דרוג:
בישראל יש עמותות רבות אשר עוסקות בנושאים כלכליים, משפטיים, חברתיים והומניטריים. כל אחת מהעמותות האלו שמה לה למטרה לסייע לקבוצות מסוימות באוכלוסייה כדי לקדם אותן בתחום שבו הן זקוקות לעזרה. יש עמותות שהקו המנחה שלהם הוא בני הנוער, כדי להעניק להם שוויון הזדמנויות בחינוך ולהעצים את הידע שלהם. עמותות אחרות פועלות לדוגמה בתחום הרפואה ומעניקות גב כלכלי מהותי לבתי החולים ברחבי הארץ, כדי שיהיה בהם המלאי הנדרש של הציוד הנחוץ לצרכים השונים בכל אחת מהמחלקות.
כדי למלא את הייעוד של כל עמותה, יש צורך תמידי באופציה של גיוס הון אשר יוצרת מימון שמאפשר את הפעילות הרצויה, על פי התוכניות של כל אחת מהעמותות. החזון נובע בדרך כלל מחלום של מקים העמותה או של כמה אנשים שהחליטו להקים יחד עמותה מסוימת, כדי לטפל במקומות שהם בעייתיים ושנחוצה שם התערבות של עמותות, כיוון שמוסדות המדינה אינם מסוגלים להעניק לתת את מלוא המעטפת הנדרשת כמו בענייני רווחה שונים. מימון עמותות בדרכים יצירתיותיש כמה דרכים עבור גיוס הון לעמותות. השלב הראשוני הוא גיוס כספים מהציבור באמצעות תרומות חד פעמיות של אנשים פרטיים, או באמצעות הוראת קבע חודשית. בדרך זו יוצרים תזרים של הכנסות קבועות בכל חודש וכך יודעים מנהלי העמותה מצד אחד מהי רמת ההוצאות שלהם ומצד שני מהי רמת ההכנסות.
מעבר לכך, מגייסים כספים גם מציבור בעלי העסקים. גם בקטגוריה זו יש גופים שמעניקים סכום חד פעמי במהלך השנה או הוראת קבע בכל חודש. רבים מהם מכינים לקראת סוף השנה דוחות רווח והפסד וכאשר הם רואים שיש להם רווחים גבוהים, הם מעדיפים לנתב חלק מהכספים עבור עמותות וכך להפחית את סכום המס השנתי. חלק מהתרומה הוא הוצאה מוכרת על פי סעיף 46 לחוק ובדרך זו שני הצדדים מרוויחים הן העמותות והן בעלי העסקים. קרנות פילנתרופיותהקרנות הפילנתרופיות הוקמו כדי לעזור לציבור בדרכים שונים. מנהלי כל אחת מהקרנות הקיימות מחליטים בכל שנה מיהן העמותות שיקבלו מהם מימון. במקרים רבים מדובר בסכומי כסף גבוהים ביותר אשר מאפשרים להן פעילות מסועפת לאורך חודשים רבים. מדובר בכספים שהקרנות האלו גייסו מאנשים אמידים, אשר חשוב להם להעניק נתח מסוים מהכספים שלהם למטרות צדקה.
הקרנות מקבלות בקשות לתרומות מעמותות רבות ומגוונות והן בוחרות אלו מהן יקבלו מימון בכל שנה. יש קרנות פילנתרופיות שמעדיפות להעניק לכל עמותה סכום זהה ואחרות שמעדיפות לחלק את עוגת התקציב לנתחים בסכומים שונים וזאת על פי היקפי הפעילות בכל עמותה. תפעול של העמותותללא גיוס הון, אף עמותה אינה מסוגלת לפעול ואינה יכולה לעמוד בחזון שלה. זו הסיבה שהתמיכה הכספית היא אקוטית הן מהקרנות, הן מהקהילה העסקית והן מאנשים פרטיים. ללא המימון העמותה עלולה להפסיק את פעילותה המבורכת. תגיות של המאמר:
|
|