דרוג:
פרסום מאיץ יזמות נשים מבסס את התיק העסקי לרכש מגדרי
תקציר סנגור מבוסס ראיות קורא למגזר הפרטי לאמץ אסטרטגיות רכש רספונסיביות מגדרית ולשלב עסקים בבעלות נשים, בהובלתם ובתגובה מגדרית בשרשראות ערך ככלי לקידום היעדים הכלכליים והערך החברתי של עסקים בהתאם ליעדי הפיתוח בר הקיימא.
ניו יורק, 5 במאי 2022, (BUSINESS WIRE):
מאיץ היזמות לנשים (WEA) הודיע היום על פרסום תקציר סנגור ((Advocacy Brief שכותרתו "הערך האסטרטגי של הרכש: מדוע רכש מגיב מגדרי הגיוני מבחינה עסקית" המציג ראיות משכנעות ליתרונות לחיזוק השתתפותן של נשים בשרשראות האספקה במגזר הפרטי במימוש צמיחה כלכלית כוללת ופיתוח בר קיימא.
הודעה לעיתונות זו כוללת מולטימדיה. צפו בהודעה המלאה כאן: https://www.businesswire.com/news/home/20220505005120/en/
תקציר הסנגור, שפותח על ידי נשות האו"ם ומומן על ידי Mary Kay Inc. לתמיכה ב-WEA, מדגיש את הנסיגה בהתקדמות בהשגת שוויון מגדרי כתוצאה ממגפת קוביד-19, כמו גם כיצד רמות הולכות וגדלות של חוסר ביטחון כלכלי, הפרעות בשרשרת האספקה וזעזועים אקלימיים וסביבתיים חסרי תקדים משפיעים באופן לא פרופורציונלי על נשים בהתחשב במעמדן הלא שוויוני בחברה.
הפרסום מזכיר מחקרים קודמים המראים כי לכלכלות יש הזדמנויות טובות יותר לצמוח והן עמידות יותר בפני משברים אם לנשים ולגברים יש זכויות שוות. 1 עם זאת, נותרו אתגרים עצומים. נשים יזמיות ממשיכות להתמודד עם מכשולים רבים, כולל היעדר גישה להון בשוק המקומי והבינלאומי כאחד; פחות רשתות יזמות בהשוואה לגברים; ומדיניות שמרתיעה השתתפות של נשים בשוק העבודה. 2 ברחבי העולם, בעוד שאחד מכל שלושה עסקים נמצא בבעלות נשים, 3 נשים זוכות רק באחוז אחד מההוצאה העולמית של תאגידים גדולים. 4 חוקי מגדר לא שוויוניים פוגעים גם בהזדמנות הכלכלית של נשים. לדוגמה, כמעט 2.4 מיליארד נשים בגיל העבודה עדיין אינן נהנות מאותן זכויות כלכליות כמו גברים. 5 למרות נתונים סטטיסטיים אלה, נשים יזמיות נשארות פתרון לאתגרים רבים שהעולם מתמודד איתם כיום והראיות מראות שיש קשר ישיר בין עלייה ביזמות נשים וצמיחה כלכלית, פיתוח בר קיימא וחברות כוללניות וגמישות יותר. 6
הנתונים המוצגים בתקציר הסנגור מתארים כיצד אימוץ מדיניות ופרקטיקות של תגובה מגדרית (GRP) באמצעות תהליכי רכש הוא מנוף אסטרטגי למתן את ההשפעה של החסמים המבניים שנשים מתמודדות איתם ובמקביל לשפר עסקים ולחזק כלכלות. תקציר הסנגור מזהיר כי אי אימוץ GRP הוא הזדמנות מבוזבזת. הראיות ברורות. צמצום אי השוויון המגדרי טוב לעסקים וזו כלכלה חכמה.
"רכש מגיב מגדרי משפיע על רווחיות החברה, הפחתת סיכונים, חדשנות וקיימות. כאשר נשים יזמיות מודרות מצינור הרכש, חברות מסתכנות בהשארת כמות ניכרת של כישרון, יצירתיות ומומחיות על השולחן. GRP היא אסטרטגיה עסקית מנצחת, כמו גם זרז רב עוצמה לשינוי", אמרה דבורה גיבנס, מנהלת תפעול ראשית במרי קיי בע"מ ומייסדת WEA.
כדי ליידע את תקציר הסנגור, נשות האו"ם עסקו ביותר מ-350 בעלי עניין ב-2021, מתוכם למעלה מ-150 חברות מהמגזר הפרטי, ושילבו 7 מקרי בוחן על מסעות הרכש של חברות כדי ליצור בסיס ראיות לכך שעסקים צריכים לאמץ רכש מגיב מגדרי. מעורבות בעלי העניין לבשה צורה של ראיונות, סקר וקהילה של פרקטיקה, שנהנתה מהפצה במגוון רחב של רשתות, כולל החברות והרשתות של האו"ם UN Global Compact's(UNGC).
חברות דיווחו כי GRP מוביל ל:
*הכנסות מוגברות והוצאות רכש מופחתות,
*זמינות וגמישות רבה יותר של ספקים,
* חיזוק המוניטין של המותג,
* יותר חדשנות ויכולת הסתגלות,
* אספקת שירות משופרת עקב זריזות רבה יותר, ו
* שווקים מחוזקים באמצעות פיתוח כלכלי מקומי וצמיחה כוללת.
כפי שמציין תקציר הסנגור "פיתוח כוללני ובר קיימא הוא בעל חשיבות עליונה עבור עסקים המבקשים הן לייצב את עצמם בכלכלה תנודתית והן ליהנות מצמיחתה העתידית. הרחבת אי השוויון המגדרי פוגעת בכל החברות, כולל נשים יזמיות החיוניות לשרשראות אספקה חזקות וגמישות ובעסקים המסתמכים עליהן".
תקציר הסנגור מציין כיצד "יישום GRP מאפשר לחברות לתרגל ולממסד ערכי ESG ולמסד אותם וחשוב מכך לתרום להעצמת נשים וליעדי פיתוח בר קיימא (SDGs). באמצעות אימוץ עקרונות GRP, עסקים יכולים להתקדם לעבר יעדים מרובים, כולל שוויון מגדרי (SDG 5) וצמצום אי השוויון (SDG 10) בנוסף לצריכה וייצור אחראיים (SDG 12), ביטול העוני (SDG 1) ועבודה הגונה וצמיחה כלכלית (SDG 8)".
"השגת יעדי הפיתוח בר הקיימא אינה דבר שניתן לעשות על ידי נשים בלבד, או על ידי עסקים בלבד, או על ידי הממשלה בלבד. הדרך היחידה עבורנו להיות מסוגלים באמת להתקדם היא אם הכל – כולל עסקים – לעבוד יחד למען מטרה משותפת", אמרה אניטה בהאטיה, סגנית מזכ"ל וסגנית מנכ"ל נשות האו"ם.
באמצעות פרסום דו"ח זה WEA קוראת למגזר הפרטי לאמץ אסטרטגיות GRP ולשלב נשים בשרשראות ערך גלובליות ככלי לקידום ה- SDGs. זה הגיוני מבחינה עסקית ובמקביל מקדם את ההעצמה הכלכלית של נשים המיטיבה עם כלכלות וחברות בכללותן.
תקציר הסנגור זמין כאן.
אודות the Women’s Entrepreneurship Accelerator
ארגון WEA ((The Women’s Entrepreneurship Accelerator הינו יוזמה רבת שותפים המקדמת יזמות נשים ושנוסד בעת העצרת הכללית של האו"ם מס. 74. הארגון מכנס שש סוכנויות של האו"ם: ארגון העבודה הבינלאומי (ILO), מרכז המסחר הבינלאומי (ITC), איגוד הטלקומניקציה הבינלאומי (ITU), יוזמת גלובל קומפקט של האו"ם (UNGC), תכנית הפיתוח של האו"ם (UNDP), נשות האו"ם ומרי קיי בע"מ, על מנת להעצים חמש מיליון יזמיות עד שנת 2030.
מטרת העל של יוזמה זו היא למקסם את השפעת פיתוח יזמות נשים בהשגת מטרות פיתוח בנות-קיימא, תוך יצירת אקוסיסטם מאפשר עבור יזמיות ברחבי העולם. ארגון WEA ממחיש את כוח השינוי הטמון בשיתוף גופים רבים, בעוצמה ייחודית, במטרה לרתום את הפוטנציאל הטמון בידי נשים יזמיות.
לקבלת מידע נוסף: we-accelerate. עקבו אחרינו: טוויטר: ((We_Accelerator, אינסטגרם (@we_accelerator), פייסבוק (@womensentrepreneurshipaccelerator), לינקדאין (@womensentrepreneurshipaccelerator)
ליצירת קשר:
Mary Kay Inc. Corporate Communications
מקור: Women’s Entrepreneurship Accelerator (WEA)
תוכן הודעה זו בשפת המקור, היא הגרסה הרשמית והמהימנה היחידה של מסמך זה. התרגומים הם למטרות נוחות בלבד ויש להצליבם עם המסמך בשפת המקור, שהוא הגרסה היחידה של טקסט זה שהוא בעל תוקף משפטי.
*** הידיעה מופצת בעולם על ידי חברת התקשורת הבינלאומית Business Wire
לפרטים נוספים: נוי תקשורת 03-6026026 זהר 052-2641769
|
|