דרוג:
חברת אחוה, היצרנית המובילה בישראל של מוצרי חלוה, טחינה ודברי מאפה מאז 1929, מציעה לציבור הרחב מגוון רחב ואיכותי של מוצרים ומתכונים לקראת חג השבועות.
בין המוצרים תוכלו למצוא טחינה גולמית, חלוה במגוון טעמים וגדלים, מוצרים ללא סוכר, מוצרים אורגנים, מגוון עוגות בחושות ועוגות שמרים. כל המוצרים בהשגחת הבד"צ ירושלים של העדה החרדית. אחוה מציעה מגוון מתכונים מרעננים לחג השבועות: קציפת חלוה עם תותים המצרכים: 1 מיכל שמנת מתוקה. 100 גרם גבינת מסקרפונה. 4 כפות טחינה גולמית "אחוה". 4 כפות דבש. ניתן להמיר את הטחינה והדבש ב- 150 גרם חלוה אחוה מגורדת. ½כפית תמצית וניל. לרוטב התותים: כף סוכר. כף מחצי לימון. סלסלת תותים שטופים וחתוכים גס. ההכנה: 1. מקציפים את השמנת המתוקה, במהירות גבוהה, לקצפת יציבה. 2. מערבבים היטב את הטחינה, הדבש, המסקרפונה והתמצית וניל (או החלוה המגורדת) עד שמתקבלת עיסה אחידה. 3. מקפלים את העיסה אל הקצפת בעדינות, עד שמתקבל מוס בעל מרקם אחיד (הוא יהיה גבשושי מעט, אם שמנו חלוה במקום טחינה ודבש). 4. יוצקים לתבניות אישיות ומצננים ל-4 שעות לפחות. 5. טוחנים בבלנדר את התותים, מיץ לימון וסוכר. 6. יוצקים מעל החלוה כמות נדיבה מרוטב התותים. 7. ניתן לפזר מעט חלוה מסולסלת "אחוה" או שברי אגוזים/פיסטוקים קלויים קלופים וקצוצים. עוגת שמרים עם חלוה ושוקולד מצרכים: לבצק: 4 כוסות קמח מנופה. 30 גרם שמרים. 200 גרם חמאה מומסת. חצי כוס סוכר. 2 ביצים טרופות. קורט מלח. כוס חלב. למלית: 200 גרם ממרח שוקולד. 200 גרם ממרח חלוה "אחוה". כוס שקדים קצוצים/שברי פיסטוקים קלופים וקלויים/שברי אגוזי מלח/צימוקים. לזיגוג: ¼ כוס מים. ¼ כוס סוכר. ההכנה: 1. מערבבים את החלב עם החמאה. בכלי נפרד מערבבים את הקמח עם השמרים. 2. מחברים את שתי התערובות ומוסיפים את הסוכר והביצים. 3. לשים עם וו לישה את התערובת עד לקבלת בצק אחיד. 4. מוסיפים מלח ולשים כ-5 דקות נוספות, עד לקבלת בצק אחיד בעל מרקם חלק ומבריק. 5. מתפיחים את הבצק למשך כשעתיים. 6. לאחר שהבצק הכפיל את ניפחו, לשים אותו ע"ג משטח מקומח , עד שהאוויר ייצא ממנו. 7. מחלקים את הבצק ל – 3 כדורים. 8. מרדדים כל בצק לצורת מלבן בגובה של כס"מ. 9. מורחים ע"ג חצי מלבן את ממרח השוקולד ובחצי האחר – ממרח חלוה. 10. מפזרים את התוספות פי הטעם. 11. מגלגלים כל מלבן מרוח במלית לצורת רולדה. ניתן גם לחצות את המלבן ל-3 רצועות ולקלוע צורת צמה. 12. מניחים כל רולדה בתבנית אפייה מוארכת . 13. מתפיחים שנית את הרולדה עד להכפלת הנתח. 14. אופים כ – 40 דקות בטמפ' של 180 מעלות. 15. מכינים את הזיגוג: מרתיחים את הסוכר והמים ומצננים. 16. מורים כל עוגה, לאחר יציאה מהתנור בסירופ הסוכר. 17. ניתן לקשט בשברי חלוה מסולסלת/שברי פיסטוקים קלויים. גלידת אחוה המצרכים: 4 חלבונים. 4 חלמונים. חצי כוס סוכר. גביע שמנת מתוקה להקצפה. ½ כוס שמנת לבישול ללא סוכר. 350 גרם חלוה "אחוה" מפוררת. ההכנה: 1. מבשלים בסיר קטן את החלוה והשמנת לבישול תוך ערבוב מתמיד, עד לקבלת קרם אחיד ומצננים. 2. מקציפים את החלמונים והסוכר עד לקבלת קצף תפוח ובהיר. 3. מקציפים בנפרד את החלבונים עד לקבלת לקבלת קצף יציב ומקפלים בעדינות לתוך קצף החלמונים. 4. מקציפים את השמנת המתוקה עד לקבלת קצפת יציבה ומקפים לתוך תערובת החלבונים והחלמונים. 5. מוסיפים את קרם החלוה ומערבבים בתנועת קיפול עדין, עד לקבלת קרם בעם מרקם אחיד וחלק. 6. מחלקים לתבניות מוארכות או לכלי הגשה אישיים ומקפיאים ללילה לפחות. 7. ניתן להגיש עם נגיעות פיסטוקים קלופים, קצוצים וקלויים, עם חלוה מסולסלת או אף עם נגיעות טחינה גולמית ודבש. אודות אחוה חברת אחוה הינה היצרנית המובילה בישראל של מוצרי חלוה, טחינה ודברי מאפה מאז 1929. החברה מתמחה בייצור חלוה איכותית מסוגים שונים, טחינה גולמית, סדרת מוצרים אורגנים, סדרת מוצרים ללא סוכר, עוגות ומגוון מוצרי מאפה, חטיפי דגנים, תרכיזים לשתייה וממתקים. אחוה, בבעלות יעקב מלאך, מחזיקה באחד מהמפעילים המובילים והמתקדמים בארץ וחולשת על קרוב ל-55% משוק החלווה בישראל. החברה מעסיקה כ-210 עובדים וכ-20% ממוצריה מיועדים לייצוא. החברה מקפידה על עמידה בתקני האיכות המתקדמים בעולם ועל מדיניות של שיווק מוצרים במחירים אטרקטיביים. לאתר האינטרנט של אחוה: www.halva.co.il לפרטים נוספים: ליז אלבז, רונן הלל – רונן הלל תקשורת ויחסי ציבור 052-2508109 www.ronenhillel.co.il |