך זה. התרגומים הם למטרות נוחות בלבד ויש להצליבם עם המסמך בשפת המקור, שהוא הגרסה היחידה של טקסט זה שהוא בעל תוקף משפטי.
*** הידיעה מופצת בעולם על ידי חברת התקשורת הבינלאומית Business Wire
לפרטים נוספים: נוי תקשורת 03-6026026 זהר 052-2641769 תגיות של המאמר: FeelBetter |
|
|