דרוג:
טוקיו, 17 באוקטובר 2018, (BUSINESS WIRE):
לונדון, ניו יורק, טוקיו ופריס צוינו שוב כערים האטרקטיביות ביותר מאופן מקיף בעולם, בסדר הזה, בדוח 2018 של מדד הערים העוצמתיות הגלובליות (GPCI) שפורסם היום על ידי המכון לאסטרטגיות עירוניות של קרן הזיכרון מורי, גוף מחקר שהוקם על ידי מורי בילדינג, חברת פיתוח עירוני מובילה בטוקיו. מדד GPCI דירג 44 ערים חשובות לפי ה"מגנטיות" שלהן, או הכוח הכולל שלהן למשוך אנשים וארגונים יצירתיים מרחבי העולם, מאז 2008. הערים מוערכות מבחינת 70 אינדיקטורים בשש קטגוריות: כלכלה, מו"פ, אינטראקציה תרבותית, חיות, סביבה ונגישות.
לונדון ניצבת לבדה, ניו יורק עולה מהר, טוקיו יוצרת הפרדה ופריס מתאוששת
ארבע הערים שבצמרת לא השתנו מהשנה שעברה, כאשר לונדון, ניו יורק, טוקיו ופריס שומרות על המקומות שלהם, מהראשון עד הרביעי בהתאמה. לונדון ממשיכה לזנק קדימה ואפילו מגדילה את הציון שלה על ידי מינוף נוסף של התנופה שלא פחתה של המשחקים האולימפיים והפראלימפיים של 2012. העיר שדרגה את הקטגוריה שהייתה בעבר הכי חלשה אצלה, חיות, והמשיכה להראות חוזק מדהים באינטראקציה תרבותית. קיימת אי ודאות לגבי היציאה של בריטניה מהאיחוד האירופי, אבל חוזקות מאוזנות בכמה קטגוריות נותנות ללונדון פוטנציאל להפוך אתגרים להזדמנויות, להגדיל את ההובלה המרשימה שלה ולהמשיך קדימה כעיר שבמקום הראשון.
אחרי שהמשבר הפיננסי העולמי סופית מאחוריה, ניו יורק ציינה את העלייה הגדולה ביותר שלה בציון בשנה אחת מאז שהתחיל דירוג ה-GPCI, כשהיא מרוויחה מההשפעות של הערכה חזקה בסביבת הזנקים ומגוון אפשרויות של מקומות עבודה. ניו יורק גם שמרה על המקום הראשון שלה במחקר ופיתוח ובכלכלה בגלל תוצאות משופרות בשיעור מס החברות. ההשפעה השלילית הפוטנציאלית על הגידול בתמ"ג האמריקני בגלל החיכוכים בענייני מסחר יכולה להשפיע על הדירוג העתידי של ניו יורק, וסביבה וחיות הן עדיין חולשות גדולות. טוקיו, בעשרת המקומות הראשונים בכל הקטגוריות פרט לסביבה, פרצה לעשיריה המובילה בחיות עם שיפור במספר הכולל של שעות עבודה. טוקיו העלתה את הציון שלה בכל שנה מאז 2015, אבל הייתה במקום נמוך יחסית במחויבות לפעילות למען האקלים וירדה ממקום 12 ל-29 בסביבה. כמו לונדון ב-2012, טוקיו מקווה להתבסס על הציון שלה לפני ואחרי אירוח המשחקים האולימפיים והפראלימפיים של 2020. פריס, אחרי שירדה למקום הרביעי אחרי כמה התקפות טרור ב-2015, התאוששה והעלתה את הציון הכולל שלה, כולל במספר המבקרים הזרים. כשהמשחקים האולימפיים והפראלימפיים של 2024 כבר רשמיים, פריס כנראה תתחרה עם טוקיו על צמיחה שקשורה למשחקים.
דגשים נוספים (ערים מהמקום חמישי)
· סינגפור (מקום 5), שהיא באופן מסורתי חזקה בחפש כלכלי, שיעור מס חברות וכנסים בינ"ל, מדורגת עכשיו ראשונה בעולם בשביעות הרצון מהחיים אצל העובדים וראשונה באסיה בסביבת הזנקים. שיפורים במספר המבקרים הזרים וציונים גבוהים במספר התושבים הזרים ביססה את סינגפור כמרכז העסקים הבינ"ל המוביל של אסיה.
· אמסטרדם (מקום 6) ממשיכה לקבל דירוג טוב כעיר תומכת ומוכנה מבחינה טכנית לעסקים. העיר הייתה ראשונה במוכנות ICT ושמינית בסביבת הזנקים, והוערכה כמציעה איכות חיים גבוהה, כולל מקום שני בשביעות הרצון מהחיים אצל העובדים, שנייה רק לסינגפור. אמסטרדם, יחד עם פרנקפורט הסמוכה (מקום 15), קיבלה גם דירוג גבוה בנגישות (מקום כללי 6).
· סיאול (מקום 7) קיבלה שוב ציונים גבוהים במחקר ופיתוח, שלישית במספר החוקרים, חמישית בהוצאה על מחקר ופיתוח ושנייה במספר הפטנטים. בקטגוריית הסביבה, היא הובילה את כל הערים מאסיה במחויבות לפעילות למען האקלים (מקום כללי 14) ושיעור המיחזור של פסולת (מקום כללי ראשון).
· ברלין (מקום 8) השיגה את המקום הראשון בחיות וגם את המקום הכללי השישי באינטראקציה תרבותית בגלל ההזדמנויות הרבות שלה בקטגוריה הזאת. לברלין יש חוזקות בסביבה, היא מובילה את אירופה (מקום כללי רביעי) בשיעור המיחזור של פסולת והראשונה מבין עשר המובילות (מקום כללי חמישי) בכיסוי ירוק.
· הונג קונג (מקום 9) הייתה במקום כללי חמישי בקטגוריית הכלכלה. מדיניות ידידותית לעסקים מיקמה את העיר במקום הראשון בחופש כלכלי ובשני בשיעור מס חברות. הודות לנמל המתפקד היטב שלה, הונג קונג הייתה ראשונה בזרימות מטענים בינ"ל. היא גם הייתה במקום הראשון באסיה (מקום כללי שלישי) באוניברסיטאות המובילות העולם.
· סידני (מקום 10) הגיעה למקום החמישי בחופש כלכלי והשביעי במגוון אפשרויות של מקומות עבודה. היא גם הצטיינה בסביבה, מקום ראשון בעשר המובילות של GPCI. איכות האוויר המצוינת שלה דורגה ראשונה בצפיפות SO2 ו-NO2 ורביעית בצפיפות SPM. סידני גם הייתה שישית במחויבות לפעילות למען האקלים.
אנשי קשר למידע נוסף:
The Mori Memorial Foundation |