גמילה מעישון באמצעות תומר סקר

דרוג:

 

למרות ש- 70% מסך המעשנים מצהירים על מוכנותם להפסיק לעשן, בכל זאת רק 3 עד 7% בפועל אכן מנסים להפסיק ומצליחים בכך. הסיבה המרכזית לכך נעוצה בתופעות הלוואי הקשות שמלוות את מי שמפסיק לעשן. תופעות אלו נקראות תסמיני גמילה ובדרך כלל הן אלו אשר מונעות את הצלחת הניסיון של גמילה מעישון. התלות של הגוף בניקוטין היא הסיבה שבגינה מתעוררים תסמיני הגמילה. בזמן שמפסיקים לעשן תסמינים כאלה ואחרים מופיעים בעקבות היעדר רציני וקיצוני בניקוטין.

איך להקל על התסמינים ותופעות הלוואי?

על כן, מרבית המעשנים שבים לעשן לאחר כמה ימים החל מתחילת תהליך הגמילה. זאת משום שאין ביכולתם להתמודד כשורה עם התסמינים הקשים של גמילה מעישון וסיגריות לרבות תופעות הלוואי אשר פוגעות באיכות החיים. על פי מספר מחקרים נמצא כי קבלת ייעוץ מתאים ושימוש בתכשירי גמילה דוגמת מדבקות, מסטיקים, תרופות וכן הלאה, עשויים להגביר את סיכויי ההצלחה של הגמילה בכ- 30%. זאת כתוצאה מהקלה ניכרת על התסמינים שנלווים לגמילה, שבסופו של דבר מאפשרת להתמודד עם פרק הזמן הקשוח שמלווה את הנגמלים מיד לאחר ההפסקה של העישון.

תסמיני הגמילה

המרכיב הממכר שמצוי בסיגריות נקרא ניקוטין, והוא גורם להשפעות פסיכו אפקטיביות על הגוף, ובמקביל הוא מה שמספק את ההנאה המרובה מעישון הסיגריה. בניקוטין ישנו פוטנציאל מאד גבוה להתמכרות שבעקבותיו ישנו קושי להיגמל מעישון, ובמהלך ניסיונות הגמילה מתעוררות תופעות לוואי חמורות הכוללות את כמה מהבאות בין השאר. ראשית חלה ירידה במצב הרוח, מרבית האנשים שמפסיקים לעשן מעידים על ירידה חדה במצב הרוח שאף עשויה להוביל לדיכאון.

הפרעות בשינה וירידה בכושר הריכוז

תסמיני גמילה נוספים הנלווים לתקופה של גמילה מעישון הם הפרעות בשינה. הפרעות השינה נגרמות בעקבות שינוי מאזן הניקוטין בגוף, שיכו להוביל גם לשינויים במצבי הרוח. הפרעות אלו יכולות לבוא לביטוי בעודף שעות שינה, בקושי רציני להירדם וברגזנות קיצונית. כמו כן, לניקוטין יש השפעה חיובית על ריכוז, ומי שמפסיק לעשן לא אחת מדווח על הפרעות בריכוז שמלוות בעיקר את הימים הראשונים לאחר הפסקת העישון. 



© כל הזכויות שמורות למערכת פרסום הודעות יחסי ציבור בניית אתרים ע"י בניית אתרים