דרוג:
בדרך למיליון: קרוב למיליון איומים פעילים על משתמשים ישראלים זוהו על ידי מעבדת קספרסקי במהלך הרבעון השני של 2013
בתקופה שבין אפריל ליוני 2013 זיהתה מעבדת קספרסקי 924,849 התקפות קוד זדוני על משתמשים ישראלים. הנתונים אודות האיומים המקוונים הפעילים בישראל מבוססים על מידע הנאסף מרשת אבטחת המידע הגלובלית של קספרסקי (KSN), המנתרת ומסכלת איומים ואליה מחוברים כל מוצרי ומשתמשי קספרסקי. מהנתונים ניתן עוד ללמוד כי בסה"כ, 28 אחוזים מהמשתמשים הותקפו על ידי איומים אלה במהלך התקופה, נתון הממקם את ישראל במקום ה- 50 בעולם בכל הנוגע לסכנות הקשורות בגלישה באינטרנט.
גלישה באינטרנט דרך דפדפן מהווה את האפיק העיקרי להפצת תוכנות זדוניות. אחת הדרכים המרכזיות של עברייני הרשת לבצע מתקפה היא באמצעות ניצול של פרצות בדפדפן ובתוספים שלו, פעולה הנקראת גם drive-by download. הגנה מפני התקפות אלה דורשת מערכת הגנה על גלישה, שמזהה את האיומים כאשר הם מנסים לרדת למחשב דרך הפירצה, וכן עדכון רציף של הדפדפן.
הנדסה חברתית היא שיטה נוספת להדביק מחשבים, והיא דורשת הורדה פעילה של הקוד הזדוני מצד המשתמש. הדבר מתרחש כאשר עברייני רשת מצליחים לגרום לקורבן להאמין כי הוא מוריד תוכנה תקינה. הגנה מפני התקפות אלה דורשת פתרון המסוגלת לזהות בזמן אמת קוד זדוני העובר למחשב, גם כאשר המשתמש אישר זאת.
איומים מקומיים
תולעים וקבצי וירוסים אחראים לרוב אירועי אבטחת המידע המתגלים במחשבי המשתמשים. מידע אודותיהם מראה באיזו תדירות משתמשים מותקפים על ידי קוד זדוני המופץ באמצעות כונני USB ניידים, DVD ושיטות הדבקה אחרות מחוץ לרשת. הגנה מאיומים אלו אינה מסתפקת בפתרון אנטי-וירוס, אלא דורשת Firewall וניטור התקנים ניידים.
בחודשים אפריל עד יוני 2013, זיהתה מעבדת קספרסקי 681,891 איומים מקומיים על מחשבים המקושרים לרשת ה-KSN בישראל. בסה"כ, 29 אחוזים מהמשתמשים בישראל הותקפו על ידי איומים מקומיים במהלך התקופה, מה שמעמיד את ישראל במקום ה- 117 בעולם בכל הקשור לאיום זה.
מארחים זדוניים
אך ישראלים אינם רק נדבקים באיומים, הם גם מפיצים אותם במידה לא פחותה. כאשר לקוח של מעבדת קספרסקי מותקף ברשת, מתועד מקור ההתקפה. בהתבסס על מידע זה מתגלה כי שיעור ההתקפות שמקורן בישראל עומד על %0.17, המהווה 991,408 אירועים במהלך התקופה המדוברת. בעוד המספר הכולל אינו רחוק ממספר ההתקפות שנרשמו על מחשבים בישראל, הנתון מעמיד את ישראל במקום ה- 30 בעולם והלא מאוד מכובד.
מקורות הספאם
לעומת מדינות מובילות בהפצת ספאם כמו סין, שאחראית על הפצת 23.1% מדואר הזבל בעולם וארה"ב (16.8% אחוז), ישראל מדורגת נמוך בדירוג יצואניות הספאם העולמיות. דואר הזבל שהופץ מישראל היווה %0.36 מסך דואר הזבל בעולם, נתון המציב את ישראל במקום ה- 29 בעולם. עוד עולה מדוח הספאם של הרבעון השני (Spam in Q2 2013) כי ברבעון השני של 2013 צמחה כמות דואר הזבל לרמה של %70.7 מתוך הסך הכולל של הודעות הדואר האלקטרוני, גידול של %4.2 בהשוואה לרבעון הראשון של השנה.
אודות קספרסקי
תגיות של המאמר: קספרסקי |
|
|