דרוג:
הידעת כי אם יש לך חברה שרוטנת על הקשיים בבישול במטבח, את יכולה לגבש מכך רעיון למתנה? הידעת כי אם חבר לך הוא שאחראי על הבישול במטבח, אבל בשונה ממך הוא לא כל כך אוהב את הרעיון, ככל שהוא מספק נימוקים רציונליים הקשורים לכלי המטבח – אתה יכול לקנות לו כלים חדשים ואיכותיים יותר? הבה ונלמד להכיר סוגים נפוצים של תלונות, נבין האם נכון מבחינה מקצועית להתלונן על נושאים אלה, ומה מומלץ לעשות בשביל לספק בישול או טיגון קל יותר כפי שהחבר/ה שלכם מעוניין/ת.
"האוכל מתבשל לאט. מאמץ הבישול גוזל לי זמן יקר"
זו תלונה שאתם ודאי שומעים חדשות לבקרים מפי חבריכם העסוקים, שרואים בבישול נטל עקב רצונם להתפנות לעיסוקיהם. למען ההגינות, ועם כל הכבוד לזמן היקר שלהם, הדרך הנכונה היא לבשל מזון לאט. לא בכדי הדפנות של רוב הסירים עבות, ולא בכדי ההמלצה של רוב יצרני הכיריים היא להשתמש במעט גז ולא בהרבה גז. הבישול בחימום מינימלי ועם סירים עבים גורם לאוכל להיעשות לאט, ולכן גם להיעשות נכון. הסיכוי לשרוף את האוכל או להפוך אותו למסטיק – שואף לאפס, והתוצאה היא אוכל טרי וטעים שקשה למצוא במסגרות חימום מהירות. ברם, קיימים כמה כלים שיכולים לסייע להם לחמם מהר את האוכל. למשל, סיר מדגם סיר-מחבת מכיל דופן דקה, ידית מחבת,ובנוסף – במכסה שלו יש חור ארובה לפליטת עשן.
"השעועית הזו יוצרת לי המון עבודה. זה מתיז לי מים בכל הכיריים ויוצר ריח רע של גז בישול"
גם התלונה הזו נובעת מטעות של המתלונן, אבל הפעם היא בהחלט מוצדקת וקלה מאד לפתרון. שעועית, כפי שאמר לכם חברכם, מצריכה המון זמן בישול. זמן כזה יכול לעשות לסיר שלכם דברים לא כל כך טובים בלשון המעטה, כמו למשל להרעיד אותו, לפלוט ממנו עשן מהדופן, ואתו גם לפלוט מים רותחים ישירות על הכיריים. במקום זאת, הצטיידו בסירים עם חור ארובה. חור הארובה ישמש כפתח ליצירת העשן, והדופן יישאר נקי ויבש.
"הסירים של ימינו זה לא מה שהיה פעם: ניקוי עם מלח לימון וברזלית לא אמור לשרוט ככה סיר!"
זה לא כל כך נעים לראות סיר שרוט, אבל החומרים הללו בהחלט חזקים ומסוכנים לא רק לסירים אלא גם לנו כבני אדם. צמר פלדה (ברזלית) הוא מטלית מתכת עם סיבים חדים כתער העלולים לכם לחתכים קשים ביד, וחומצת מלח לימון היא עוד חומר חזק המשמש לניקוי אבנית מקומקומים. החומרים הללו בהחלט גורמים נזקים לכלים, לצד התמורות החיוביות בתחום הניקיון. לכן, ההמלצה שלנו היא להצטייד בסירים מחומרים מאד קשיחים כמו נירוסטה, וליהנות ממקסימום עמידות. אם החברים מתעקשים להישאר עם הכלים הקיימים, מומלץ לספר להם כי עדיף להוריד לכלוך וטחב באמצעות אבקת כביסה מהולה במים רותחים, ולא עם מלח לימון וברזלית.
מתעניינים בכלי מטבח, מערכות אוכל, כלי בישול ועוד? הכירו את קלאסיקה אשר, אתר מושלם לרכישת כלי מטבח איכותיים ויוקרתיים. מוזמנים להיכנס לקטלוג כלי מטבח קלאסיקה אשר ולהתרשם מהמגוון וההציע הרחב שעומד לרשותכם. |