דרוג:
F5 Networks השיקה לאחרונה פרויקט הדרכה ייחודי שמסייע לארגונים ולתעשיית מערכות המידע לאמץ תהליכי אוטומציה בצורה יעילה יותר, להשיג את רמות הביצועים הנדרשות ולגשר על פערים במיומנות צוותי מערכות המידע. בשלושה ימי עיון, שנערכו במטה החברה בישראל, השתתפו עשרות אנשי NetOps ו-SecOps מארגונים מובילים בישראל, ומענפי משק מגוונים.
יוזמת Super-NetOps הגלובלית של F5 הינה ראשונה מסוגה באזור EMEA. מטרתה הינה להכשיר מחדש את קהילת אנשי תפעול הרשתות, ה-NetOps וה-SecOps, על מנת לייצר שיתוף פעולה חזק יותר עם צוותי הפיתוח, ה- DevOps ולעבור משיטות המבוססות על ניהול ידני של משימות. זאת, כדי להשיג רמות אוטומציה חסרות תקדים, שיפור מתמשך והחזר השקעה לעסק. מטרת התכנית הינה לפתח את המיומנויות הדרושות לצורך סטנדרטיזציה של שירותי יישומים קריטיים ולספק סטים אוטומטיים של toolchain.
במסגרת ימי העיון שהתקיימו במטה F5 הישראלי, נערכו הרצאות וסדנאות שונות על ידי הצוותים המקצועיים של המטה, בעלי ניסיון בתהליכי NetOps ו-SecOps. בין הנושאים שהתמקדו בהם בימי העיון ניתן לציין מתודולוגיות לפריסה אוטומטית ממוקדת אבטחת מידע, מערכות (frameworks) לשפות יישומים ויכולת אוטומציית toolchain. המטה הישראלי מתכנן להפעיל ימי עיון נוספים מסוג זה במהלך השנה הקרובה.
"ההיענות מהצוותים הישראלים לתכנית ה- Super-NetOps היתה יוצאת מגדר הרגיל בכל סוגי הארגונים" אמרה שושי ליבוביץ, מנהלת הפעילות של F5 בישראל, יוון וקפריסין, "ניכר שישנו צורך אמיתי בפועל, הן מצד צוותי ה- NetOps וה- SecOps עצמם, והן מצד הדרג הבכיר, בכלים שיאפשרו ל-NetOps, ל-SecOps ול- DevOps לפעול יחד בשיתוף פעולה להגברת היעילות ולהשגת ערך עסקי אמיתי לארגון".
ניתן להתחבר גם לקורס e-learning1, בה התנסו כבר מאות מלקוחות F5. הקורס הפותח מכסה מתודולוגיות DevOps, קונספטים של אוטומציה, תזמור ותשתית-כקוד ((infrastructure-as-a-code. הקורס נבנה על מנת לנטרל חללי תפעול ולצמצם את הזמן עד לקבלת השירות (time-to-service) מימים לדקות – הכל תוך כדי הבטחה כי היישומים עונים על הסטנדרטים של ציות, מדיניות וביצועים.
"קיים פער בשיטות העבודה ובשיתוף הפעולה בין צוותי ה- NetOps וה- DevOps. אנחנו רוצים להוביל ליצירת כוח עבודה חדש של מקצועני Super-NetOps שיכולים לתמוך באופן אקטיבי בדרישות הארגון לפיתוח ואספקת יישומים אוטומטיים ומהירים" אמרה קארה ספראג, סגנית נשיא בכירה ומנכ"לית Application delivery Control ב- F5 Networks.
"נוף האיומים המתפתח וסביבות פריסה רב-ענניות (multi cloud) משנים את כללי המשחק. מפתחים דורשים שירותי יישומים שמספקים ביצועים, יכולת גידול ואבטחה בדרך אוטומטית יותר. הלחץ גובר על צוותי מערכות המידע המסורתיים לאפשר את התזמור והגמישות הדרושים על מנת להצליח בכלכלה הדיגיטלית על ידי אימוץ programmability. יוזמת Super-NetOps מיועדת על מנת לענות על האתגר", מוסיפה ספראג.
"תפעול הרשת חשוב יותר מתמיד. קיים ערך גבוה לניסיון של עשרות שנים בפריסה, ניהול, תחזוקה ואבטחת יישומים. כרגע נחוצה דרך לגשר ולהפריד בין שיטות מסורתיות וידניות של מערכות מידע לבין פיתוח ופריסת יישומים אוטומטית ומהירה. מפתחים לרוב רוצים גישה לשירותי התפעול על פי דרישה. כתוצאה מכך, מומחי תפעול הרשתות (NetOps) צריכים ללמוד בדחיפות כיצד להגדיר ולספק את השירותים להם זקוקים צוותי היישומים במודל של שירות. הדבר מאפשר למפתחים להתמקד בפיתוח היישומים שמניעים להגדלת ההכנסות".
יוזמת Super-NetOps מגיעה בשעה שהתיאבון באזור לאוטומציה ממשיך לגדול. על פי דוח State of Application (SOAD)2 לשנת 2018, שלושה מתוך ארבעה (75%) מהלקוחות הנסקרים באזור EMEA מצהירים כי השימוש באוטומציה בתפעול תשתית מערכות המידע הינו חשוב "במידה מסוימת" או "מאד". הרוב (72%) משתמשים באוטומציה על מנת להשיג ניהול רזה של מערכות המידע, עם מטרה לצמצם הוצאות תפעול OpEx)), בעוד כמחצית (48%) מבקשים להתאים את עצמם על מנת לעמוד בדרישות. כ- 6% אמרו כי הם משתמשים באוטומציה לכל פריסות הייצור, 49% משתמשים חלקית באוטומציה ו- 28% מריצים תכניות פיילוט.
###
1תכנית ההדרכה Super-NetOps של F5 כוללת הדרכות וידאו וכארבע שעות של הדרכה מבוססת מעבדה. בנוסף לכך שהתכנית מציגה לאנשי תפעול הרשת את עקרונות ושיטות ה- DevOps, היא גם מלמדת שיטות ו-workflow המעורבים באספקת שירותי היישומים של F5 ללקוחות הפיתוח הפנימיים במודל דקלרטיבי (as-s-Service). השתתפות בתכנית אינה כרוכה בתשלום ויש צורך רק באישורים מ- F5 University שניתן להשיג ללא תשלום.
2יותר מ-300 אלף מומחים בתחום הרשתות, היישומים ואבטחת המידע מסביב לעולם (645 ב-EMEA) השתתפו בסקר אודות נושאי אספקת יישומים הנעים החל מהענן הפרטי והציבורי ואימוץ מודלים רב-ענניים, דרך אתגרי האבטחה, אוטומציה, תזמור והעתיד של שירותי היישומים בארגון. תפקידי המשיבים נעו החל מתשתיות, דרך אבטחת מערכות מידע, פיתוח יישומים ו- DevOps ועד דרג ההנהלה.
תגיות של המאמר:
|
|