דרוג:
הזוכה המאושרת, רחלי זוסימן מהוד השרון, אשר זכתה באירוח וסדנת בישול יוקרתית בפריז, נבחרה באירוע הגמר עם צוות שופטים מכובד
אשר כלל את השף המוביל עומר מילר, העורכת הגסטרונומית אורלי פלאי-ברונשטיין ונציגי סוגת בראשות דיוויד פרנקלין,
יו"ר ומנכ"ל סוגת
חברת סוגת הכריזה על הזוכים בתחרות "בשלני הרשת" שהגיעה לסיומה בימים אלו. במסגרת התחרות, שנערכה בעמוד הפייסבוק של סוגת, הזמינה חברת סוגת 12 כותבי בלוגים מובילים בתחום הקולינריה לבשל מנות ייחודיות בטעמן ובמראן באמצעות מגוון המוצרים של חברת סוגת כגון: אורז, קטניות, מוצרי קטגוריית "מהשדה לשולחן ב- 10 דקות" (סדרת מוצרים המורכבת מתערובות של קטניות, אורז ודגנים להכנה קלה ומהירה של עד 10 דקות) ועוד. המשתתפים הרכיבו ארוחה שלמה: מנה ראשונה, עיקרית וקינוח ממוצרי סוגת. את כל המנות, העלו המשתתפים מדי שבוע לעמוד הפייסבוק ולבלוג שלהם בשילוב מתכון ותמונה. במסגרת התחרות, התבקשו הגולשים לבחור את המתכון האהוב עליהם על ידי סימון (Like!) בעמוד הפייסבוק. שלוש הבלוגריות אשר זכו בהכי הרבה LIKE! בתחרות, הציגו בגמר שנערך ב- 4chef את מנת הדגל שלהם והתמודדו על הפרס הגדול: סדנת בישול יוקרתית בפריז, בבית הספר: Les coulisses du Chef - Atelier de cuisine.
את המקום הראשון קטפה הבלוגרית רחלי זוסימן, כותבת הבלוג "רחלי מבשלת" מהוד השרון עם המנה 'ריזוטו של בוקר עם קוקוס ופירות יבשים'. המנה מתוארת כ"מנה מפנקת ומנחמת של ריזוטו מתקתק עם קוקוס ופירות יבשים, מעולה לאורחת בוקר, מרגיעה ביום קר, ומתאימה גם לרגישים לחלב". זוסימן כאמור זכתה בסדנת בישול צרפתי יוקרתית בבית הספר לבישול בעיר האורות כולל טיסה ו-3 לילות במלון במרכז פריז.
במקום השני זכתה הבלוגרית דפנה פתיחה מהבלוג "מטבחונט" מראשון לציון. הפרס שקבלה הינו סוף שבוע בצימר מפנק ברמת הגולן. למנה הזוכה שלה נתנה את השם המפתה "צלחת של אושר ועושר" והיא מכילה קציצות בקר וכבש עם בורגול, קינואה, בטטה ואגוזים, המשכשכים ברכז רימונים ומייפל, ומונחים בין גבעות אורז בפטריות שיטאקי ושקדים.
במקום השלישי ובטיפול זוגי בספא יוקרתי זכתה הבלוגרית ענת לבל מתל אביב כותבת הבלוג "טעימונת". המנה אשר הוכנה על ידה הינה סלט דגנים עם סלק, תפוחי עץ וגבינת פטה והיא מתארת אותה כ"קוביות סלק מתקתקות, תפוחי עץ חמצמצים וגבינת פטה מלוחה חוברים יחד לסלט דגנים שכולו טעמים וצבע מרהיב".
התחרות נמשכה כ 6 שבועות ונוהלה ע"י פובליסיס אידיאולוג'יק מקבוצת פובלסיס ישראל.
שלוש הבלוגריות הציגו את המנות שלהן לחבר השופטים: יו"ר ומנכ"ל סוגת דיוויד פרנקלין, המשנה למנכ"ל סוגת ג'יל גמון, השף עומר מילר - השף והבעלים של המסעדה המובילה "חדר האוכל", אשר מתמחה במטבח ישראלי עדכני ומחבר רב המכר "מטבח ישראלי", המשלב בין סגנונות בישול עדתיים מגוונים וטרנדים עכשוויים ומקומיים, וכן אורלי פלאי-ברונשטיין עורכת גסטרונומית. השופטים ציינו כי הבחירה הייתה קשה וכמעט בלתי אפשרית ולבסוף הכריעו עם בחירתם בבלוגרית רחלי זוסמן למקום הראשון.
דיוויד פרנקלין, יו"ר ומנכ"ל סוגת מסר כי: "בשבועות האחרונים התוודעתי לאנשים מוכשרים אשר הציגו מתכונים מקוריים ומעניינים ממוצרי סוגת. אני מתמלא גאווה כאשר אני רואה כל כך הרבה מנות ומתכונים אשר מורכבים כולם מהמוצרים שלנו. אפשר לראות במנות של הבלוגרים לאורך כל התחרות, מקוריות, יצירתיות וחדשנות מחשבתית בכל הנוגע לאוכל. התחרות הזו רק מוכיחה כי חברת סוגת איננה רק חברה המוכרת מוצרי מזון אלא חברה אשר בעצם מייצרת טעם – למזון ולאנשים. אני מברך את הזוכים ומאחל להם שלא יפסיקו לבשל וליהנות מאוכל טוב".
אודות סוגת
סוגת החברה מובילה בתחומה בארץ וכחלק מקונצרן בינלאומי הוקמה בראשית שנות ה-50 ויש בכוחה של החברה לרכוש ולייבא מוצרים באיכות ללא פשרות ובמחירים אטרקטיביים.
"סוגת" מיצבה את עצמה כבר מההתחלה כחברה מובילה בארץ בתחום הסוכר. בעזרת השקעות גדולות בציוד מתוחכם ובמערך השיווק שומרת סוגת על יתרונה גם כיום. מפעל "סוגת" נמצא על שטח של כ-100 דונם באזור התעשייה של קריית גת ותחומי הייצור העיקריים שלה הם סוכר, קטניות ואורז.
לאחר שהופסק ייצור הסוכר בשנת 1983 מטעמי חוסר כדאיות לגידול סלק סוכר עם הקמת בית זיקוק בקרית גת, הוחזר הייצור לישראל ביוני 2009. בבניית בית הזיקוק שבנייתו החלה בשנת 2006 הושקעו כ- 250 מיליון שקלים. בית הזיקוק החדש בקרית גת הינו בעל כושר ייצור של כ-400,000 טון סוכר בשנה וקיימת אפשרות להגדיל את הייצור עד ל-600,000 טון סוכר בשנה.
פרט לבית זיקוק הסוכר, באתר סוגת בקרית גת ישנם שני מפעלים נוספים: מפעל האורז ומפעל הקטניות.
|