דרוג:
מי מאתנו אינו נזכר במאכלים הנפלאים מבית סבתא? הזיכרון של הילדות והווי המשפחה תמיד יותר חזק מאתנו, והרבה אנשים אפילו הגרומה מביננו, או הבשלנים, יעדיפו לבשל דווקא מתכוני עדות. אפילו אם אנו בני עדה מסוימת, תמיד נשאף ללמוד על עוד מאכלי עדות שונות ולקבל מתכוני עדות מקרובי משפחה או בסדנאות לבישול של שפים יידועי שם. הפופולריות של המסעדות הביתיות החלה לפעום יותר, כאשר שוק מחנה יהודה פתח את שעריו ונפתחו מסעדות ביתיות של מאכלי עדות והאוכל על הפתיליות בניחוחו המשגע, משך המון קהל שנהר ונוהר עד היום למסעדות אלה.
סדנאות של מתכוני עדות הפכו להיות מבוקשות
לא סתם, סדנאות של מתכוני עדות הפכו להיות כל כך נפוצות בעת האחרונה. כולנו חוזרים בסופו של דבר לשורשים וכל אישה מסורה אפילו אם היא מעדה אחרת, תרצה ללמוד מתכוני עדות על מנת לרצות את בעלה או את חמותה. זו כבר תופעה ידועה, שבחגים, אנו נוטים יותר לבשל מתכוני עדות כי מסורת, באיזו שהיא דרך קשורה גם למאכלים מסורתיים השייכים לכל מיני עדות. אחד מן המאכלים הנפוצים ביותר בישראל הוא הקוסקוס שיש אותו בגרסאות שונות בכמה עדות, לא כולנו יודעים להכין את המאכל הנפוץ הזה ואנו תמיד אוהבים לעמוד ליד סבתא בשלנית שתראה לנו את דרך ההכנה שהיא לגמרי לא פשוטה, אבל אנו תמיד נשמח ללמוד מהמקור.
מדוע בארץ יש לנו מטבח כה עשיר?
אם שמתם לב, אין מאכלים ישראלים, ולכן, המטבח שלנו הוא כה עשיר בזכות מתכוני עדות. בגלל שהמקורות שלנו הגיעו מהתפוצות לכל עדה יש את המאכל הידוע משלה וזו הסיבה שמתכוני עדות הפכו להיות מבוקשים ואנו אף לומדים לבשל את המתכונים הללו באמצעות תכניות הבישול בטלוויזיה. הבישול הפך להיות נפוץ ומבוקש בשנים האחרונות בארץ והרבה מאתנו מעוניינים להפגין את קישורנו. מי שיש לו זיקה או כישרון ואהבה למטבח, יוכל תמיד ללמוד את רזי הבישול באמצעות סדנאות מיוחדות לכל מיני סוגים של בישול או אפילו אפייה, כך שתמיד יוכל להפתיע את בני המשפחה והאורחים בארוחות מפנקות שהן ערבות לחיך.
מבחר מתכונים מנצחים מחכים לכם באתר מתכונים מבית טוב, הקליקו וגלו!
|