דרוג:
COP27 זקוק להתמקדות אדירה בפעולה, חבר העמים של דומיניקה מחפש לשתף פתרונות מדרגיים
רוזו, דומיניקה, 4 בנובמבר 2022, (GLOBE NEWSWIRE) :
נותרו כמה ימים עד ש-COP27 יתקיים בעיר המצרית שארם א-שייח' בין ה-6 ל-18 בנובמבר וחבר העמים של דומיניקה, כמו מדינות רבות ברחבי העולם, יצפה לראות אם הפסגה הזו תביא סוף סוף לפעולה וליישום של הצעות והבטחות.
"אנחנו נמצאים בשלב שבו אנחנו כבר לא יכולים להשתמש באירועים האלה כחנויות שיחה, אלא אנחנו צריכים להיות ממוקדי לייזר ומכוונים לפיתוח תוכניות מעשיות כדי להתמודד עם האתגר הגדול ביותר של זמננו - שינוי האקלים", אומר ד"ר וינס הנדרסון, השר של דומיניקה לתכנון, פיתוח כלכלי, חוסן אקלימי, פיתוח בר קיימא ואנרגיה מתחדשת.
מדינות איים קטנות כמו דומיניקה, אינן המדינות היחידות המתמודדות עם תנאי מזג אוויר קיצוניים כתוצאה מההתחממות הגלובלית. מזכ"ל האו"ם אנטוניו גוטרש הזכיר לעיתונאים בניו יורק לאחרונה כי שליש מפקיסטן מוצפת, אירופה חווה את הקיץ החם ביותר שלה מזה 500 שנה, הפיליפינים מתמודדים עם תוצאות הסופה הטרופית פאנג ובארצות הברית, הוריקן איאן בקטגוריה 4 היה רק תזכורת נוספת למשבר האקלים.
דומיניקה נמצאת בדרך להיות האומה הראשונה בעולם העמידה בפני אקלים בעקבות הוריקן מריה שהותיר כ-90% מהבניינים שניזוקו או נהרסו ב-2019.
השנה, ב-COP27, דומיניקה רוצה להראות כיצד היא תגיע לעמידות אקלימית עד 2030. המדינה יישמה מספר פרויקטים שיכולים לשמש כמקרי בוחן שיכולים לשמש כגלגל תנופה של פעולה.
"כולם מדברים על קיימות ושינויי אקלים ולמה אנחנו צריכים להפחית את פליטות הפחמן, הנושא הוא איך אנחנו הולכים להשפיע בצורה משמעותית. כדי שאנשים יתרגמו תובנות לפעולה, הם צריכים לראות דוגמאות טובות שמניעות אותם, ואנחנו מאמינים שלדומיניקה יש שפע של דוגמאות שמניבות תוצאות", ממשיך השר הנדרסון.
"כולם מדברים על קיימות ושינויי אקלים ולמה אנחנו צריכים להפחית את פליטות הפחמן, הנושא הוא איך אנחנו הולכים להשפיע בצורה משמעותית. כדי שאנשים יתרגמו תובנות לפעולה, הם צריכים לראות דוגמאות טובות שמניעות אותם, ואנחנו מאמינים שלדומיניקה יש שפע של דוגמאות שמניבות תוצאות", ממשיך השר הנדרסון.
בתגובה להרס שנגרם על ידי הוריקן מריה, דומיניקה השיקה מסגרת מדיניות חוסן אקלימי כדי לעזור להנחות את מסע ההתאוששות שלה בצורה של אסטרטגיית פיתוח החוסן הלאומי 2030 (NRDS).
תוכנית החוסן וההתאוששות האקלימית של דומיניקה שואפת לבנות קהילות חזקות, לבנות כלכלה איתנה, יש תשתית מתוכננת היטב ועמידה; לחזק את המערכות המוסדיות, להגן ולקיים נכסים טבעיים וייחודיים אחרים.
הוא מתרכז סביב שלושה עמודי תווך: חוסן מבני, חוסן פיננסי וחוסן לאחר אסון.
חוסן מבני: ממשלת דומיניקה בונה תשתית עמידה המסוגלת לעמוד באסונות טבע, כולל הוריקנים בדרגה 5. הוא כולל בנייה של 5,000 בתים עמידים לאקלים, מרכזי בריאות, כבישים, גשרים, שדות תעופה ובתי ספר.
חוסן פיננסי: ממשלת דומיניקה מיישמת רפורמה פיסקלית מוסדית כדי להבטיח חוסן פיסקלי חזק יותר אשר יסייע בחיזוק קיימות החוב תוך שימוש במספר תחומים פיסקליים מוסדיים מרכזיים.
לאחר אסון וחוסן חברתי: עמוד זה מסייע לעודד חקלאים לשתול יותר גידולי שורש העמידים יותר בפני גשם ורוח כבדים, ומגביר את תוכניות הכשרת החקלאים ואת הסיוע הממשלתי במתן זרעים ודשנים. תוכנית הממשלה לחיזוק הביטחון התזונתי כוללת מדיניות ספציפית לעמידותן של תעשיות החקלאות והדיג.
כאשר 2022 אמורה להיות מדורגת בין 10 השנים החמות ביותר שנרשמו, על פי מנהל האוקיינוסים והאטמוספירה הלאומי של ארה"ב, דומיניקה בונה גם תחנת כוח גיאותרמית שתגדיל את חלקה של המדינה באנרגיות מתחדשות ותגוון את תבנית האנרגיה של המדינה. חבר העמים של דומיניקה כבר מקבל 28% מדרישות האנרגיה שלו ממקורות אנרגיה מתחדשים כגון כוח מים ורוח.
האו"ם דוחק במדינות המתועשות בעולם "להוביל באמצעות דוגמה אישית" על ידי נקיטת "פעולות נועזות ומיידיות". אחת המדינות הללו כוללת את ארצות הברית ועם אישור הנשיא ג'ו ביידן להשתתף, נאמר שהוא יבנה על העבודה המשמעותית שארצות הברית לקחה על עצמה כדי לקדם את מאבק האקלים העולמי ולעזור לפגיעים ביותר לבנות חוסן להשפעות האקלים.
אשתקד, ביידן הגיע ל-COP26 ברובו בידיים ריקות והשנה הוא יקדם את העברת חוק הפחתת האינפלציה, הצעת חוק שמקדישה מאות מיליארדי דולרים ליוזמות אנרגיה נקייה ומקרבת את התחייבותו של ביידן לקצץ את הפליטות של ארצות הברית בחצי עד 2030 קרוב יותר להישג יד.
ועידת הצדדים (COP) היא קבוצת המדינות שחתמה על אמנת המסגרת של האו"ם בנושא שינוי האקלים (UNFCCC), אשר גובשה בשנת 1992. היא מחייבת אותם לפעול יחד כדי לייצב את ריכוזי גזי החממה "ברמה שתמנע התערבות אנתרופוגנית מסוכנת (המושרה על ידי האדם) במערכת האקלים". מאז, המפלגות, או האומות, נפגשות כמעט מדי שנה.
COP26 נערך בעיר הסקוטית גלזגו בנובמבר 2021 והוא איחד 120 מנהיגי עולם ונציגים מכמעט 200 מדינות. זה הגיע לשיאו בהסכם האקלים בגלזגו, שאישר מחדש את היעד של הסכם פריז מ-2015 "להגביל את העלייה בטמפרטורה הממוצעת העולמית להרבה מתחת ל-2 מעלות צלזיוס מעל הרמות הטרום-תעשייתיות ולהמשיך במאמצים להגביל אותה ל-1.5 מעלות צלזיוס".
למידע נוסף:
PR Dominica
Commonwealth of Dominica
001 (767) 266 3919
*** הידיעה מופצת בעולם על ידי חברת התקשורת הבינלאומית GLOBE NEWSWIRE
לפרטים נוספים: נוי תקשורת 03-6026026 זהר 052-2641769
|
|