דרוג:
הממשלה החליטה השבוע לאשר את מסקנות ועדת ביין, שחקרה את המשבר במשק המים. בין ההמלצות העיקריות – מחיר המים ישקף את עלות הפקתם... ויקבע ע"י רשות המים. בתגובה אמר מנכ"ל ארגון עובדי המים, ארז וייסמן: "מדובר בהחלטה המאפשרת לכל מי שרוצה לחגוג על גבם של האזרחים - הרי יש אין סוף מרכיבים שאפשר להכניס לתעריף המים. זו החלטה שהיא מתן צ'ק פתוח לרשות המים על גבם של האזרחים, במקום מבצעי הכל כלול במלונות בטורקיה קבלנו מבצע הכל כלול במחירי המים וכל זה מכיסם של אזרחי המדינה". לדברי וייסמן מי שישלם את מחיר ההחלטה הזו הם תושבי הפריפריה, מכיוון שהמדינה לאורך השנים לא השקיעה בתשתיות שם והיטלי הפיתוח באזורים אלה יהיו גבוהים בהרבה: "כיצד יכולה המדינה להתנהל בצורה כל כך מפלה כלפי אזרחיה, זהו דבר שאינו ברור לי. לא מדובר פה מוצר מותרות מיובא, אלא במוצר הצריכה הבסיסי ביותר שקיים. כולנו ראינו כיצד נאלצו לאחרונה תושבי באר שבע להתמודד עם מחסור במים בימים החמים ביותר, בעקבות תקלה. האם זו באמת תמונת המצב שנרצה לראות בעתיד באזורים רבים בארץ?".
לגבי הקמת מועצה ציבורית מייעצת שתלווה את רשות המים אמר וייסמן כי מועצה כזו, שאינה כוללת נציגים של כל הגופים צרכני המים ובהם התעשייה והחקלאים, לא תוכל לעולם לגבש תפיסה כוללת של משק המים בארץ: "המתווה שנקבע מלכתחילה לרשות המים היה לקוי ויצר גוף שאינו מסוגל לתפקד היטב בתנאי לחץ. כעת באה הממשלה ומקבעת את המתווה הזה ומוסיפה לו גוף מייעץ חסר כל סמכויות ושאינו מייצג את כלל צרכני המים במשק הישראלי".
בארגון עובדי המים טענו כי מדד הצריכה של 2.5 קוב לנפש בחודש אינו ריאלי מאחר וצריכה מינימלית לנפש עומדת על 5-6 קוב לחודש. וייסמן: "באותה מידה ניתן היה לקבוע כי אזרחי המדינה יוכלו לנהוג במהירות של 20 קמ"ש בלבד ועל נסיעה במהירות גבוה יותר יתנן קנס. מנכ"ל הארגון קרא לרשות המים להשיב לאלתר את מדד הצריכה הנורמטיבי של 5 קוב לנפש לחודש ולאפשר לכל אזרח במדינה לצרוך מים בכמות סבירה ובמחיר שווה לכל נפש ועל צריכה עודפת מעל ל- 5 קוב ניתן לגבות יותר."
ארגון עובדי המים, אגודה חקלאית שיתופית בע"מ שבה חברית מאות ישובים במגזר הכפרי ואגודות מים, , נוסד בשנת 1954 במטרה ליעל את השימוש במים, לשפר ולשכלל את מערכות המים של לקוחות האגודה וצרכני המים, להכשיר אנשי ניהול ותפעול, לקדם ולשפר את הטכנולוגיה והידע התפעולי והניהולי של מערכות לאספקת מים, השקיה, ניצול שפכים והשבת קולחין.
|