דרוג:
נבחרת האופים והקונדיטורים של ישראל תיסע בסוף החודש לאיטליה ותשתתף באליפות העולם באפייה, תחרות יוקרתית המתקיימת מדי ארבע שנים.
הנבחרת הישראלית מורכבת מגדולי האופים והקונדיטורים בישראל: נשיא האופים והקונדיטורים בישראל, ג'קי חזן, מאסטר בייקר אלי אברהם, אלוף ישראל באפייה מקס שמעוני, והשף-קונדיטור אדיר כהן.
ההשתתפות באליפות העולם כרוכה ביכולת הכנה של מגוון מאפים על פי תקנון קשיח הנכתב מראש, המורה על סוג המאפה, משקלו, צורתו וכמות יחידות להכנה. בנוסף, ייבדקו הפרמטרים של גודל המאפה, חדשנות בתהליך הייצור, מראה חיצוני, טעם ועמידה בתנאי התקנון הנדרשים.
ג'קי חזן, נשיא איגוד האופים והקונדיטורים בישראל, סיפר בהתרגשות על ההכנות:"אנו בעיצומם של האימונים לקראת אליפות העולם, עד כה אנו מגיעים לתוצאות טובות ואני בטוח שנפתיע גם בקרב. נבחרת ישראל משתמשת בחומרי גלם מעולים ובקמחים מיוחדים, ואף שמה לעצמה למטרה להפתיע גם השנה בחדשנות שתשים את ישראל על המפה. אליפות העולם לא רק תורמת להכרה ביכולות הקולינריה והאפייה של הישראלים, אלא גם מציבה אותנו כשגרירים של מדינת ישראל בעולם, המייצגים אותה כידידותית וחדשנית קולינרית".
הנבחרת הישראלית תציג בתחרות מגוון רחב של מאפים מבוססים על שאור טבעי ולחלקם תוספים דומיננטיים לדוגמת זיתי קלמטה עם תיבול של זעתר, חרדל דיז'ון וסלמי, לחם הולנדי עם דבש וזרעונים, ג'בטות במרקם ייחודי, פיצות וכריכים מיוחדים השמורים בסוד.
באליפות העולם מציגות הנבחרות גם עבודות ראווה מבצק, משקף את המדינה ממנה הגיע. הפסלת יהודית (יוד) זר-אביב, שהייתה בעבר חברה בנבחרת ישראל, תציג עבודת ראווה מבצק שתשקף את הישגיה ומצוינותה של ישראל בתחומי מדע והיי-טק.
פסל הראווה ידגיש את הישגיה העולמיים של מדינת ישראל, כדוגמת עגבניות השרי, משחק החשיבה "רמיקוב", DNA (הריבוזום שהתגלה ע"י עדה יונת ממכון ויצמן), רמז לפיתוחי התעשייה האווירית, WAZE , ועוד. |