דרוג:
החורף שהתייצב השבוע במלוא תפארתו שולח את כולנו לחפש מנות חורפיות לבילוי ביתי חמים. היישר מהצפון הקפוא ממליץ השף אריק ג'ינו, ממלון כפר גלעדי שבאצבע הגליל, על מתכון להכנת תבשיל קציצות טלה, בעלי מנגולד, גרגירי חומוס, וארטישוק ירושלמי .
מנה לארבעה סועדים:
המצרכים לקציצות:
600 גרם מכסה טלה טחון /
100 גרם בשר בקר טחון /
צרור פטרוזיליה קצוץ דק /
2 בצלים קצוצים דק /
4 פרוסות לחם לבן שהושר במים ונסחטו /
מלח ופלפל לפי הטעם /
קורט בהרט /
חצי כוס שמן זית /
*המצרכים לתבשיל ארטישוק ירושלמי:
10 יחידות ארטישוק ירושלמי גדול (מקולף) /
1 יחידות עליי מנגולד חתוך גס /
150 גרם גרגירי חומוס (מושרים במים)יום לפני ולבשל עד ריכוך /
3 בצלים חתוך לרצועות דקות /
2 שיני שום קצוצות /
2 ליטר ציר טלה /
כורכום – להוסיף בעדינות לפי צבע וטעם /
מלח ופלפל לפי הטעם /
כמון טחון לפי טעם /
קמצוץ של זעפרן /
100 גרם פטרוזיליה קצוצה.
*אופן ההכנה:
מערבבים את כל מרכיבי הקציצות לתערובת אחידה. כדאי לטעום את התערובת ולתבל לפי הטעם. יוצרים קציצות בגודל כדור פינג פונג ומניחים במקרר למשך חצי שעה.
פונים להכנת התבשיל - מקפיצים קלות בסיר את הבצל והשום, עד להזהבה קלה. מוסיפים את הארטישוק ועליי המנגולד וממשיכים לערבב עד שהירקות מתחילים להזהיב. מוסיפים את ציר הטלה, גרגירי החומוס, התבלינים והזעפרן מביאים לרתיחה ולריכוך הארטישוק (לא לרכך עד הסוף) מכניסים את הקציצות לתוך הסיר מרתיחים ומבשלים על אש נמוכה למשך חצי שעה עד 40 דקות, מכבים את האש ומוסיפים את הפטרוזיליה ומגישים בצלחת עמוקה.
בתאבון!
|