דרוג:
במדינת ישראל תחום השכר זוכה לתשומת לב רבה הן מבחינת השכירים במשק וכמובן מבחינת משלמי השכר שהם בעלי החברות או העסקים הפרטיים. גם בפן הממשלתי קיימים סעיפים, הסתייגויות, נהלים ומשתנים רבים בכל הקשור לשכר העובדים במשק.
אם האדם הממוצע יפתח את תלוש השכר שלו בסוף חודש העבודה, הוא יגלה בו הרבה סעיפים שעל פניו הוא לא ידע לחשב או לא יבין מה הם אומרים. אותם סעיפים והורדות לא מובנות מתלוש השכר אלו פרי חישובו של חשב השכר בארגון שמחשב את שכר העובד על פי מספר קריטריונים..
חלק מהקריטריונים שמחושבים על ידי מחלקת החשב בארגון קשורים להוראות ונהלים של רשות המיסים, גובה השכר של העובד, פטורים כאלו ואחרים שניתנים לכל עובד בצורה אחרת ומחושבים בצורה שונה לכל פעיל שכיר בארגון. נשמע מסובך? ניתן ללמוד את הדברים ההלו בקורס חשבי שכר בכירים שבו מוכשרים חשבי השכר הפועלים בארגונים.
לאחר שסקרנו באופן כללי את עבודתו של חשב השכר בארגון, כל שנותר הוא להמליץ לכם על משרת חשבות השכר ולספר למחפשי העבודה שביניכם כמה נתונים על התחום-
ראשית, קורס חשבי שכר בשנים האחרונות זוכה לביקוש חסר תקדים ובעקבות כך ניתן ללמוד את התחום במגוון רחב של מכללות פרטיות או נתמכות על ידי הממשלה.
התחום זוכה לביקוש לאור העבודה שבכל ארגון ועסק קיימת מחלקת שכר שדואגת לרווחת העובד בארגון מבחינת השכר. עבור העובדים בארגון תחום השכר הינו תחום רגיש ונתון לקונפליקטים וחילוקי דעות בין העובדים לבין ההנהלה, ולשם כך, כל ארגון צריך להעסיק חשבי שכר מקצועיים שמכירים את העבודה על כל רבדיה.
חשבי שכר אלו בדרך כלל בעלי ניסיון בתחום השכר, מנהלי כספים בארגונים או מנהלי חשבונות שלמדו התמחות נוספת- קורס חשבי שכר בכירים. גם אם אתם לא הגעתם מתחום הכספים, קורס חשבי שכר יכול להיות רלוונטי עבור אלו שמעוניינים לרכוש השכלה מקצועית שתעניק להם התמחות ייחודית שתאפשר להם למצוא עבודה בתחום מתגמל ומבוקש.
בשנים האחרונות חשבי שכר מקבלים את הכשרתם לאחר מעבר מבחן של לשכת רואי החשבון של ישראל. בדרך כלל הכשרה של חשבי שכר חדשים למשק העבודה בישראל לוקחת תקופה של לא יותר ממספר חודשים (לרוב מדובר בחצי שנה) שבסופם התעודה ניתנת למי שצלח את המבחנים ולמד את רזי המקצוע במהלך תקופת הקורס. תגיות של המאמר:
|
|