דרוג:
האירוע יתקיים ב- 12 בספטמבר בוושינגטון ויכלול דוברים מישראל ומארה"ב, מעולם האקדמיה ועולם העסקים מטרת האירוע ליצור שיתופי פעולה נוספים בין המדינות בנושא זה
קרן בירד, הקרן הדו-לאומית למחקר ולפיתוח תעשייתיים ישראל-ארה"ב, קרן BSF , הקרן הדו-לאומית למדע ארה"ב-ישראל ו- USISTF (U.S.-Israel Science and Technology Foundation) יקיימו כנס בנושא נוירוטכנולוגיה ב- 12 בספטמבר בוושינגטון, ארה"ב.
באירוע ישתתפו בכירים מארה"ב ומישראל, הן מעולם האקדמיה והן מעולם העסקים. בין הדוברים: ד"ר מייקל אורן, שגריר ישראל בארה"ב; פטריק קנדי, מייסד משותף של ארגון One Mind For Research; ד"ר ג'יימס קלי, מנהל NICoE (National Intrepid Center of Excellence) המפעיל מרכז לטיפול בחיילים פגועי טראומה באמצעות סימולציות וטיפול הוליסטי; ביל דויל, יו"ר חברת Novo-Cure הישראלית אשר פיתחה טיפול אונקולוגי חדשני לטיפול פורץ דרך בסרטן המוח; ד"ר ג'פרי ני, מנהל החדשנות בתחום מדעי המוח בחברת J&J ועוד...
בכנס יציגו הדוברים את המחקרים האחרונים בתחום, פיתוחים מובילים ופריצות דרך בכל הנוגע לתפקוד, הפרעות ומחלות מוח. המושבים יתמקדו בזיכרון ואימון מוחי, ממשק מוח-מחשב, טראומה ושבץ מוחי, פוסט טראומה, סרטן המוח ומחלות ניווניות.
איתן יודילביץ', מנכ"ל קרן בירד: "המוח האנושי מהווה אתגר מדעי מורכב ביותר. מחקרים בתחום זה משפיעים על חיי האוכלוסייה כולה ומחייבים מאמצים מולטי-דיסיפלינריים של רופאים, ביולוגים, פיזיקאים, מתמטיקאים, מומחי מדעי המחשב, מהנדסים ועוד. כנס זה יאפשר מפגש פורה של מומחים וחברות ישראליים והאמריקאים כדי להציג חידושים בתחום. המטרה היא לייצר שיתופי פעולה והשקעות משותפות, שיובילו למחקרים פורצי דרך ובסופו של דבר, למימושם בתעשייה".
יאיר רוטשטיין, מנכ"ל BSF: "חקר המוח הנו נושא שצבר תאוצה רבה בשנים האחרונות וישראל הינה בין המדינות המובילות בעולם בתחום, אשר בחלקו עובר כבר לשלב הפיתוח המסחרי. ההכרה ביכולותיהם של החוקרים הישראלים מתבטאת גם בהצעה של הקרן למדע של ארה"ב והמכון הלאומי האמריקאי לבריאות לצרף את ישראל באמצעות הקרן הדו-לאומית למדע לתוכנית שת"פ יוקרתית שהן מקיימות ואשר בה המדינה השותפה היחידה עד כה היא גרמניה".
אודות קרן בירד
קרן בירד היא הקרן הדו-לאומית למחקר ולפיתוח תעשייתיים ישראל - ארה"ב. הקרן פועלת לעידוד שיתופי פעולה בין חברות ישראליות ואמריקאיות מתחומי הטכנולוגיה השונים, ומסייעת ללא תמורה באיתור שותפים אסטרטגיים משתי המדינות, לצורך פרויקט פיתוח של מוצר משותף.
קרן בירד תומכת בפרויקטים מבלי לקבל בתמורה זכויות כלשהן בחברות השותפות בפרויקט או בפרויקט עצמו. כספי התמיכה מוחזרים כתמלוגים מן המכירות. הקרן תומכת בסכום של עד 50% מתקציב הפרויקט, החל במו"פ וכלה בשלבי המכירה והשיווק הראשוניים. הקרן משתתפת בסיכון ואינה דורשת את החזר ההשקעה במקרים בהם הפרויקט לא הגיע לשלב המכירות. קרן בירד עובדת בשיתוף מלא עם לשכת המדען הראשי של משרד התמ"ת בישראל ועם המכון הלאומי לטכנולוגיה ותקנים של ארה"ב (NIST). בקרו באתר האינטרנט: www.birdf.com תגיות של המאמר:
|
|