דרוג:
חג האהבה הישראלי, ט"ו באב, הוא הזדמנות נפלאה לפנק את עצמנו בכל הקינוחים המתוקים שמלווים אותנו עוד מראשית ילדותנו. בקפה-מסעדה "פינגוין" שבנהריה רוקחים כבר 70 שנה אהבות מתוקות, ושמחים תמיד לארח זוגות צעירים שמגיעים לפגישה הראשונה, לחגוג את הצעות הנישואים המרגשות, ולתת לאורחים ליהנות מהרומנטיקה והאווירה החמה שבמקום. לרגל יום האהבה הישראלי -ט"ו באב, מציג קפה-מסעדה "פינגוין" את המתכונים שעשו רומנטיקה.
את המתכונים הייחודיים קיבלנו מבעלי "פינגוין", ששומרים על מסורת במקום כבר במשך 70 שנה, ומעבירים את המתכונים המיוחדים מדור לדור – כבר 4 דורות ברציפות. בין המתכונים בהפקה מחכה לכם מוס שוקולד (21 ₪ ) שתמיד מוסיף רומנטיקה , שטרודל תפוחי עץ (29 ₪ ) שנחשב לאחת ממנות הדגל ב"פינגוין" מזה עשרות שנים ואיך אפשר בלי.. מתכון נפלא לבלינצ'ס גבינה וצימוקים (29 ₪), המאגד במנה אחת את כל חומרי הגלם המשובחים בם נתברכה ארצנו, כולל דבש, קינמון וצימוקים.
הפקת המתכונים המתוקה לט"ו באב
באדיבות קפה-מסעדה "פינגוין" מנהריה, החוגג 70 שנות פעילות
מוס פינגוין
חומרים:
n 500 מ"ל חלב
n 1100 מ"ל שמנת מתוקה
n 50 גרם סוכר
n 12 חלבונים
n 700 גרם שוקולד מריר
אופן ההכנה:
מערבבים בסיר מעל לאש קטנה את החלב, השמנת מתוקה ואת הסוכר עד למיזוג בין החומרים.
n מורידים מהאש ומוסיפים את 12 החלבונים.
n בסיר נפרד ממיסים את השוקולד המריר
n מקציפים בכלי נפרד 600 מ"ל שמנת מתוקה
n מטמיעים בהדרגה את השוקולד לתערובת המרכזית
n מוסיפים את הקצפת ומכניסים לקירור
n את המוס ניתן להגיש בכוסות, ולקשט כיד הדמיון הטובה
שטרודל תפוחי עץ
חומרים:
n 6 עלי פילו
n 130 גרם חמאה
n חצי כוס סוכר
n שתי כפיות קינמון
n 6 תפוחי עץ סמית
n ¼ כוס צימוקים
n ½ לימון סחוט
n כף קורנפלור
n אבקת סוכר\קינמון לקישוט
אופן ההכנה:
n להכנת מלית התפוחים נמיס את החמאה ונוספים את הסוכר ותפוחי העץ ונבשלם במשך 8 דקות. לאחר מכן נוסיף את הקינמון והקורנפלור ונערבב, ולסיום נוסיף את מיץ הלימון והצימוקים.
n נחמם את התנור לטמפ' של 200 מעלות צלזיוס
n נניח את בצק הפילו בתבנית האפייה ונבריש עם מעט חמאה מומסת.
n נפרוס את ששי עלי הפילו לכל אורך התבנית ומעל נניח את מלית התפוחים.
n נאפה בתנור במשך 25 דקות
n לאחר השלמת האפייה נקרר מעט את השטרודל ונפזר מעל אבקת סוכר או קינמון
בלינצ'ס גבינה וצימוקים
חומרים:
n 250 גרם גבינה לבנה
n 3/4 כף דבש
n 20 גרם צימוקים
n 5 גרם אבקת קינמון
n 2 טיפות תמצית וניל
אופן ההכנה:
n מערבבים את הגבינה הלבנה, הדבש, הצימוקים, הקינמון והווניל.
n יוצקים כף עם הבלילה על מחבת עד לקבלת צבע זהוב
פינגוין בנהריה - 70 שנות פעילות
שד' הגעתון 31, נהריה | טלפון: 04.9928855, 04.9920027 |
שעות פעילות: ימי א'-ו' מ-08:00 ועד אחרון הלקוחות, שבת מ-09:00 ועד אחרון הלקוחות | עסקיות בין הימים א'-ה' בין השעות 17:00-12:00 |
|