"תמנון" זוכתה מאשמת פיטורי עובדת בהיריון

דרוג:

בשבוע האחרון קבע בית הדין הארצי כי רשת האופנה הישראלית "תמנון" זכאית מאשמת פיטורי עובדת בהריון.

לפני כ-7 שנים הוגשה לראשונה תלונה על ידי עובדת שעבדה כחודשיים וחצי ברשת, שלטענתה פוטרה בשל היותה בהריון, כאשר בית הדין האזורי לעבודה, הרשיע דאז את החברה ואת מנהליה לימור מריאן וגלעד יפת.

רשת "תמנון" הגישה ערעור, באמצעות עורכי הדין דר' שחר אלדר ושאדי כבהא, במסגרתו הצהירה כי יש לבטל את פסק הדין נגדם. לטענת הרשת היו סיבות מוצדקות לפיטורי העובדת ללא קשר להריונה, שהיו קשורות בחוסר שביעות רצון מתפקודה המקצועי. במקביל טענו עורכי הדין כי כתב האישום הוגש שלא כדין, משום שהעבירות שבהן הואשמה החברה ומנהליה בוצעו לכאורה ב-2003, לפני התיקון לחוק שוויון הזדמנויות בעבודה שנחקק ב-2004.

לאחר הגשת הערעור של "תמנון", המדינה תמכה בפסק הדין של בית הדין האזורי, וטענה שניתן להרשיע את החברה ומנהליה גם על פי החוק לפני שתוקן. שופטי בית הדין הארצי, עמירם רבינוביץ', שמואל צור ורונית רוזנפלד, החליטו לקבל את הערעור מהסיבה שבעת שמנהלי "תמנון" עברו כביכול את העבירה בה הואשמו, לא הייתה כלולה המילה "הריון" בחוק שוויון ההזדמנויות בעבודה, כלומר עד 2004 חוק זה לא עסק במפורש באיסור אפליה בעבודה מטעמים של הריון ולידה.

ברוך ריינר, מנכ"ל רשת "תמנון", מוסר: "מיום הקמתה של רשת תמנון, אנו רואים בעובדים שלנו ערך עליון, ולאורך השנים תמיד קיבלנו בברכה כל אירוע משמח שלקח חלק בחייהם של כל אחד ואחד מהעובדים שלנו. על כן, לא יכולנו להשלים עם פסק דין שכזה, ומתוך אמונה בצדקת דרכנו ערערנו לבית הדין הארצי. לשמחתנו הרבה התקבלה השבוע תשובת בית הדין הארצי לעבודה, שמצא לנכון לזכות באופן מלא את החברה ואת מנהליה. אנו נמשיך לראות בעובדי תמנון את הנכס המרכזי של החברה ושותפים לדרך, ולפעול בהגינות, מתוך האופי שלנו כחברה, לפני פסק דין זה ולאחריו".

© כל הזכויות שמורות למערכת פרסום הודעות יחסי ציבור בניית אתרים ע"י בניית אתרים