דרוג:
בחורף אין כמו להיכנס רטובים מהגשם ולהריח מרק בייתי עשיר, שממלא את חלל הבית בארומה נפלאה והרבה אהבה. לקראת כניסתו (גם אם המאוחרת) של החורף לאזורנו, מציגים השפים ממיטב המסעדות המובילות בישראל, את המתכון הסודי שלהם ל"מרק הבית". במסעדת 'לארא' הירושלמית הלקוחות קבעו שאין כמו מרק ארטישוק ירושלמי עם פטריות פורצ'יני, ב'כרמים' במושב סגולה בדיוק סיימו סקר לקוחות (לרגל ניסוח תפריט הדגל בעקבות הזכייה במסעדה הטובה ביותר של ערוץ 10) ולא התפלאו לשמוע שמרק חומוס, כרישה ותפוחי אדמה שוב גנב את ההצגה. בסניפי רשת Café Café אצל מוצניק בנווה אביבים ובנס ציונה מעדיפים להתפנק עם מרק עדשים כמו של אמא, ובמסעדת Adama - בקתה קולינארית מזיכרון יעקב חוזרים לבריאות הגלילית עם מרק גזר וגרגירי כוסברה. אז מה מרק הבית שלכם?
מצעד מרקי החורף - השפים המובילים מגלים את המתכון הסודי שלהם למרק הבית:
מרק ארטישוק ירושלמי עם פטריות פורצ'יני באדיבות השף ליאור חפצדי ממסעדת הביסטרו "לארא" בירושלים חומרים:
n 1 ק"ג ארטישוק ירושלמי מקולף
n 2 יח' שורש פטרוזיליה מקולף
n 3 פטריות יער
n מלח ופלפל לבן
אופן ההכנה:
n מבשלים את הארטישוק עם שורש הפטרוזיליה עד לריכוך וטוחנים.
n מתבלים עם מלח ופלפל לבן לפי הטעם
n פורסים את הפטריות לפרוסות דקות מקפיצים במחבט עם מעט שמן (להשחמה בלבד)
n מוסיפים את הפטריות לפטרוזיליה ומגישים
n טיפ: למרק חלבי ניתן להוסיף שמנת אחרי הטחינה
ביסטרו "לארא" ברחוב בן שטח 3 ירושלים | שעות פתיחה: א'-ה' בין השעות 18:00-00:00, שבת: חצי שעה אחרי צאת השבת. מרק גזר וגרגרי כוסברה באדיבות דגנית אזולאי ממסעדת ADAMA בקתה קולינארית בזיכרון יעקב:
חומרים ל-4 מנות: n פירה מ-1 ק"ג גזרים
n 1 כוס שמנת
n 1 כוס חלב
n מלח
n כפית גרגירי כוסברה טחונים
אופן ההכנה:
n שמים בסיר את פירה הגזר
n מוסיפים את השמנת והחלב באיטיות תוך כדי בחישה, ומתבלים במלח
n מבשלים ומצמצמים כרבע שעה על אש נמוכה עד לקבלת מרקם סמיך
n ממש לפני ההגשה מוסיפים את גרגירי הכוסברה
n מומלץ להגיש בצלחת לבנה עמוקה להדגשת הצבעים
ADAMA בקתה קולינארית בזיכרון יעקב | מעלה הראשונים 8, גבעת זמרין, זיכרון יעקב | אתר הבית: www.adama-bc.co.il, טל': 054-4315094, 04-6293183
מרק חלב קוקוס וסורבה פסיפלורה - באדיבות השף צ'רלי פדידה ממסעדת "אוליב ליף" במלון שרתון תל אביב:
חומרים ל-4 מנות:
n 2 פחיות חלב קוקוס (סה"כ 850 מ"ל)
n 2/3 כפית זנגוויל טרי קצוץ
n 1 כוכב אניס
n קורט קינמון
n 2 כפיות דבש
אופן ההכנה:
n בסיר, מביאים לרתיחה את כל החומרים. מקררים.
n יוצקים לצלחות מרק ומגישים עם כדור סורבה פסיפלורה מעל
(ניתן להחליף את סורבה הפסיפלורה בכל סורבה אחר: פירות יער, אוכמניות, מרולה- פרי אפריקאי)
מסעדת "אוליב ליף" במלון שרתון תל אביב רחוב הירקון 115, תל אביב. חניה חינם לאורחי המסעדה ימים א'-ה' בין השעות: 19:00- 22:30. טל': 03-5219300
מרק חומוס כרישה ותפו"א
באדיבות השף סהר רפאל ממסעדת "כרמים" במושב סגולה
חומרים ל-8 מנות:
n 2 כפות חמאה
n 4-5 כפות שמן זית
n 4 יחידות כרישה, רק החלק הלבן
n 6 תפוחי אדמה דזירה (קליפה אדומה), חתוכים לקוביות קטנות
1/2 ק"ג גרגירי חומוס (רצוי ספרדי), מושרים 24 שעות עלים מ-3 ענפי טרגון n כף שום כתוש
n מלח פלפל
n 4-5 עגבניות, קלופות וחתוכות לקוביות גסות*
6-7 עלי בזיליקום אופן ההכנה:
n מחממים בסיר שמן זית וחמאה, מוסיפים את הכרישה ומטגנים במשך 2 דקות.
n מוסיפים קוביות תפוחי אדמה, חומוס, טרגון, שום כתוש, מלח ופלפל לפי הטעם, ומטגנים במשך 2-3 דקות.
n יוצקים מים עד לגובה של כ-2 ס"מ מעל לירקות, ומבשלים במשך 40 דקות.
n מוסיפים את העגבניות המקולפות והבזיליקום, מבשלים כ-20 דקות נוספות או עד שגרגירי החומוס הופכים לרכים.
n מוציאים כוס גרגירי חומוס עם הנוזל וטוחנים למרקם חלק, ומחזירים אל המרק - עד שהגרגירים והכרישה יוצרים מרקם סמיך וכפרי. מערבבים היטב, טועמים ומשפרים את הטעם.
n בעת ההגשה מומלץ לבזוק מעל המרק מעט שמן זית ומעט קרוטוני פיתה
n תוספת להגשה - קרעי פיתה מתובלים: לוקחים פיתה (אפשר גם פיתה מיום האתמול), חותכים לפיסות קטנות ומתבלים עם שמן זית, זעתר, מעט שום כתוש וסומק. מערבבים ואופים בחום של 200 מעלות - עד שהפיתה נעשית פריכה. להגיש עם המרק בחום ובאהבה.
"כרמים" במושב סגולה - מסעדת השף הטובה ביותר | 8 ק"מ דרומית לצומת קסטינה, על כביש ת"א |ב"ש (ציר 4) | שעות פתיחה: 24:00 |09:00 (כל ימות השבוע) טל': 08-8505859, ארוחות בוקר עד 12:00. עסקיות עד שעה 17:00, אתר המסעדה: www.rest.co.il/cramim.
מרק עדשים חורפי באדיבות סניפי רשת Café Café בנווה אביבים ובנס ציונה:
חומרים : n 400 גרם עדשים ירוקות (מושרות לילה קודם)
n 2 גזרים (חתוכים לקוביות)
n 2 בצלים (חתוכים לקוביות)
n 3-4 שיני שום
n 1 כפית כורכום
n 1 כפית פלפל שחור
n 6 עלי בזיליקום חתוכים
n 2 כפות שמן זית
אופן ההכנה:
n מטגנים בסיר את הבצל עד להזהבה מוסיפים את הגזר והתבלינים וממשיכים לטגן עד להשחמה
n מוסיפים את העדשים ומערבבים היטב
n מוסיפים 8 כוסות מים (כ-2 ס"מ מעל התבשיל)
n מבשלים על אש קטנה למשך 3 שעות
ללקוחותינו בנס ציונה.. נשמח לפגוש אתכם ברח' השריון 1 ליד היכל התרבות. שעות פתיחה: א'-ו' 08:00 - 24:00, שבת 10:30 - 24:00, לפרטים נוספים: 08-9408088. וללקוחותינו בנווה אביבים תל אביב.. אנחנו מחכים לכם ברחוב אופנהיימר 11, בימים א'-ה' בין השעות 07:30 - 24:00, ו' 07:30-18:00, ובשבת בין השעות 10:00 - 24:00. פרטים נוספים בטל': 03-6422099.
|