דרוג:
סקר מיחשוב עולמי:
ארגונים בישראל מדווחים על עלייה של 28% באיכות יישומים שנפרשו על פי מתודולוגיית DevOps
המשתמשים במתודולוגיית DevOps מדווחים על עלייה של % 25 במספר הלקוחות שמשתמשים בתוכנה או בשירותים שלהם; על גידול של % 22 בחדשנות בתוכנה ובשירותים; ועל עלייה של % 21 בזמינות התוכנות והשירותים, בפלטפורמות רבות יותר
ארגונים בישראל מדווחים על עלייה של 28 אחוזים באיכות היישומים שנפרשו על פי מתודולוגיית DevOps - השיעור הרביעי בגובהו בעולם, אחרי ארצות הברית, הודו ואיטליה. כך עולה מסקר עולמי חדש שבוצע עבור CA Technologies (NASDAQ:CA).
מהסקר - TechInsights Report: What Smart Businesses Know About DevOps - עולה כי מתודולוגיית DevOps סייעה לארגונים בישראל להגדיל את מספר הלקוחות שמשתמשים בתוכנה או בשירותים שלהם בשיעור של 25 אחוזים; להגדיל את שיעור החדשנות ביישומים ב-23 אחוזים (ללא שימוש במתודולוגיית DevOps לא היו מגיעים לחידושים אלה); ולצמצם את ההוצאות על פיתוח ותפעול המיחשוב.
מתודולוגיית DevOps מסייעת לקדם עבודה משותפת של הצוותים שמופקדים על פיתוח יישומים ובחינתם (Dev) ועל תחזוקת היישומים בסביבות הייצור (Ops). פירמת Vanson Bourne ערכה את הסקר בקרב 1,300 מקבלי החלטות בכירים בתחומי המיחשוב ברחבי העולם, בתשע מדינות ואזורים באירופה (ישראל, איטליה, בריטניה, גרמניה, הולנד, המדינות הנורדיות, חצי האי האיברי - פורטוגל וספרד, צרפת ושווייץ) וב-12 מדינות נוספות ברחבי העולם עבור CA Technologies, על מנת להגביר את המודעות למתודולוגיית DevOps ואת האימוץ שלה ברחבי העולם.
ההזדמנות הפיננסית שממתינה לארגונים בישראל משמעותית במיוחד. המשיבים מדווחים על שיפור של 25 אחוזים בעסקים הודות לשימוש במתודולוגיית DevOps - שיפור שבא לידי ביטוי בגידול במספר הלקוחות, צמצום ההוצאות וקיצור זמן ההשקה. אין פלא, אם כן, שהמתודולוגיה הגיעה למיינסטרים: 86 אחוזים מודעים למתודולוגיית DevOpsו-66 אחוזים משתמשים בה כבר או מתכוונים להשתמש בה. בשני שלישים מהארגונים (66 אחוזים) מדווחים כי הצורך באסטרטגיות DevOps גדול כיום יותר מבעבר.
"במציאות הנוכחית של יישומים ניידים וביקורות של צרכנים באינטרנט, מופעל על החברות לחץ עצום לספק יישומים איכותיים יותר ובקצב מהיר מבעבר" אמר מאיר אדלר, CTO , חברתCA Technologies ישראל. "חברות שפועלות מזה למעלה מ-20 או 30 שנים ניצבות בפני אתגרים משמעותיים עקב השימוש במערכות מסורתיות. אלו שמוכנות לעבור מהפך פנימי יכולות להביס את המתחרות בשווקים שעוברים שינויים מהירים".
ב-64 אחוזים מהארגונים בישראל סבורים כי הרכיב החשוב ביותר בכל אסטרטגיית DevOps הוא מתודולוגיית Agile. זהו השיעור הגבוה באירופה בכלל, והוא גבוה ב-16 אחוזים מהממוצע באירופה. במתודולוגיית Agile משחררים גרסאות לעתים תכופות יותר, ומאחר ומתודולוגיית DevOps מסייעת למנוע צווארי בקבוק בשחרור גרסאות, מסייעת מתודולוגיית Agile לקיים את ההבטחה של מתודולוגיית DevOps.
עוד עולה מהסקר כי המודעות לשיטות שקשורות לאסטרטגיית DevOps גוברת - ובמיוחד ביחס לשיטות שמסייעות לתת מענה טוב יותר לדרישות של הלקוחות ולשפר את חוויית הלקוח הכוללת. ביותר ממחצית מבין החברות בישראל (55 אחוזים) מתכוונים להשקיע בכלים חדשים, וב-52 אחוזים מתכוונים להשקיע בכלים ובהדרכה לאנשי הפיתוח והתפעול. האימוץ של מתודולוגיית DevOps תורם גם לגידול בתעסוקה במדינה: ב-45 אחוזים מהחברות מתכוונים לגייס משאבים חדשים בעלי מיומנויות נחוצות - השיעור הגבוה באירופה.
מהסקר עולה גם כי אסטרטגיית DevOps של הארגונים היא בעלת מיקוד עסקי מובהק. הידע והכישורים הנחוצים ביותר למחלקות הפיתוח והתפעול, על מנת ליישם בהצלחה את אסטרטגיית DevOps, הם ידע ביחס לסדרי העדיפויות הכוללים, האסטרטגיה והמדדים העסקיים (52 אחוזים). במקום השני נמצאת היכרות עם התהליכים העסקיים הנוכחיים ואופן הפעולה שלהם (50 אחוזים) ובמקום השלישי מיומנות בתכנון מחדש של תהליכים (40 אחוזים).
בקרוב למחצית מבין הארגונים בישראל (48 אחוזים) ימדדו את ההצלחה של אסטרטגיית DevOps שלהם על סמך מדדים פנימיים דוגמת עלויות נמוכות יותר, מספר מועט יותר של באגים, ניצולת גבוהה יותר, תמורה גבוהה יותר להשקעה (ROI), שיתוף פעולה טוב יותר בין מחלקות וכדומה. לעומת זאת, ב-33 אחוזים מהארגונים יבחנו את ההצלחה בהשוואה למדדים עסקיים חיצוניים רלוונטיים, דוגמת עלייה בהכנסות, זמני השקה מהירים יותר, מעמד תחרותי יותר וחוויית לקוח משופרת.
"חברת CA Technologies מובילה בזיהוי של היתרונות הנובעים מאימוץ של מתודולוגיית DevOps והאתגרים הכרוכים בה" הוסיף אדלר ."הדוח משרטט תמונה ברורה של היתרונות שהחברות יכולות להשיג מאימוץ של האסטרטגיה החדשה על מנת לחולל מהפך במחלקת המיחשוב. מתודולוגיית DevOps הופכת מתיאוריה לאסטרטגיה מעשית בכל עסק".
ממצאים נוספים שעולים מהסקר:
- הצורך בפרישה מהירה יותר ובעבודה משותפת מגביר את הדרישה למתודולוגיית DevOps:
- בכ-45 אחוזים מהארגונים בישראל קוראים לפרישה במקביל בפלטפורמות שונות, בעוד שב-42 אחוזים קוראים לעבודה משותפת יעילה יותר של צוותי הפיתוח והתפעול. ב-42 אחוזים מציינים את המורכבות הגוברת של תשתיות המיחשוב הכוללות רכיבים פיזיים, רכיבים וירטואליים ורכיבי ענן.
- המכשולים שעשויים להקשות על יישום של מתודולוגיית DevOps בישראל קשורים בעיקר למורכבות, לעלות ולעבודה משותפת:
- המכשולים העיקריים הם הקושי לשלב בין תהליכי העבודה של צוות אחד לאלו של הצוות האחר (30 אחוזים) והמורכבות הארגונית - מעורבות של אנשים רבים מדי, או מחלקות רבות מדי, או רמה גבוהה מדי של תלות הדדית (30 אחוזים). 28 אחוזים ציינו היעדר תקציבים, או חוסר בהירות ביחס לאחריות תקציבית, או חוסר בהירות ביחס לאחריות ולתפקידים במחלקות הפיתוח והתפעול.
פרטים נוספים וקישור להורדה של הדוח TechInsights Report: What Smart Businesses Know About DevOps אפשר למצוא כאן (here).
מתודולוגיית הסקר
פירמת Vanson Bourne ערכה עבור CA Technologies את הסקר בקרב 1,300 מקבלי החלטות בכירים בענפים של שירותים פיננסיים, בריאות, ייצור וטלקום, וכן במגזר הציבורי, בעשר מדינות ואזורים באירופה (ישראל, איטליה, בריטניה, גרמניה, הולנד, המדינות הנורדיות, ספרד, פורטוגל, צרפת ושווייץ) וב-12 מדינות נוספות ברחבי העולם, בין החודשים מאי ויולי 2013. המשיבים כללו מנהלי מיחשוב בכירים, מנהלים עסקיים, מנהלי פרויקטים או ארכיטקטים של מערכות מיחשוב בארגונים בעל הכנסות של 100 מיליון דולרים ומעלה.
אודות CA Technologies
חברת CA Technologies INC. (NASDAQ: CA) מציעה תוכנות ושירותים לניהול המחשוב. קבוצת CA Technologies טכנולוגיות מתמחה בכל סביבות המחשוב – ממחשוב מיינפריים ועד סביבות וירטואליות וענני מחשוב. CA Technologies מנהלת סביבות מחשוב, מאבטחת אותן ומסייעת ללקוחות לספק שירותי מחשוב גמישים יותר. המוצרים והשירותים החדשניים של CA Technologies מעניקים תובנות חיוניות ושליטה מקיפה למחלקות מיחשוב שמבקשות לקדם את הגמישות העסקית. מרבית החברות ברשימת Global Fortune 500 מנהלות את מערכות המחשוב המתפתחות שלהן בעזרת CA Technologies טכנולוגיות. מידע נוסף באתרTechnologies CA, בכתובת www.CA Technologies.com. עקבו אחר CA Technologies בשירות Twitter, בכתובת www.twitter.com/CA Technologiesinc.
++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++
לפרטים נוספים: איריס ויינשטיין, טל: -19016660 – 03, 4363334 – 054
תגיות של המאמר: CA |
|
|