דרוג:
שוק הנמל, שוק מקורה בשטח של למעלה מאלף מטר רבוע, ייפתח בנמל תל אביב באוקטובר 2010 בהשקעה של למעלה מ- 7 מיליון ₪. פתיחת שוק הנמל, הדומה במתכונתו לשווקים המובילים בעולם – ה"בוקריה" בברצלונה וה"בורו" בלונדון, תהווה עליית מדרגה בתרבות הבילוי הקולינרית בישראל. האדריכל רועי חמד מעצב שוק בן שתי קומות הצופה לים, שימוקם בהאנגר 12 ובו חלקים מקורים וחלקים פתוחים. מבנה השוק הינו הבניין המסחרי האקולוגי הראשון בישראל, ומעליו יתנוססו 3 טורבינות שיעשו שימוש ברוחות הים להפקת חשמל למתחם, וכן, גג סולארי. השוק יכיל עשרות חנויות ודוכנים קבועים שימכרו תוצרת חקלאית מובחרת, דגים, בשר, נקניקים, יין וגבינות. כמו כן, ימוקמו בשוק מסעדות שיופעלו על ידי מיטב השפים בארץ. עוד מתוכננים בשוק: בית קפה הצופה לים, מרכז סדנאות בישול וספרייה קולינרית שישלימו חוויית אוכל מלאה ויהפכו את השוק לבית לכל פודי מקומי. שוק הנמל הינו המרכז הקולינרי הראשון מסוגו בארץ, ויעניק מענה אמיתי בכל ימות השבוע לכל מי שיודע להעריך אוכל משובח ומחפש אלטרנטיבה קולינרית למזון תעשייתי ומקורר. חנויות המזון הטובות ביותר בארץ יאוגדו בו תחת קורת גג אחת וימכרו בשר טרי, שמן זית, זיתים וממרחים, דגים ופירות ים טריים על מצע של קרח, פסטות טריות וקלצונה חם שניתן לנגוס בו תוך כדי שיטוט. מתחם שרקוטרי עם נקניקים ונקניקיות מעשה יד ומיני פטה תבלינים, קטניות, בירה ארטיזנלית, ירקות ופירות באיכות שלא ניתן להשיג במקום אחר, לחמים ומאפים שנאפים במקום ולמעשה כל חומר גלם נוסף שעולה על הדעת. בנוסף לקניית מצרכים משובחים הביתה, שוק הנמל יציע את האופציה לאכול במקום אוכל משובח ועונתי. ניתן ליהנות בין הקניות מנקניקיה מעשה יד עם כרוב כבוש ובירה מקומית, להצטייד בסט סירים כבד וטוב או בגאדג'ט חדש למטבח, ללמוד מה ההבדל בין עגבנייה שמנצחת את זיכרון ה"טעם של פעם" לבין העגבניות הנפוחות ממים המשווקות כיום בסופר, לעבור סדנה שמלמדת איך לפלט דגים טריים בבית בקלי קלות או לקנות את ספר הבישול החדש והמדובר שיצא – חוויה קולינרית שמקיפה את החושים והתחומים. את חנויות שוק הנמל ינהלו המובילים בתחומם בארץ – בין אם מדובר בגבינות, לחם קפה או ירקות ופירות. להלן מספר משתתפים בשוק: יורם וארי ירזין יקימו במרכז השוק מסעדת שוק, כמו בברצלונה, שתציע מבחר טאפאס מחומרי הגלם הטריים והאיכותיים ביותר. בנוסף, האחים ירזין יפתחו חנות קפה מדרום איטליה, ודוכן של מיצי פרות טריים. אורי שפט יפתח במקום מתחם "לחמים", בו ייאפו ויימכרו לחמים, מאפים, עוגות ועוגיות טריים. תמיר לוי ונדב מיר, בעלי "מו ומו" יציגו בשרים טריים ומשובחים: בנוסף לסטייקים יוצעו בשוק עגלים לבישול, בשרים הקשורים לקדירות וצלי לצירים ומוצרי שרקוטרי שונים. חיתוך הנתחים יעשה לנגד עיני הלקוח מתוך גושי בשר גדולים, כמו גם קשירות וחיתוך נתחים מיוחדים. עמרי לוטן ועדי בלק מקיבוץ מבוא חמה יקימו דוכן של דגים ופרות ים טריים שיגיעו לשוק מדי יום. בין היתר יוצעו שרימפס מהים התיכון וסיגליות (הלובסטר המקומי), וכן דגי ים ובריכה טריים שיוצגו על משטחי קרח. השניים יפלטו את הדגים לנגד עיני הלקוחות, ייעצו לגבי הטיפול וההכנה של הדגים ואף יכינו במקום סביצ'ה. זיו ויונית שוורצמן ממושב נטעים, העוסקים בחקלאות אורגנית, יפתחו חנות אורגנית, שתציג מידי יום פרות וירקות אורגניים טריים ממטעי המשפחה – אבוקדו, פירות הדר, תאנים, אנונה, פטל, פסיפלורה ופאפאיה, חסות מסוגים שונים, בקצ'וי, רג'לה, תירס מתוק, אפונה, שעועית, כרישה וברוקולי, וגם ביצים חומות אורגניות ותרנגולות. בנוסף החנות תציע סלטי ירקות ופירות טריים והרצאות על בישול אורגני ובריא. דידייה ומרסייה לבקוביץ יפתחו שרקוטרי כשר ובו מבחר עצום של נקניקים תוצרת בית, טרינים, ופטה, מאפים עם עגל חלב, הודו ממולא ורוסטביף. לבקוביץ ממשיך בארץ עסק משפחתי שהוקם על ידי סבו בפריס בשנת 1928. באשר פרומז'רי, מותג הגבינות משוק מחנה יהודה יציע למעלה מ- 850 סוגי גבינות משוק ראנג'יס שליד פריס ומתוצרת מחלבות בוטיק מקומיות. בין היתר יימכרו גם דגים מעושנים ומלוחים, נקניקים מעושנים, חרדלים, סוגי חומץ ופסטות בעבדות יד, שימורים מספרד, כמהין שחורות ולבנות, כבד אווז ומוצרי חלב – חמאות, יוגורטים וחלב בבקבוקי זכוכית. חברת הכרם תפתח בשוק חנות קונספט ראשונה ובה יותאמו סוגי יין למאכלים שנקנו בשוק. במרכז ההאנגר, על שטח של 600 מ"ר ימוקמו 16 דוכני ירקות שונים, שימשיכו את העקרונות הקיימים בשוק האיכרים: איכות, טריות, מקומיות וזניות. התוצרת המקומית המשובחת ביותר תגיע בדרגת הטריות הגבוהה ביותר מכל הארץ. בנוסף, יהיו דוכנים לתוצרת אורגנית ולתבלינים וקטניות. בקומה הגלריה,ימוקם קפה-גלריה וספרייה המוקדשת כולה לספרי בישול וספרות גסטרונומית מקצועית מהארץ והעולם, כמו גם מגזינים של אוכל. השפית מיקה שרון תוביל בקומת הגלריה מרכז קולינרי של סדנאות בישול ובו מטבח מאובזר שיציע סדנאות ודמונסטרציות של השפים המובילים בארץ אשר יכינו מנות מחומרי הגלם של השוק מול חלון הפתוח אל הים ויעניקו לכל המבקש השראה וידע. בכל סוף שבוע, מיום חמישי עד שבת יתנהל ברחבה הדרומית והצפנית מחוץ למתחם שוק האיכרים התל אביבי החבר ברשת שווקי האיכרים הבין לאומית של ארגון Slow Food שישלים את החגיגה הקולינרית תחת כיפת השמיים. יזמיות השוק: מיכל אנסקי. גסטרונומית, עיתונאית אוכל ומגישת טלוויזיה. שופטת בתכנית "מאסטר שף", ומובילת תכנית אוכל בערוץ החיים הטובים. בעלת תואר ראשון בהיסטוריה מאוניברסיטת תל אביב. בעלת תואר שני, Master in Gastronomic Sciences and Quality Products, של האוניברסיטה למדעים גסטרונומיים של ארגון Slow Food העולמי. מתמחה בהיסטוריה של האוכל. שיר הלפרן. שפית ועיתונאית אוכל. בוגרת ה-Cordon Bleu בפריז. בעלת ניסיון עשיר בעבודה עם שפים מהארץ והעולם. כתבה ובישלה בקביעות במגזין "על השולחן", עורכת ומתרגמת ספרי בישול ומעבירה סדנאות בישול. בעלת תואר ראשון בהיסטוריה ופילוסופיה מאוניברסיטת תל אביב. מסיימת תואר שני בחוג להיסטוריה באוניברסיטת תל אביב. מתמחה בהיסטוריה של האוכל. רועי חמד – יזם ואדריכל, בוגר בהצטיינות יתרה של בית הספר לאדריכלות של אוניברסיטת ת"א, בעלים של משרד האדריכלים "חמד אדריכלים" מזה שמונה שנים. מתכנן ומעצב את סניפי הדגל של בנק הפועלים, רשתות קמעונות של מותגים מובילים, עסקי מזון, ועוד מגוון רחב של פרויקטים ציבוריים ופרטיים.
גיא טצה- יועצי תקשורת
|